Sponsrad

Lämnade vården vid 40 — för att bli expert inom golfbranschen

I 40 år var Ewa Larssons vardag helt fri från golf. 15 år senare är sporten det mest centrala i hennes liv. Genom sitt eget företag Ewa.L erbjuder hon resor och kunskaper om länder som för många golfspelare är ny mark. Här är historien om hur golfen kan förändra ett liv fullständigt.

Vid 40 års ålder har de flesta människor en trygg vardag att falla tillbaka på. Så var även fallet för Ewa Larsson. Men till skillnad från de allra flesta som väljer att behålla sitt stadiga liv kände Ewa att hon behövde en ny utmaning. Därför bestämde skånskan sig för att lämna sjukvården som hon varit trogen i nästan hela sitt yrkesverksamma liv för att i stället sätta sig i skolbänken.

Boka resa med Ewa.L

Tack vare CSN-lån tog Ewa sig igenom utbildningen till turistkoordinator, men när hon väl var i mål med plugget fanns inte tillräckligt med pengar för att satsa på sitt nya yrke. I stället återvände hon till tryggheten inom sjukvården men drömmen om att jobba inom resebranschen bestod. Allt överskott på intjänade pengar lades därför undan och efter att ha extraknäckt på ett vinslott en hel sommar var hon redo att testa vingarna på egen hand inom en bransch som för henne var tämligen obekant.
— Runt millenniumskiftet började jag spela golf och tyckte att det var väldigt roligt. Det var under en tid när golf verkligen var i ropet i Sverige och jag bestämde mig för att det hade varit kul att jobba med sporten. Det har varit långtifrån någon spikrak resa. Men jag har slagit mig fram den hårda vägen och verkligen fått lära mig genom att göra misstag. Nu har jag drivit mitt företag inom golfbranschen i 15 år och det går bättre för varje år, säger Ewa.

Här finns Ewa.L på Facebook

Till en början arrangerade skånskan sina skräddarsydda resor i hemtrakterna, men på grund av tuff konkurrens valde hon att expandera utomlands. Sedan dess har Ewa specialiserat sig på golfmiljöer i norra i Europa. Medan de flesta bolag lägger störst vikt på golfresor ner till Medelhavet har Ewa nischat sig på länder som Tyskland, Polen, Tjeckien och Danmark.
— Vi svenskar åker mycket på korta semestrar, då är det idealiskt att åka till ett ställe som är så nära istället för att slösa bort en massa tid på resande. Många är rädda för att resa till de så kallade öststatsländerna eftersom de verkar mindre serviceminded. Förutfattade meningar som är helt felaktiga. Till exempel har Polen blivit ett väldigt framgångsrikt land sedan de kom med i EU. De har förbättrat infrastrukturen som vägar och flygplatser rejält och är numera väldigt expansiva. Golfen har definitivt följt med i den positiva utvecklingen.

Boka resa med Ewa.L

Att Ewa vill driva ett litet och personligt företag framgår tydligt. Hon är tydlig med betydelsen av noggrann och personlig service för att få sina gäster att må bra. Att Ewa lägger stor vikt vid personlig touch kan inte ha undgått någon som sett företagets namn Ewa.L. Men tro det eller ej så fanns det ingen baktanke med namnvalet.
— Det var helt enkelt någon som tyckte att jag skulle bygga firman runt mitt eget namn och vid den tidpunkten kändes det naturligt. Men visste jag allt jag vet idag hade jag nog döpt det till något mer golfaktigt istället.

Här finns Ewa.L på Facebook

Ewa.L riktar sig inte till någon särskild målgrupp utan har under sina femton år i branschen haft allt från yngre kill- och tjejgäng till äldre pensionärspar som tagit del av hennes resor. Målgrupperna som reser med Ewa har förändrats under årens lopp. Däremot har hon märkt av en intressant skillnad vad gäller resenärernas kravbild.
— Nu på senare år har folk i mycket större utsträckning specifika önskemål. Det kan vara alltifrån vad för mat som serveras till vilken färg gardinerna på hotellet har. Framför allt är terass med eftermiddagssol och pool önskemål som är otroligt populära. Har man specifika krav är det väldigt smidigt att åka med just mig eftersom jag har mycket detaljerade kunskaper om anläggningarna på de olika resmålen. Det enda jag inte kan ge är vädergaranti.

Läs mer om Ewa.L

Lämnade vården vid 40 — för att bli expert inom golfbranschen
Till toppen