Golfklubbens positiva lösning — sparar sig ur krisen genom att satsa framåt

Antingen väljer man att gräva ner sig och ge upp när det går emot. Eller så står man kvar med huvudet högre än någonsin och ger sig tusan på att ta sig därifrån. Som Romeleåsens Golfklubb vars positiva visionsarbete ”Vi satsar framåt” ska ta klubben mot en ljus framtid.

Romeleåsens Golfklubb har ett par tuffa år bakom sig. Den naturnära och välskötta klubben på den skånska landsbygden har trots de fina förutsättningarna haft svårt att locka spelare till anläggningen. Något som i fjol fick klubben att agera. Och inte genom att spara pengar genom att dra ner på utgifter, utan tvärtom genom att satsa ännu mer.
— Jag kom in i slutet på förra året. Då började vi med ”Vi satsar framåt”. I stora drag innebär det att istället för att spara oss ur krisen gör vi saker för att öka intäkterna. Vi försöker verkligen att vara positiva. Anläggningen är väldigt fin och det finns en oerhört stor potential. Det gäller bara att få folk att komma hit och inse det, säger Stefan Nilsson, intendent på Romeleåsens Golfklubb.

Boka golfpaket på Romeleåsens GK

Intendent Stefan Nilsson värvades in i slutet på fjolåret för att vara ansiktet utåt för klubbens visionsarbete ”Vi satsar framåt”. Nyligen fick han sällskap av en gammal bekant. Henrik Stensons forne tränare Hasse Bergdahl valde nämligen att återvända till sin moderklubb som ansvarig för klubbens träningsverksamhet. En verksamhet han kommer att styra med hjälp av sitt företag Niblick Golf Academy.
— Hasse var på väg att trappa ner men när han fick höra om vårt projekt fick han istället blodad tand. Det är just för att vi försöker vara positiva och se möjligheter istället för tvärtom. Dessutom är Romeleåsen hans moderklubb så cirkeln sluts av att han nu är tillbaka på hemmaplan, säger Stefan.

Bli medlem på Romeleåsens Golfklubb

Romeleåsens Golfklubb hoppas att värvningen av Hasse Bergdahl ska locka fler juniorer och hemvändare (folk som varit medlemmar tidigare) till klubben. Träning med den välkända akademin som består av sex olika tränare ingår till och med i medlemskapet. Framför allt vill klubben att unga spelare ska fatta tycke för golf. Att barnen ska sätta sig i bilen med ett stort leende varje gång de är på väg till eller från Romeleåsen.
— Tränare är enormt viktig för att locka större intresse till sporten. Har du ingen bra lärare kommer du inte vara intresserad av att lyssna och lära dig. Sedan är det viktigt att barnen tidigt får gå ut på banan och spela. Det är då man utvecklas som mest och har som allra roligast.

Anmäl dig till golfträning på Romeleåsens Golfklubb

Romeleåsens Golfklubb bildades redan 1968 och har en kuperad skogsbana i en naturnära miljö. Med avstånd till större städer blir klubben verkligen en oas dit man kan åka för att stänga av från det stressiga samhället och bara fokusera på nuet. Genom ”Vi satsar framåt” hoppas klubben att folk inser hur värt det är att åka ut till Romeleåsens fantastiska miljö och njuta.
— I dag är det stressigt nästan över allt. Därför är vår filosofi att skapa en motpol där man ska må bra. Vi ska vara en gemytlig klubb där man i lugn och ro ska kunna spela och njuta av naturen. Ofta får vi höra att Romeleåsen är en dold pärla och gäster som kommer hit säger alltid att de ska komma tillbaka.

Läs mer om Romeleåsens Golfklubb

Under 2018 fyller Romeleåsens Golfklubb 50 år. Något som givetvis ska firas med dunder och brak. I augusti anordnas en jubileumstävling med stor fest med mat, dryck och underhållning på kvällen. Klubben kommer under säsongen även att bjuda på både jubileumsgreenfee och jubileumsmedlemsskap. Det är svårt att förstå att Romeleåsens Golfklubb är en förening med tuffa år bakom sig. Och genom ”Vi satsar framåt” lär de tuffa tiderna snart vara ett minne blott.
— Vi vill visa Golfsverige att vi verkligen är en klubb som vill någonting. Nu när det är klart att Hasse kommer hem, då återstår ju bara frågan: Kommer du?

Här finns Romeleåsens Golfklubb på Facebook