Mot en bättre golfmiljö: ”Vill bygga en gemenskap där alla kan vara med”

Golf har en längre startsträcka än många andra sporter. Det vill Abbekås Golfklubb ändra på. Genom ett upplägg som ska få medlemmar och gäster att trivas på anläggningen oavsett nivå.
— Fördomarna om att golf är en snobbsport har aldrig gällt här, säger klubbchef Lasse Stark.

Till skillnad från många andra sporter krävs oerhört mycket tid och kraft för att lära sig spela golf. Vilket leder till att många avstår från att ens testa sporten. Abbekås Golfklubb jobbar stenhårt för att göra denna långa och mödosamma startsträcka mer trivsam. Genom ett nytt visionsarbete vill klubben få fler nybörjare och spelare med högt handikapp att fastna för golf.
— Vi vill bygga en gemenskap där alla ska kunna vara med. Då är det viktigt att ta hand om nybörjarna och få dem att trivas. Det tar tid att utvecklas och komma ner till 36 i handikapp och det är inte förrän man är där som man verkligen börjar njuta av sin golf, säger klubbchef Lasse Stark.

Bli medlem på Abbekås Golfklubb

Abbekås Golfklubb är en väldigt familjär klubb och värnar verkligen om sina medlemmar. Därför försöker klubben anpassa anläggningen så att alla, oavsett förutsättningar, ska må bra av att vara där. En av förändringarna för att öka lusten att spela, är att lägga om banan som av många uppfattats som ganska svår. Samtidigt som banan fortfarande ska vara en utmaning för de spelare som vill bedriva elitverksamhet, ska den även anpassas för dem på lägre nivå. Allt för att alla klubbens medlemmar ska få ut maximalt av sin golfupplevelse.
— Tanken från början var att göra en mästerskapsbana men nu vill vi göra förändringar som kommer att leda till mer poäng i scorekortet för dem som inte är elitspelare. Utmaningarna för de bästa ska fortfarande finnas kvar men det finns mycket man kan göra för att banan ska bli både lättare och roligare för dem med högre handikapp, säger Lasse.

Så börjar du spela golf på Abbekås Golfklubb

Det finns en uttalad fördom om att golf är en överklassport. En stämpel som Abbekås Golfklubb försöker tvätta bort. Lasse Stark är noga med att påpeka att golf ska vara en sport för alla, oavsett ålder, genus, bakgrund eller inkomst. Och genom klubbens arbete mot en bättre miljö på och omkring golfbanan hoppas de nå ut med detta.
— Fördomarna om att golf är en snobbsport har aldrig gällt här. Utan det är otroligt enkelt att komma in i klubbgemenskapen hos oss. Vi har dessutom faddrar vars uppgift är att ta hand om nya spelare och få dem att känna sig välkomna och viktiga.

Bli medlem på Abbekås Golfklubb

På Abbekås Golfklubb går det att spela året om. Det fördelaktiga klimatet med närhet till den skånska kusten gör att det ytterst sällan blir snö eller frost på banan. Dessutom är banans dränering av högsta klass. Medan många svenska klubbar har vinteruppehåll spelas det för fullt på Abbekås Golfklubb precis som vanligt. Där får medlemmarna verkligen ut maximalt av sitt medlemsskap.
— Det ska vara jäkligt mycket vatten för att man inte ska kunna spela. Dessutom har vi alltid både bana och restaurang öppen från tidig morgon till sen kväll. Så här går det alltid att komma in och värma sig och få i sig en korv eller kaffe efter rundan.

Gå din nybörjarkurs på Abbekås Golfklubb

I samarbete med pron Joakim Strandberg gör klubben golfen både rolig och utmanande. Genom detta har många spelare på klubben både utvecklat sitt spel och hittat spelkamrater som blivit goda vänner för livet. Något som inte bara avspeglar sig hos de yngre spelarna, utan även hos de allra äldsta.
— Vi vill att man ska komma hit och träffa likasinnade så att man inte känner sig dum bara för att man inte är så duktig. Exempelvis hade vi häromåret fyra pensionärer som bestämde sig för att börja spela. De höll sig länge på korthålsbanan men har nu vågat börja spela på riktigt. Det bästa jag vet är när de kommer hit till klubbhuset med stora leenden och man märker hur kul de har tillsammans. Det är sann glädje.

Här finns Abbekås Golfklubb på Facebook