Klubben bjuder på mer och roligare golf — genom fyndig lösning

Nynäshamns Golfklubb gör allt för att ge sina besökare bästa möjliga förutsättningar. Tack vare en unik kugghjulslösning har klubben möjliggjort både stor variation och fler lediga starttider. Och genom ett samarbete med tre grannklubbar ökar utbudet ytterligare för golfare i södra halvan av Storstockholm.

Det finns idylliska golfmiljöer och så finns det golfmiljöer som är lite mer än så. En av dem är definitivt Nynäshamns Golfklubb i Ösmo strax söder om Stockholm. Där bjuds besökare på golf, boende och gott om andra aktiviteter i en otroligt lugn och naturnära miljö.
— Jag är så stolt över vår produkt. Att köra in i allén ner mot klubbhuset och se hur dammen på Sjöslingans nionde hål glittrar på vänstersidan är en häftig känsla som jag älskar. Man fylls av ett lugn bara av att komma hit. Det är en ynnest att få uppleva den känslan varje dag, säger Ewa Björkman Lundin klubbchef på Nynäshamns Golfklubb.

FOTO: Nynäshamns Golfklubb.

Besök Nynäshamns Golfklubb

Utanför klubbhuset breder tre niohålsbanor ut sig, dessa vävs samman som i ett kugghjul. Där finns valmöjlighet för klubbens besökare att gå ut och spela på Berg-, Sjö- eller Dalslingan. De tre vitt skilda banorna karaktäriseras av sitt respektive namn. Bergslingan är kuperad medan sjöslingan bjuder på en magisk utsikt över sjön Muskan intill. Den teknisk svåraste slingan är Dal, den har funnits sedan klubben invigdes i slutet av 70-talet. Den unika kugghjulsliknande formen gör att det går att kombinera ihop de tre niohålsbanorna till tre 18-hålsbanor med olika startpunkter. Antingen spelar man Berg-Dal, Dal-Sjö eller Sjö-Berg. Dessutom finns korthålsbanan Sjögärdet (Pay & play) att tillgå.
— Vi har en rolig layout på anläggningen som vi utnyttjar på bästa sätt genom att se till att våra gäster får stor variation. Det går inte bara att gå ut på banorna och slå lite utan du måste verkligen tänka till ordentligt för att spela dem på effektivast sätt, säger Ewa.

FOTO: Nynäshamns Golfklubb.

Här finns Nynäshamns Golfklubb på Facebook

Intill golfbanan ligger Körunda Golf & Konferens Hotell där många av klubbens gäster väljer att spendera natten med god mat och dryck. Det finns även möjlighet till gott om andra aktiviteter utöver golfen som skidspår, spa och bastuflotte. Dessutom finns en stor yogaplatta nere vid sjön som kan kombineras med golfrundan.
— Hotellet säljer golfpaket där det ingår greenfee, fyra rätters middag och dubbelrum. Det är många som kommer hit över en natt eller weekend för att koppla av i den lugna och sköna miljön. Du ställer bara av bilen på parkeringen och sedan känns det som att du är mitt ute i ingenstans utan att behöva tänka på någonting annat än att bara njuta. Ändå är du endast 35 minuter från Globen. Det finns gott om olika möjligheter att hålla sig sysselsatt men de flesta av våra gäster kommer hit för att spela golf och är nöjda med det.

FOTO: Nynäshamns Golfklubb.

Läs mer om Nynäshamns Golfklubb

Nynäshamns Golfklubb jobbar ständigt med att utveckla sin verksamhet. Den stora nyheten inför kommande säsong är att samarbetet med de två grannklubbarna Husby GC Österhaninge och Haninge Strand Golfklubb utökas med ytterligare en anläggning, Haninge Golfklubb. Samarbetet innebär att medlemmarna på respektive klubb kan betala en liten extra kostnad utöver sitt vanliga medlemsskap och få tillgång till spel på samtliga fyra banor (totalt 90 hål) genom sitt uppgraderade ”plusmedlemsskap”. En möjlighet för folk i den södra delen av Storstockholm att få ökad variation på sitt golfspelande.
— Vi är en sommarstad med många medlemmar som har landställe på öar i närområdet medan de under största delen av året bor i Stockholm. För dem är det ju fantastiskt att bara behöva åka till Haninge och få spela golf när de har ont om tid en vardagskväll och sedan kombinera det med spel hos oss. Ett samarbete som jag verkligen hoppas att våra medlemmar ska uppskatta.

FOTO: Bättre Golf/Nynäshamns Golfklubb.

Här finns Nynäshamns Golfklubb på Facebook