Maria Rehn Fore Golf rosas av ressugna golfare – ”året ser spännande ut”

Att prata golfresmål med Maria Rehn är bokstavligen en ögonöppnare. Maria Rehn lever som hon lär och spelar golf under bästa säsong året runt. Den höga servicen och tryggheten på resorna gör att Maria Rehn Fore Golf har återkommande kunder som följer med Maria runt om i världen.

– Jag vet vad jag vill ha och kan vara ganska tuff mot mina leverantör på plats, säger Maria.

 

Du arbetade tidigare på ett större företag som säljer golfresor. Vad har krävts för att göra Fore Golf framgångsrikt?
– För det första är det viktigt att kunderna känner sig trygga med att jag gör ett bra jobb. Jag ser till att flyg och övriga bokningar är på sin plats och jag står på tee tillsammans med deltagarna på morgonen när vi slår ut. De känner att jag vet vad jag håller på med och att det är ordning och reda. För det andra så är det resmålen i sig som är viktiga. Det är rätt svårt att hitta något som ingen annan har, men jag använder mig av min erfarenhet för att hitta sådant som sticker ut.

– Tidigare jobbade jag som guide och destinationsansvarig utomlands i många år innan jag flyttade hem och jobbade i Sverige. Åren i branschen har skapat ett stort kontaktnät utomlands. Idag arrangerar jag gruppresor där jag själv följer med som guide. Jag hjälper även individuella kunder att uppfylla specifika önskemål kring de golfresor de vill göra.

Vad skapar trivsel på en gruppresa?
– Service – med allt ifrån att startlistor och resultatlistor som kommer upp på en tavla till att jag ordnar så att vi sitter tillsammans i matsalen var vi än befinner oss. Vi blir som en familj, och det gör att även ensamstående som reser med oss trivs utmärkt. Deltagarna slipper hålla i saker och kan fokusera på det roliga.

Maria Rehn, ägare och grundare till Maria Rehn Fore Golf.

Hur använder du dig av ditt golfnätverk?
– Ofta känner jag leverantörerna utomlands. Utöver alla befintliga kontakter så är jag med i branschorganisationen IAGTO. Där finns alla världens golfanläggningar och golfbanor. Det fungerar bra med kontaktpersoner om det nu är till Bulgarien eller Kina – eller vart man vill åka. Folk som jag arbetat med söker upp mig och jag har ett stort kontaktnät både bland golfare och leverantörer som gör att jag hittar det bästa till mina kunder.

Berätta om Tunisien.
– Ja, Tunisien är ett kärt golfresmål för mig. Jag har jobbat där i 15 år och kan det på mina fem fingrar. I och med att de startade nya flyg dit i år så gör vi resor dit igen. Det är relativt säkert vädermässigt, och så bra som golfbanorna var nu i mars har de aldrig varit tidigare. Det finns helt enkelt väldigt bra golf i Tunisien!

Anmäl dig till Fore Golfs nyhetsbrev

Vilka andra länder återvänder du gärna till?
– Kroatien åker jag tillbaka till snart igen och nu på måndag åker jag till Teneriffa. Under senare tid har vi varit i Italien och Sydafrika. Sedan blir det Ljubliana och därefter Tunisien igen. Jag spelar ju även själv och tycker att det är väldigt roligt.

Hur bemöter du konkurrensen från större resebolag?
– Som en mindre aktör gäller det att inge förtroende och ständigt bevisa att man vet vad man håller på med. Jag har alltid sett till att bemöta kunder som jag själv vill bli bemött. Den erfarenhet jag har från 20-25 år inom resebranschen med golf gör att att jag vet hur golfaren vill bo och ha upplägget på resan. Jag vet vad jag vill ha och kan vara ganska tuff mot mina leverantörer på plats

– Det är en trygghet för många att jag personligen följer med. Ser man på antalet återkommande gäster som jag har så märks det att jag tar väl hand om dem. Av de som åker till Kroatien nu är de flera som också ska följa med mig tre veckor senare till Tunisien. Samtidigt är det viktigt att utöka kundklientelet. Min stora marknad har varit södra Sverige och mitt mål nu är att fler norrut ska känna till mig. Jag har några kunder från Stockholm, men jag kommer att jobba för att de ska bli fler.

Vad vill du göra mer i framtiden med Maria Rehn Fore Golf?
– Jag skulle gärna arrangera fler tävlingar för företag. Jag vet hur man lägger upp tävlingar och hur man hittar sponsorer. Tävlingar och arrangemang är jätteroligt och väldigt bra för synlighet för alla inblandade. Jag jobbar även med marknadsföring för klubbar, och är aktiv på Nationella damdagar. Sedan jobbar jag så klart hela tiden på att hitta bra och prisvärda resmål. Jag tittar också på mer exklusiva destinationer. Efter den senaste resan till Sydafrika är jag sugen på att ha fler resor dit.

Anmäl dig till Fore Golfs nyhetsbrev

Läs mer och ta kontakt på Fore Golf och Facebook

Mail: maria@foregolf.se

Telefon: 0733417676