Golfjulbord på ett sätt du aldrig upplevt förr: ”Väldigt socialt och familjärt”

Julbord och golf är en sagolik kombination. Detta menar i alla fall Swing by Golfbaren. Unika minigolfhaket i Stockholm som nu bjuder in till julfest på golfbanan med ett sharing-koncept som verkligen sticken ut från mängden.

Julen närmar sig med stormsteg. En underbar tid på året som för de allra flesta innebär umgänge med nära & kära, god mat, roliga aktiviteter. Redan nu har många valt att ladda inför den älskade högtiden med att boka in ett julbord. Och det finns faktiskt ett julbord som passar alla oss golfare särskilt bra. På Swing by Golfbaren kombineras ett sharing-koncept som sannerligen sticker ut från mängden med minigolf av högsta klass. En möjlighet att både äta riktigt god mat och ha kul tillsammans på golfbanan.
— I och med att vi serverar ett så kallat sharing-julbord kan vi på Swing både unna oss bättre råvaror och lägga extra kärlek på dem. Bland annat kan vi stoltsera med ett eget recept på löksill som vi tog fram redan förra året och består av löksill smaksatt med lime och passionsfrukt. Vi har även vår friterade matjessill med ranch dressing, en flört med USA:s gastronomi. Även fast fokus ligger på kvalitet över kvantitet är det ingen tvekan om att man blir rejält mätt, säger José Martinez Campos köksmästare på Swing by Golfbaren.

Läs mer och boka julbord på Swing by Golfbaren

Inredningen på det mysiga minigolfmeckat är inspirerad av det amerikanska 30-talet. En tid då sporten verkligen slog igenom på allvar. Precis som inredningen är The Minigolf Christmas Experience inspirerad av det stora landet i väst. Däremot är maten som serveras i form av en trerättersmeny klassiska svenska delikatesser. Som kan avnjutas av alltifrån fyra till 80 personer i den hemtrevliga restaurangen som kan ta upp till 144 personer. Före eller efter det är dags att svinga golfklubban.
— Vårt uppskattade sharing-koncept är både väldigt socialt och familjärt. Istället för att man måste stå och trängas i långa köer eller slabba i en buffé levererar vi maten till bordet på stora fat och snygga träplankor. Vi har både mindre och större sällskap som tycker det är väldigt roligt att hänga här. Till exempel kommer de anställda på Bro Hof hit för andra året i rad. Vilket om något måste vara bevis på att vi står för hög kvalitet. Aktivitet kombinerat med god mat är alltid en bra kombo som passar både familjer och företag, säger Hans Olofsson ägare och grundare av Swing by Golfbaren.

Här finns Swing by Golfbaren på Instagram

Svensk minigolf förknippas främst med varma soliga dagar på banor utomhus som ofta inte håller särskilt hög kvalitet. Som inbiten golfare och före detta världsmästare i bangolf har Hans Olofsson lagt sin själ på att skapa en förstklassig minigolfupplevelse. Då används riktig golfboll, golfputter som påminner om klassiska 8802, samt konstgräs med tio på stimpen. Allt för att skapa en upplevelse som ska passa både nybörjare och duktiga golfare.
— Det ska vara finess i banan som lockar skickliga spelare. Samtidigt ska avståndet mellan duktiga och lite mer ovana spelare vara relativt litet. Vi är lite av Europatourspelaren Joakim Lagergrens stammisställe när han är hemma i Sverige. Samtidigt har vi också många nybörjare som kommer hit och tycker det är jätteroligt att spela.

Här finns Swing by Golfbaren på Facebook

Julen i all ära. Det går givetvis också bra att hänga på Swing by Golfbaren på klassiskt vis. Populära Back Alley Bar tillfredställer törstiga golfare med drycker av olika slag halvvägs in i rundan. Dessutom serveras läckra pizzor, burgare och annan street food med amerikansk touch i köket precis som vanligt. Och det är svårt att tro men minigolf kan faktiskt vara som roligast inomhus. Framförallt under en tid när landets golfbanor är täckta av snö, kyla och mörker.
— Här inne är det alltid uppehåll så man behöver inte oroa sig för vädret. Och bara några meter bort finns ju mat och dryck om man plötsligt skulle bli hungrig eller törstig på banan. Är man ute efter en helhetsupplevelse som aldrig funnits tidigare har vi många olika möjligheter. Men det går ju minst lika bra att bara komma hit och träna puttning inför nästa golfsäsong.

Läs mer och boka julbord på Swing by Golfbaren