Golfjättens genialiska plan — lockar spelare från populära sporten

Med totalt 63 hål är Öijared Resort Sveriges största golfanläggning. Nu utvidgar det populära golfmeckat sin verksamhet genom att komplettera den traditionella golfen med en ny sport. För att ge ännu fler sportintresserade möjlighet att uppleva den härliga miljön på Öijared.

Om det är någon miljö som lever upp till ordspråket ”det andas golf” så är det Öijared Resort. Redan på 60-talet designades klubbens första av fyra banor och kompletterades senare av ett klubbhus som ritades av självaste Gert Wingårdh, som fått arkitektpriset för årets byggnad hela fem gånger. Sedan dess har anläggningen bara fortsatt att utvecklas och har idag kompletterats med ytterligare tre, två 18-hålsbanor och en korthålsbana. 2009 designade Pierre Fulke om Gamla banan som var Öijareds första bana när den byggdes på 60-talet.
— Det brukar vara högt tryck på våra starttider men genom att ha tre fullängdsbanor finns gott om möjligheter för alla att kunna spela. Vi ser oss varken som en uttalad elit- eller familjeklubb utan tar hand om alla kategorier av medlemmar. Saker som ålder, kön, nationalitet och spelstandard spelar ingen roll utan vi vill vara en klubb där alla som vill får spela golf, säger Lars Brydolf klubbchef på Öijared Resort.

Besök Öijared Resort

Anläggningen är placerad i en fantastisk natur som ligger hela fem kilometer från närmaste motorväg. Där kan man koppla av i lugn och ro samtidigt som man njuter av en trevlig runda. De olika banorna varierar mycket i karaktär. Parkbanan beskrivs som kort, teknisk och vacker medan Nya banan är en mer traditionell svensk bana. Den tredje i samlingen — Gamla banan, anläggningens flaggskepp är designad av Pierre Fulke och beskrivs som en bana med utmanande greener där nyckeln ligger i precisionen snarare än att slå långt.
— Det vanligaste är att folk som bokar golfpaket kommer hit och bor två nätter och spelar i tre dagar. Då hinner man testa alla tre banorna. Vi kommer att satsa mycket pengar under 2018 för att göra dem ännu bättre. Framförallt kommer vi lägga stora medel på att dressa banorna så att de skyddas från väta. Det kommer att förbättra spelet under perioder med dåligt väder.

Här finns Öijared Resort på Facebook

Golfen kompletteras med en hotellanläggning av högsta klass. Där finns 34 rum med totalt 200 bäddar. Där finns konferensrum och restaurang och gott om möjligheter till andra aktiviteter i den härliga naturen för dem som inte är roade av golf. Exempelvis kan man testa lerduveskytte, mountainbike eller ge sig ut på en löprunda på någon av slingorna i närhet till banan. Det finns även både relax, gym och pool att tillgå.
— Vi vill kunna erbjuda ett helhetskoncept där folk kan bo, äta och dricka gott samt dessutom ha tre 18-hålsbanor precis utanför dörren. På en av våra banor slår man till och med ut från taket av hotellet. Utöver golfen riktar vi oss även till företag som söker en trevlig och avslappnad miljö att ha konferens.

Boka golfweekend på Öijared Resort

Fokus i verksamheten ligger tveklöst på golfen. Varje år har Öijared Resort cirka 70 000 registrerade rundor på sina banor. Vid sidan om banan har klubben under 2017 genomfört en satsning med namnet ”Projekt 4 000”. Ett projekt som riktat sig till samtliga av Öijareds medlemmar och innefattat subventionerad kostnad för träning med pro och föreläsningar, något som gett mersmak. Därför sjösätter klubben en helt ny satsning inför 2018. Ett projekt som heter ”Bli bättre golfare” då golfare med över 36 i handicap har möjlighet att köpa tio timmars träning för blott 700 kronor.
— Vi körde en pilotgrupp nyligen där sju av åtta råkade vara kvinnor. Jag tror att det speglar verkligheten rätt bra eftersom herrar har en förmåga att prioritera sin golf lite högre än vad kvinnorna gör. Därför hoppas vi att detta blir ett sätt att locka fler kvinnor till banan och låta dem uppleva att det är fler som är på samma nivå. Grundkänslan hos många nybörjare är i allmänhet att man tycker att man är dålig på att spela medan faktum egentligen är att golf är en extremt svår sport för i stort sett alla som inte spelat speciellt mycket.

Här finns Öijared Resort på Instagram

Öijared Resort har ett stort upptagningsområde. De flesta av klubbens medlemmar kommer från Lerum men det finns även många från både Alingsås och Göteborg. Städer där golfen ofta får stryka på foten i förmån för landets populäraste sport fotboll. Med detta i åtanke har klubben arbetat fram en genialisk lösning för att interagera fotbollen med golf. Under 2018 konstrueras nämligen Öijareds elbelysta footgolfbana med förhoppningar om att locka fler barn & ungdomar till golfanläggningen.
— Footgolf är både ett enkelt och kul sätt att umgås. Dessutom är inte tröskeln för att ta sig runt banan med behållning lika hög som i golfen utan det är lätt för en nybörjare att få utbyte av ”Footgolf” ganska omgående oavsett tidigare fotbollserfarenhet. Förhoppningsvis bidrar även detta till att fler besökare får upp ögonen för golf och Öijared och märker vilken fantastisk plats det är.

Läs mer om Öijared Resort