Golfglädje året runt på svenska rivieran: ”Golfare lever längre och är friskare än andra”

Golf är en sport som kan spelas under nästintill en hel livstid. Detta är fakta Ringenäs Golf verkligen förespråkar. Oavsett ålder, kön, kunskapsnivå eller andra yttre och inre förutsättningar, finns alla möjligheter att trivas på klubbens golfanläggning.

Längsmed Halmstads långa kustremsa ringlar sig en mäktig sandstrand. Intill den enorma stranden ligger mängder av läckra golfbanor. Kärnan i området som inofficiellt döpts till Golfhuvudstaden, sträcker sig hela vägen från klassiska Tylösand i söder till den lite nyare pärlan Ringenäs Golf. Där pågår golflivet i rask takt året om. Klubbens medlemmar kan regelbundet njuta av olika happenings, som skapar en oerhört fin klubbkänsla.
— Alla här älskar golf. Oavsett ålder och om du satsar på att bli duktig eller inte. Vi fokuserar otroligt mycket på bra service och att verkligen se varje individ. Samtidigt ska alla ha samma förutsättningar och spela på lika villkor. Det är därför enkelt att komma in i klubblivet hos oss. Det ska kännas familjärt och vi alla ska vara ödmjuka. Till exempel Julia Engström, som är här och tränar, tar sig ofta tid att gå runt och prata med andra på klubben. Precis som vem som helst i vår gemenskap, säger klubbchef Maria Skoglund.

Läs mer och bli medlem på Ringenäs Golf

Årets rookie
Julia Engström har haft en fantastisk första säsong på Europatouren. Efter två segrar utsågs Ringenäs-produkten nyligen till årets rookie. Något som är långtifrån en slump. I samarbete med Balance Golf satsar moderklubben stenhårt på att erbjuda sina juniorer bästa möjliga förutsättningar för att lyckats. Vilket sannerligen har gett resultat. Utöver Engström är Ingrid Lindblad (vinnare av German Girls, tvåa i Annika Invitation och bronsmedaljör i junior-VM) och Lynn Carlsson (Europatourspelare) två av många duktiga representanter för klubben som under de senaste fem säsongerna spelat hem fyra SM-silver och ett SM-guld i lag.
— Framgång föder framgång. Samtidigt har vi väldigt bra träningsmöjligheter och jobbar hårt med att folk ska tycka det är minst lika roligt att träna golf som att spela. Och då ingår annat än bara ren golfträning som till exempel fys på gymmet. Hos oss är golfen verkligen en riktig idrott. Här klassas det som coolt att spela golf, till och med som tonåring. Något jag tror är rätt ovanligt. Våra bästa spelare har givetvis en viktig roll som ambassadörer. Men klubbkänslan vi byggt upp tillsammans betyder också väldigt mycket. Det finns goda möjligheter att nå långt med sin golf här, men det är minst lika okej att bara komma ner hit och hänga och ha roligt, säger Maria.

FOTO: Jacob Sjöman/Sjöman Art.

Här finns Ringenäs Golf på Instagram

Nattgolf 2019
Ringenäs Golfklubb har sannerligen alla typer av medlemmar. Alltfrån tvååringar som håller i en golfklubba för första gången, till äldre pensionärer som går ett varv på banan varje tisdag och torsdag. Klubben anordnar regelbundet olika tillställningar för att få sina medlemmar att trivas. Den traditionella jultävlingen är en milstolpe i kalendern, liksom påskbrunchen, och midsommarfirandet. För att inte tala om den stora medlemsfesten då alla klubbens spelare träffas över en stor buffé. Även är klubben ständigt innovativa och testar nya spelformer. Den stora nyheten inför 2019 är nattgolfen som arrangeras för allra första gången. Allt för att hålla sina medlemmar aktiva på ett sätt som är så kul det bara kan bli.
— Det finns många anledningar till varför golf räknas som friskvård. Enligt statistik lever golfare längre och är friskare än andra människor överlag. Genom att ha öppet med ordinarie greener året om ser vi till att alla våra spelare håller igång. Istället för att bara gå en ”vanlig” promenad kan du ju ta med dig några klubbor och gå fem kilometer på golfbanan. Och när du är klar efter långpromenaden är det bara att slå sig ner och ta en lunch eller fika i restaurangen. Vi ska vara en anläggning där det är liv hela tiden. Här lever vi golf året runt.

Här finns Ringenäs Golf på Facebook

Spelplats i ständig utveckling
Golfbanan är minsann inte något tråkigt promenadstråk. Med havsutsikt från 24 av anläggningens 27 hål finns alla förutsättningar att njuta ordentligt av de finaste vyer västkusten har att erbjuda. På en välskött bana av linkskaraktär och små greener som regelbundet hyllas av klubbens gäster. En spelplats i ständig utveckling, under de senaste två åren i samarbete med bandesignern Magnus Sunesson. För att möta den breda publik som älskar det familjära golflivet på ”den svenska rivieran”.
— Vi har definitivt en av Sveriges vackraste banor med härlig utsikt från nästan alla hål. Den är rolig och samtidigt lite trixig. Det gäller att tänka till innan man slår sina slag. Dessutom är den designad så att det ska gå relativt snabbt att spela. Vilket är viktigt, särskilt om man har familj och andra aktiviteter att tänka på. Men samtidigt ska det också gå att hänga här på anläggningen hela dagarna. Klubben ska kännas som ett andra hem.

FOTO: Jacob Sjöman/Sjöman Art.

Läs mer och bli medlem på Ringenäs Golf