Här är storsatsningen som ska få golfen i söder att explodera

Malmö Burlöv Golfklubb jobbar stenhårt för att öka golfintresset i den södra delen av landet. Genom personligt bemötande och en mängd nysatsningar ska de locka storstadsborna till golfanläggningen.
— Det finns en tydlig och långsiktig strategi, säger marknadschef Peter Svallin.

Det är bråda tider på Malmö Burlöv Golfklubb. Efter ett framgångsrikt 2017 siktar klubben på att ta stora kliv i den långsiktiga satsningen för att göra sydliga Sverige till en riktig golfmetropol. För tillfället är flera olika projekt i rullning. Exempelvis ska allt digitaliseras, byggnaderna renoveras, träningsområdet fräschas upp och banan byggas om med hjälp av en Masterplan.
— Det finns en tydlig och långsiktig strategi. Just nu är det väldigt mycket på gång men allt får gå i sin takt. Vi har över 2 000 medlemmar och vi kommer inte att riskera medlemspengarna om vi inte visste att förändringarna skulle ge anläggningen ett rejält lyft. Så allt känns mycket bra faktiskt, säger Peter Svallin marknadschef på Malmö Burlöv Golfklubb.

FOTO: Malmö Burlöv Golfklubb.

Besök Malmö Burlöv Golfklubb

Till sin nya Masterplan samarbetar klubben med Johan Benestam, en av Sveriges bästa banarkitekter. Ambitionen är att banan i grund och botten ska behålla sin tidigare karaktär men bli av mycket bättre kvalitet. Tees ska successivt att byggas om, nya bunkersystem implementeras, träd rensas bort och ett större dräneringsskydd upprättas. Allt i takt med klubbens ekonomiska läge.
— Vi vill fortsätta att vara den där gröna oasen i en stadsnära miljö. Det ska upplevas som att man är långt in i naturen fast det ligger en motorväg och flera stora bostadsområden runt hörnet. Att komma till oss ska vara en nära utväg för att komma bort från storstadskaoset och bara njuta av lugnet för en stund, säger Peter.

FOTO: Malmö Burlöv GK.

Här finns Malmö Burlöv Golfklubb på Facebook

Anläggningens kvalitet i all ära. Det viktigaste inom Malmö Burlövs verksamhet är det personliga mötet. Att ta hand om sina gäster och verkligen få dem att känna sig välkomna. Peter Svallin är noga med att varje dag åka runt på banan och få spelarna att trivas.
— Gästerna ska alltid känna sig välkomna och bekräftade när de är här. Det finns en otrolig värme och vänlighet på klubben. Folk hälsar alltid på varandra och det finns alltid någon man kan gå ut och spela tillsammans med om man kommer hit ensam. Något som är omöjligt att uppnå bara tack vare en läcker Masterplan eller ny färg på väggarna. Det krävs mycket mer än så.

FOTO: Malmö Burlöv GK.

Besök Malmö Burlöv Golfklubb

Klubben hoppas att den varma stämningen ska locka ännu fler att besöka anläggningen. Med kort avstånd till en av Sveriges tre största städer finns över 700 000 potentiella golfare i närområdet. Under 2018 kommer Malmö Burlöv Golfklubb att starta upp ett inkluderingsprojekt riktat till så kallade Fas 2-människor. Med andra ord de som har fått uppehållstillstånd beviljat. En målgrupp som i de flesta fall aldrig tidigare kommit i kontakt med golfen.

FOTO: Malmö Burlöv GK.

Här finns Malmö Burlöv Golfklubb på Facebook

Den senaste stora uppgraderingen på Malmö Burlöv Golfklubb är ett bevis på klubbens ambition att tänka utanför boxen. De har nämligen installerat elljus på rangen som är påslagna både tidigt på morgonen och sent på kvällen, innan respektive efter solen lyser upp himmelen. Tack vare de nya elljusen är det numera möjligt att träna sin sving utomhus både innan och efter man går till jobbet året om. Peter Svallin trycker extra på att det är viktigt att se nya tillvägagångssätt för att få intresset för sporten att växa.
— Det är lätt att få tunnelseende om man går på samma plats för länge och det är därför viktigt att röra om lite i grytan då och då så att verksamheten inte stagnerar. Vi går nu in i en ny spännande tid när vi kommer tänka annorlunda mot vad vi har gjort tidigare. Något som jag vet kommer att gynna både oss själva och sporten i stort.

FOTO: Malmö Burlöv GK.

Besök Malmö Burlöv Golfklubb