När hälsa och glädje kommer i första hand — så blev klubben en stor familj

På Arninge Golfklubb är trivsel viktigare än någonting annat. Att vara en golfmiljö dit människor vänder sig för att må bra. Oavsett förutsättningar ska alla känna glädje och samhörighet när de spenderar tid på anläggningen.

Den 18 augusti firar Arninge Golfklubb 30 år. En enorm milstolpe för den trivsamma klubben strax norr om Stockholm. Den stora anledningen till att Arninge Golfklubb varit så populär under så lång tid är den otroligt familjära stämning som råder på anläggningen. Något som är av absolut högsta prioritet.
— Vi har verkligen varit måna om att folk här ska vara öppna för alla. Oavsett vilken nivå man befinner sig golfmässigt. Det är viktigt att poängtera att alla ska ha sin plats här och självklart goda möjligheter att både ha roligt och utveckla sin golf, säger Lars Nordlöf klubbdirektör på Arninge Golfklubb.

Bli medlem

För att ytterligare stärka målsättningen att skapa en anläggning för alla, har Arninge Golfklubb skapat en bana som ska vara kul att spela oavsett färdigheter. Att den både ska vara en utmaning för de bättre spelarna men samtidigt inte för straffande för dem som inte håller samma klass. Banan kompletteras av restaurang, stor shop och svingstudio. Allt för att ge medlemmar och gäster bästa möjliga förutsättningar att trivas.
— Att vi fått mycket beröm för vår bana ser vi självklart som en positiv bonus. Men vi har med flit undvikt att skapa en bana som är ett monster. Utan den ska vara i samklang med klubbens värderingar. Det vill säga att alla ska kunna spela den och tycka det är kul. Det är lätt att dras med i trenden att bygga en mästerskapsbana men vi tycker det är viktigare att de som besöker oss mår bra, säger Lars.

Ta grönt kort

På sin populära bana arrangerar Arninge Golfklubb varje år mängder av olika tävlingar. Men prestationsbaserade aktiviteter kommer tveklöst i andra hand. Det viktigaste för klubben är att folk tar sig dit för att uppleva den trevliga stämningen. Det kanske största bevis som går att få på att man lyckats skapa den där hemkära miljön som Arninge Golfklubb värnar så mycket om.
— Målsättningen är att man ska kunna åka till klubben och bara ha det trevligt. Kanske slå några bollar på rangen, ta en fika i restaurangen och träffa likasinnade. Många känner sig tvungna att spela 18 hål varje gång man åker till golfklubben men jag tycker att det ska räcka med att man ska kunna komma hit och bara träna och umgås, säger Lars.

Se Arninge GK

En viktig del för de flesta golfklubbar är juniorverksamheten. På Arninge satsas det hårt på svenska golfförbundets ”Golfäventyret” där de yngsta knattarna sakta men säkert lär sig spela golf samtidigt som de har roligt. Dessutom har klubben utformat en extra tee med kort avstånd från hål, så att de allra yngsta snabbt får komma ut och uppleva spel ”på riktigt” .
— Kompisskapet är jätteviktigt. Och det lättaste sättet att få fler kompisar är att få komma ut på banan och spela tillsammans med andra. Vi satsar mycket på att få folk att tycka golf är roligt, utan att behöva tävla. Jag är till exempel inte speciellt tävlingsinriktad utan tycker bara det är kul att träffa en boll bra, säger Lars.

Boka Företagsgolf

Arninge Golfklubb har satsat stenhårt på sitt hemtrevliga koncept. En nisch som fått många golfare att välja just dem. Att banan och faciliteterna håller oerhört hög kvalité gör givetvis sitt. Men framförallt strömmar folk till klubben för att få uppleva den härliga familjära stämningen.
— Vi som jobbar här trivs verkligen med det vi gör och det är något som smittar av sig. För oss är det viktigaste att vara med i en bra klubb. Och det betyder att man lär känna en massa sociala och trevliga människor som man kan umgås och spela tillsammans med. Att alla ska vara nöjda med sin upplevelse och bara längta efter att få komma tillbaka.

Läs mer