Högt uppsatta mål för golfupplevelser på Araslöv Golf & Resorts 36 hål

Araslöv Golf & Resort har på kort tid tagit plats som ett av Sveriges mest uppskattade och välbesökta golfpaket med golf, boende och mat. Vi är nyfikna på vad som ligger bakom denna framgångsresa och ringer upp Gustaf Hagen, Klubbchef på Araslöv.

Ni har ett väldigt gott rykte med mycket återkommande gäster. Vad beror detta på?
– Det är en svår fråga att svara på, men vi har under åren tagit ett starkt helhetsgrepp med en röd tråd genom hela anläggningen. Golfen, maten, boendet och inte minst servicen ska vara så bra att de överträffar dina och dina vänners förväntningar. Vi utvecklas hela tiden och jag tror verkligen att gästen ser det.

Det låter som högt ställda målsättningar, kan ni uppnå dessa?
– Det är högt ställda mål, men det krävs för att hela tiden utvecklas och kunna möta varje gäst på ett riktigt bra sätt. Kommer du i maj eller kommer du i september så ska du få den produkt som vi vill att du ska uppleva. Störst utmaning för denna höga ambition har vår banpersonal, berättar Gustaf Hagen, Klubbchef på Araslöv Golf & Resort.

6:an Södra banan

Ja, ni utlovar stora golfupplevelser från april tom oktober. Är det möjligt i Sverige?
– Ja, det är absolut möjligt, men det ställer givetvis stora krav på våra greenkeepers. Det görs ett omfattande arbete under höst och vår för att stå startklara i april. Större insatser på banorna under säsong genomförs tack vare väldigt kompetent personal, en anpassad maskinpark och ett arbete som sker från morgon till kväll. Morgonen därpå står alltid banan presenterbar, det är en riktig styrka.

Vad är det för golfupplevelse som man möter på Araslöv?
– Vi har två riktigt bra banor omgivna av väldigt vacker och omväxlande natur. Gammal vacker lövskog skapar en fantastisk parkkänsla som blandas med öppna hål och inland links karaktär. Banorna är lagom utmanande oavsett vad ditt handicap är.

– En viktig del i vår produkt är att vi erbjuder två 18-hålsbanor med samma höga kvalité. Detta ger en bredd och en bra mix för både medlemmar och gäster. Banorna är lika uppskattade och även om våra medlemmar och gäster säkert hittar sin favorit så är beläggningen ungefär 50-50. Detta är otroligt viktigt för oss.

– Parallellt med själva bankvalitén och själva utmaningen så är det viktigt att du får en bra upplevelse innan, under och efter spel. Din uppvärmning, speltempot, upplevelsen på banorna och inte minst kioskbesöket är alla viktiga delar.

Era greener har ett väldigt bra rykte, är det viktigt?
– Ja, greenerna är extremt viktiga för en bra upplevelse. Det är på greenerna resultatet spikas och då ska det vara ärligt. Vår Head Greenkeeper, Niklas Lindborg har verkligen utvecklat våra greener och idag mäter vi allt från markens och gräsets fuktighet till hastigheten. Greenernas hastighet är viktig men bara i kombination med en bra bollrullskvalité. Bollen ska rulla jämt och likadant!

Ni har lagt en hel del krut på utveckling av banarkitekturen. Vad vill svenska golfare uppleva och hur ser ni på framtiden?
– För tjugo år sedan var banorna väldigt platta. Idag är det visuella viktigt där du vill se det som möter dig. Hinder lyfts fram och blir mer synliga samtidigt som greener och omgivning ofta blir mer kuperade för att skapa konturer och rumskänsla. Vi tycker också att det handlar om att hinder hamnar på rätt ställen så att det både blir bra riktmärken för spelet och försvårar banorna för de spelare som vi önskar.

Hotell och alpackor
Kiosken vid rangen

Det finns genomgående mycket tanke med det ni gör. Vad har ni för ytterligare planer med er anläggning?
– Vi vill att du ska få en stark helhetsupplevelse när du är här. Golfen, boendet och maten räknar nog alla gäster med men kanske inte att det finns gym, bastu, spabad, hälsorundor och disc-golf. Vi har fler nyheter på gång som vi hoppas kunna presentera inom inte allt för lång framtid.

Läs mer och boka på Araslöv Golf & Resorts hemsida eller maila klubbchefen gustaf@araslovgolf.se