När hårt jobb lönar sig: ”Glad att ha så mycket positiva golfare omkring mig”

Det blåser positiva vindar på Mjölby Golfklubb. Inför årets säsong storsatsar den populära anläggningen på tillgängligheten. För att besökare ska få ut max av sin upplevelse på klubben.

Mjölby Golfklubb är en anläggning på frammarsch. Från att för några år sedan lagt fokus på att locka både nya medlemmar och fler gäster, arbetar ledningen nu med lösningar för att nyttja banan maximalt.
— Det här året har vi som huvudfokus att öka tillgängligheten på banan och skapa ett jämnare och bättre speltempo. Vi är en klubb som vill hålla hög servicenivå och hela tiden utveckla vår verksamhet, säger Viktoria Schedin klubbchef på Mjölby Golfklubb.

Boka golfpaket på Mjölby GK

Klubben planerar en del åtgärder för att underlätta bokning och tillgänglighet för såväl sina medlemmar som gäster.
Bland annat genom att släppa de mest attraktiva golftiderna tre dagar i förväg. Något Mjölby Golfklubb hoppas ska ge golfaren som har svårt att planera in sin golf långt i förväg, en möjlighet att kunna boka attraktiva tider.
Mjölby Golfklubb erbjuder sedan flera år tillbaka ett medlemsalternativ som inkluderar fritt spel på samarbetsklubbarna Motala, Finspång och Vreta Kloster. Detta ger ett ökat antal starttider att välja mellan och öppnar upp till både fler rundor och större variation för klubbens medlemmar.

Besök Mjölby GK

De senaste åren har ett stort antal svenskar bestämt sig för att börja spela golf. Många väljer dock snabbt att lägga klubborna på hyllan. Man går kurs men kommer sedan aldrig riktigt in i spelet och tillhörigheten. Golfen är bra på att utbilda nya spelare men sämre på att erbjuda dem möjligheter till spel och vidareutveckling. Detta är något Mjölby Golfklubb under flera år har arbetat aktivt med. Detta genom att komplettera sin grönt kort-kurs med flera steg som ska få den nye golfaren att känna att det är attraktivt att fortsätta spela. Första året inkluderar klubben ett medlemskap som gör att nybörjaren redan från dag ett kan gå ut och spela banan med en fadder. Andra året följer de upp med att inkludera kom igång-kurs i medlemskapet samt öppnar upp för spel på närliggande samarbetsklubben, niohålsbanan Flemminge Golf.
— Jag vill likna det med skidåkning. Om man i början bara får åka i svarta backar, hur stor chans är det då att man vill fortsätta åka skidor? När du tar grönt kort och väljer att börja med golf måste du erbjudas möjligheter att komma ut och spela på banan under bra förutsättningar och därigenom skapa tillhörighet med klubben och sporten. Det är en anledning till att vi på Mjölby GK inte arbetar med quick fix, så som endagars-kurser. Vi vill följa nybörjarna en bit på vägen och hjälpa dem att komma igång med sitt spel och hitta glädjen i den nya idrotten. Det tror vi ger bättre förutsättningar att stanna kvar inom golfen och även som medlem i vår klubb.

Boka golfkurs på Mjölby GK

Att satsa på tjejer är en positiv trend som börjar ta fart inom golf-Sverige. SGF har startat Vision 50/50 med målsättningen att förändra golfen genom att öka antalet kvinnor. Ett initiativ Mjölby Golfklubb tycker är väldigt bra. Klubben jobbar dagligen stenhårt för att fler kvinnor ska trivas i golfmiljön.
— Som kvinnlig golfare kan jag relatera till de frågeställningar vi behöver se över för att sänka tröskeln för kvinnor in i golfen. Exempelvis erbjuder vi ett bra alternativ genom vår samarbetsklubb Flemminge Golf som bidrar med ökade möjligheter till kurser kopplade till spel på banan, samt spel i en mer avslappnad och stressvänlig miljö. Många kvinnor söker sig faktiskt till oss. På våra nybörjarkurser har vi nästan hälften kvinnor. Att erbjuda rätt förutsättningar till fortsatt spel i rätt takt är en metod vi tror kommer ge bra resultat.

Här finns Mjölby GK på Facebook

Mjölby Golfklubb är placerad precis intill E4an vilket gör det smidigt att besöka anläggningen. Med hotell Miskarp mitt på banan som erbjuder populära golfpaket finns alla möjligheter till en trevlig vistelse med golfen i fokus. Den välbesökta golfrestaurangen lockar lunchgäster året om och med en fullsorterad golfshop erbjuds en komplett helhet med golfarens bästa i fokus. Något som lockar cirka 300 golfklubbar att besöka oss varje säsong.

Här har en liten organisation skapat en förstklassig upplevelse. Samtidigt som det jobbas stenhårt passar personalen på att njuta av den härliga känsla som genomsyrar verksamheten. Något klubbchefen själv beskriver enligt följande.
— Det är en väldigt positiv och trevlig miljö hos oss dit folk kommer för att göra något som de älskar. Man blir glad av att ha så mycket positiva och härliga golfare omkring sig. Och vi försöker hela tiden ge dem något tillbaka. Vi vill att ett besök hos oss ska ge mersmak.

Bli medlem på Mjölby GK