Konsten att ta hand om sina gäster på bästa sätt: ”Alla vill bli uppmärksammade”

Köpings Golfklubb är en intim plats för alla. Oavsett om du är där varje dag som medlem eller en gång på besök. En gemensamhet som smittar av sig och får folk att trivas så bra som det bara är möjligt.

Det finns vissa vägskäl i livet som är extra utslagsgivande. Fråga bara medlemmarna på Köpings Golfklubb. För några år sedan fick de ett ultimatum från styrelsen. Antingen rustas den sargade banan upp eller så läggs klubben ned och görs om till Pay & Play. Det var inget svårt beslut. Genom fin bandesign av Johan Benestam och en enorm arbetsinsats av medlemmarna själva öppnade den nya banan 2016 och höll ifjol magisk kvalité. Något som alltså definitivt inte vore möjligt utan klubbens egna spelare.
— Det är stor skillnad mellan en stor Stockholmsklubb och en lokal klubb. Här bor alla grannar med varandra och umgås därför ofta både på och utanför golfbanan. Här är man verkligen med i en klubb för att man gillar klubbkänslan. Den gruppen minskar men kommer alltid att finnas kvar. Och det är tack vare dem vi kan erbjuda den här fantastiska miljön, säger klubbchef Lotta Alveheim.

Bli medlem

Köpings Golfklubb och dess trogna medlemmar vill mer än gärna dela med sig av sin härliga skapelse. På klubben finns en oskriven lag om att verkligen behandla sina gäster som en del av den nära gemenskapen. Att alla som kommer till anläggningen ska känna sig välkomna och behandlas på bästa sätt.
— Alla som kommer hit ska känna ”oj vilken trevlig bana”. De greenfeegäster som jag pratat med brukar särskilt hylla våra medlemmar för att de är så vänliga och att det därför är så roligt att komma hit. Jag förstår verkligen vad de menar. Våra medlemmar är väldigt stolta över sin egen bana och vill verkligen visa upp den för så många de bara kan, säger Lotta.

Besök

De populära golfpaketen består av boende i fräscha rum med badrum och stora Hästenssängar, där gäster kan få sin skönhetssömn efter rundan. Klubben som sannerligen gillar besök har ambitionen att utöka sitt område med ännu fler rum i framtiden. För att på så sätt kunna öka antalet som får uppleva den mysiga anläggningen ännu mer. Och få dem att bli en del av den intima samhörigheten som finns i Köpings golfkärna.
— Det hela handlar inte om någon hjärnforskning. Utan att ge folk det dem förväntar sig och sedan addera det där lilla extra som gör upplevelsen extra trevlig. Bra boende, bra mat, bra personal och bra bana är ett måste. Sedan vill ju alla människor bli sedda och uppmärksammade för den man är. Något vi försöker lägga extra mycket tid på.

Facebook

På klubben pågår ett ständigt arbete med att locka fler golfare. Och vad som är ännu viktigare, att få dem att trivas så bra att de kommer tillbaka om och om igen. Genom en väldigt engagerad juniorledare har antalet ungdomar ökat rejält på anläggningen under de senaste åren. Dessutom fokuserar klubben mycket på Vision 50/50 som ska få fler kvinnor till golfbanan. Samtidigt är klubbens egna medlemmar ute och jobbar hårt för att hålla sin bana i bästa möjliga skick. På Köpings Golfklubb får alla hjälpas åt och trivs verkligen med det.
— Vi har många medlemmar som är ute och hjälper oss med alltifrån bevattning till att skicka tackbrev till gästerna. Det är viktigt att alla är medvetna om vad våra gäster förväntas få när de anländer hit. Det ska bli spännande att se var allt hårt arbete leder oss i framtiden.

Läs mer