Lämnade vården vid 40 — för att bli expert inom golfbranschen

I 40 år var Ewa Larssons vardag helt fri från golf. 15 år senare är golfen det mest centrala i hennes liv. Genom sitt eget företag arrangören Ewa.L erbjuder hon skräddarsydda golfresor till länder som för många golfspelare är ny mark. Här är historien om hur golfen kan förändra ett liv fullständigt.

Vid 40 års ålder har de flesta människor en trygg vardag att falla tillbaka på. Så var även fallet för Ewa Larsson. Men till skillnad från de allra flesta som väljer att behålla sitt invanda liv kände Ewa att hon behövde en ny utmaning. Därför bestämde skånskan sig för att lämna sjukvården som hon varit trogen i nästan hela sitt yrkesverksamma liv för att i stället sätta sig i skolbänken.

Boka resa med Ewa.L

Hon tog tjänstledigt från sjukvården och utbildade sig till turistkoordinator. När hon väl var i mål med studierna återvände hon till tryggheten inom sjukvården. Men när drömmen om en ny karriär bestod. Efter en hel sommar som vinguide på ett välkänt slott i Skåne var tiden mogen för att starta företaget Arrangören Ewa.L. Nu var hon redo att testa vingarna på egen hand inom en bransch som för henne var tämligen obekant – resebranschen.
— Runt millenniumskiftet började jag spela golf och tyckte att det var väldigt roligt. Det var under en tid när golf verkligen var i ropet i Sverige och jag bestämde mig för att det hade varit kul att jobba inom sporten. Det har varit långtifrån någon spikrak resa. Men jag har tagit mig fram den hårda vägen och verkligen fått lära mig genom att göra misstag. Nu har jag drivit mitt företag inom golfbranschen i drygt 15 år och det går bättre och bättre för varje år, säger Ewa.

Här finns Ewa.L på Facebook

Till en början arrangerade skånskan sina skräddarsydda resor i hemtrakterna, men på grund av tuff konkurrens valde hon att expandera utomlands. Sedan dess har Ewa specialiserat sig på golfmiljöer i norra i Europa. Medan de flesta bolag lägger störst vikt på golfresor ner till Medelhavet har Ewa nischat sig på länder som Tyskland, Polen, Tjeckien och Danmark.
— Vi svenskar åker mycket på korta semestrar. Då är det idealiskt att inte behöva åka så långt och slösa bort en massa tid på resande. Många av dagens golfare vill om möjligt spela golf både ankomst- och avresedagen. Till exempel har Polen blivit ett väldigt framgångsrikt land sedan de kom med i EU. De har förbättrat infrastrukturen som vägar och flygplatser rejält och är numera väldigt expansiva. Golfen har definitivt följt med i den positiva utvecklingen.

Boka resa med Ewa.L

Att Ewa vill driva ett litet och personligt företag framgår tydligt. Hon är tydlig med betydelsen av noggrann och personlig service för att få sina gäster att må bra. Att Ewa lägger stor vikt vid personlig touch kan inte ha undgått någon som sett företagets namn arrangören Ewa.L. Men tro det eller ej så fanns det ingen baktanke med namnvalet.
— Det var helt enkelt någon som tyckte att jag skulle bygga firman runt mitt eget namn och vid den tidpunkten kändes det naturligt då jag inte visste att det skulle rikta in sig på golfresor. Men visste jag allt jag vet idag hade jag nog döpt det till något mer golfaktigt istället.

Här finns Ewa.L på Facebook

Arrangören Ewa.L riktar sig till privatpersoner, företag och föreningar som önskar skräddasydda golfresor med personlig touch. Hon har under sina femton år i branschen haft allt från yngre kill- och tjejgäng till äldre pensionärspar som tagit del av hennes resor. Målgrupperna som reser med Ewa har inte förändrats under årens lopp. Däremot har hon märkt av en intressant skillnad vad gäller resenärernas kravbild.
— Nu på senare år har folk i mycket större utsträckning specifika önskemål. Det kan vara alltifrån vad för mat som serveras till vilken färg gardinerna på hotellet har. Framför allt är terrass eller balkong på rummet med eftermiddagssol och pool vanliga önskemål. Har man specifika krav och önskemål är det väldigt smidigt att åka med just mig eftersom jag besöker alla hotell och golfbanor innan de kommer på reseprogrammet. Målsättningen är skräddarsydda resor som tillgodoser resenärens krav och önskemål. Det enda jag inte kan ge är vädergaranti.

Läs mer om Ewa.L