Han har nyckeln till den perfekta golfresan

Tomas Hagfeldt är sportjournalisten som spenderat hela karriären på golfbanor runtom i världen. Nu tar han med sig expertkunskaperna in i resebranschen för att genom sitt eget företag Golf Zone Travels guida golfare till den ultimata reseupplevelsen.
— Jag brukar kalla mig för PT som står för personal traveler, säger Tomas.

18 år, så länge arbetade Tomas Hagfeldt som redaktionschef på den välkända golftidningen Golf Digest. Redan som femtonåring började sportfantasten jobba som journalist på Norrköpings Tidningar och halkade snabbt in på golfbanan, tack vare en av Sveriges kändaste damspelare.
— Som liten satsade jag stenhårt på bordtennis och då fanns det inte en tanke på golf. Men tack vare Lotta Neumanns genombrott blev det plötsligt otroligt mycket golf att rapportera om. Hennes vinst i US Open 1988 betydde oerhört mycket för utvecklingen av golfen i Sverige och sedan dess har jag haft privilegiet att få följa den, säger Tomas.

Boka resa med Golf Zone Travels

Under sina år i golfbranschen har Tomas varit med om upplevelser de flesta av oss bara kunnat drömma om. Eller vad sägs om att vara på plats under nio Ryder Cup, fyra Solheim Cup, när Henrik Stenson slog igenom på Challengetouren på Kuba och när Stenson och Robert Karlsson vann World Cup i Kina. Men framför allt har Tomas ägnat sig åt klassiska resereportage, något som ligger honom extra varmt om hjärtat. Då han bland annat fått möjligheten att göra ”Hemma hos-reportage” med Annika Sörenstam i Lake Tahoe, Calle Pettersson i North Carolina och Fredrik Jacobson i Monte Carlo.
— Det bästa jag vet är att få resa runt med mina fotografvänner och förmedla berättelser från världens alla hörn. Jag har verkligen levt för att resa och att samtidigt få kombinera det med sitt största intresse är fantastiskt.

Här finns Golf Zone Travels på Facebook

Nu vill Tomas ta med sig alla erfarenheter för att hjälpa andra. Genom sin nystartade firma Golf Zone Travels vill han att andra golfare ska få uppleva samma drömresor som han själv fått ynnesten att vara med om genom årens lopp.
— Från att du lämnar dörren tills du kommer hem ska allt vara så smidigt som det bara är möjligt. Jag brukar kalla mig själv för PT som står för personal traveler eftersom jag vet exakt vilka golfbanor, hotell, flygplatser, starttider, transporter, och så vidare som är bäst lämpade för att få ut det mesta av sin resa. Samtidigt vill jag verkligen att man ska få en wow-upplevelse. För att lösa detta finns ingen magisk formel utan det är olika beroende på vem man är som person.

Boka resa med Golf Zone Travels

Dessutom har golfjournalisten under årens lopp skaffat sig ett gediget kontaktnät som gjort att han kunnat resa till platser de flesta golfare knappt visste fanns. Något som gör det möjligt att genom Golf Zone Travels få spela golf på platser man aldrig tidigare upplevt.
— Jag har kontakter över hela världen. Dessutom har jag minst en personlig favorit inom varje resekategori som jag jobbar nära. Till exempel vill man uppleva värme, medelhavet, vingårdar, spa och en skön resort jobbar jag mycket med Argentario Golf Resort i Italien. Medan vill man uppleva alplivet under sommaren jobbar jag mycket med St Moritz och klubben Engadine, med en av Schweiz äldsta banor som skapades för 125 år sedan. Eller är man sugen på att åka ännu längre bort är Ria Bintan i Indonesien ett väldigt bra alternativ för att kombinera golfen med turer till vita stränder. Sedan är ju USA ett kapitel i sig. Det behöver nödvändigtvis inte vara väl omnämnda platser som Florida utan det finns även makalösa ställen i stater som South Carolina, Texas, Oregon och Arizona. Och så får vi ju inte glömma min personliga favorit England med spektakulära banor som Sunningdale och Swinley Forest men även många andra klassiska mindre klubbar med en väldigt genuin och personlig stämning.

Här finns Golf Zone Travels på Facebook

I år ligger Golf Zone Travels huvudfokus på en mäktig resa till världens största golfevenemang, Ryder Cup. I oktober kommer alla de största stjärnspelarna till Paris för att duellera på Frankrikes finaste bana Le Golf National. En sprakande tillställning som man genom Golfzone Travels kan få följa på plats. Dessutom finns den unika möjligheten att få vara en av de första att få spela banan direkt efter att tävlingen är över.
— Ryder Cup är den häftigaste idrottsupplevelsen som går att se på plats och det kommer bli en superstämning i Paris i höst. En riktig folkfest med massor av britter, spanjorer, amerikaner, fransmän och förhoppningsvis även skandinaver. Dessutom har jag redan starttider klara till dagen efter att tävlingen är avgjord. Man kan alltså få gå ut och spela banan direkt efter Ryder Cup-spelarna vilket är helt otroligt egentligen.

Boka resa med Golf Zone Travels

Golfresebranschen går en ljus framtid till mötes. Det är i alla fall Tomas Hagfeldt övertygad om. Han beskriver varför en golfresa är det absolut bästa som finns. En motivering som lade grunden när han skulle döpa sin egen firma.
— När man reser så är man verkligen i zonen. Som att man lever i sin egen bubbla och det är verkligen det bästa tillståndet som finns i livet. Det är också häftigt vilken skillnad det är på golfupplevelsen beroende på var man är som person och vilken typ av grupp man reser med. Alltså om man reser med tjejgänget, klubben, företaget, grabbgänget eller familjen. Jag tror starkt på att golfresor kommer fortsätta att vara väldigt populära i framtiden. Man är aktiv, hälsosam, umgås med vänner och kompletterar det med att göra det roligaste som finns. Det är ju helt oslagbart.

Här finns Golf Zone Travels på Facebook

 

 

Tomas Hagfeldts fyra favoritbanor:

Royal Portrush – Dunluce Links
Äntligen värd för British Open. I juli 2019 spelas det äldsta mästerskapet i Nordirland. Spektakulärt, klassiskt, vackert, underbart. Här finns två banor i ett av världens bästa områden för golf. Boende och whiskybesök på Bushmills ingår.
Le Golf National – Albatros
Ett designat mästerverk strax söder om Paris. Stadionbana med massor av kullar och vatten, skapat av Robert von Hagge. Idealiska golfhål för matchspel och Ryder Cup i september.
Kiawah Island – Ocean Course
Charleston är en favoritstad i USA. South Carolina är en galet skön stat för golf. Kiawah Island Golf Resort erbjuder fem banor, signerade Dye, Fazio, Nicklaus, Player och Johnston. Ocean Course är allra bäst. Här missade Bernhard Langer en putt i Ryder Cup 1991.
Sunningdale – Old Course
Privat, exklusivt, engelskt. Sunningdale är en av kronjuvelerna bland mängder av klassiska hedlandsbanor strax utanför London. Swinley Forest, The Berkshire, St George’s Hill etc. Detta är magiskt.