Klubbens godhjärtade gest till medlemmarna: ”En av de bästa möjligheter som finns”

Täby Golfklubb värnar sannerligen om sina medlemmar. Så mycket att klubben till och med bestämde sig för att göra en högst unik insats. För att alla ska känna sig inkluderade på anläggningen.

50 år av glädje, gemenskap och golf. En klockren beskrivning av Täby Golfklubb. I år firade den traditionella klubben med sällsynt hemmakär karaktär stort jubileum. En anläggning som trots alla långa år fortfarande värnar om den där intima klubbkänslan som varit av högsta prioritet ända sedan dag ett.
— Vi är en traditionell medlemsklubb som satsar på att ha så mycket aktivitet här som möjligt i olika former. Vi har exempelvis en omfattande seniorverksamhet med cirka 80 pensionärer som spelar varje vecka. Dessutom har vi en stor juniorverksamhet. Mestadels breddverksamhet men vi har också tagit väl hand om de som elitsatsar och därigenom fått fram några riktigt duktiga spelare, säger Lars Tingvall klubbchef på Täby Golfklubb.

Bli medlem

Nyckeln till att bygga en trogen medlemsskara är att försöka inkludera så många förmåner som möjligt i sitt medlemsskap. Något Täby Golfklubb verkligen prioriterar i första hand. Med fördelaktiga bokningsmöjligheter, gratis rangebollar och spelmöjligheter på samarbetsklubbarna Arninge, Bro Bålsta och Sollentuna ska alla klubbens medlemmar känna att de får ut maximalt av sin golf. Även försöker klubben regelbundet göra särskilda arrangemang för att gynna de mest trogna golfarna på anläggningen.
—I år har vi ringt alla medlemmar med 25 eller högre i handicap och erbjudit dem en fortsättningskurs. Detta eftersom vi vill att de ska känna sig mer delaktiga och tycka om att vara här. Ju mer man spelar desto roligare är det ju med golf, säger Lars.

Se banan

Det mest centrala i verksamheten är tveklöst klubbens välskötta bana. Tack vare läget intill Vallentunasjön har Täby Golfklubb kunnat skapa hål som är sanslöst häftiga att spela. Hål 14 och hål 15, två av banans stora signaturhål är så läckra att man håller på att tappa hakan. Och det går snabbt att inse att skötsel av underlaget är av högsta prioritet.
— Vi får hela tiden goda ratings på banan. Den är utmanande och trixig utan att vara varken bred och lång. Det är väldigt viktigt att ha en bra bana. Det är då man får ut max av både sitt spel och sin upplevelse.

Facebook

Att spendera tid på Täby Golfklubb känns som att vara långt ute på landet. Men som skenet bedrar. Den lugna golfoasen ligger blott några minuter från storstadslivet. Vilket ger en sällan skådad möjlighet att få ta del av det bästa av båda världar.
— Är man aktiv golfare måste det här vara en av de bästa möjligheterna som finns. Vi ligger mitt ute i naturen men samtidigt max 15 minuter från ett av Sveriges största köpcentrum. Det ger möjligheten att njuta av livet är ute på vischan när det är allra härligast och samtidigt vara nära storstaden. Den kombon är extremt svårslagen.

Läs mer