vasby1

När medlemmarna blir en del av familjen: ”This is your happyplace”

Wäsby är en familjär golfmiljö utöver det vanliga. Varje dag jobbar klubbens medarbetare med att få sina medlemmar att känna sig precis som om de vore hemma.
— Vi jobbar stenhårt för att göra golfen kul för alla, säger Micke Lundbäck, en av Wäsby GK:s pron.

Det är en grå höstdag i slutet på oktober. Golfsäsongen börjar lida mot sitt slut och Micke Lundbäck har begett sig ner till klubbhuset för att börja bomma igen för säsongen. Som pro på klubben driver Micke allt från shop till träningsverksamhet i en rymlig studio, tillsammans med sina två kollegor Andy Danewid och Torbjörn Antevik. Wäsby har redan stängt sin huvudbana men på niohålsbanan tätt intill går det fortfarande att skymta någon enskild golfare då och då som vägrar ge upp säsongen.
— Vi har öppet från sju på morgonen varje dag under hela säsongen. Och under vintern är det bara att ringa någon av oss som jobbar här så kommer vi hit så fort som möjligt. Det finns även möjlighet att få vinterlektioner här eller i någon av golfhallarna. För oss tar inte säsongen slut utan vi brinner för golf året om, säger Micke.

Att Wäsby Golfklubb är en familjär miljö blir tydligt omgående. I klubbhuset springer det runt barn i femårsåldern medan ett par pensionärer står och nöter svingen på rangen bara ett stenkast bort. Just att få sina medlemmar att känna sig som hemma är något som är av yttersta vikt för de anställda på klubben.
— Vi vill lära känna våra medlemmar så att det kan komma förbi oss i klubbhuset och prata om allt mellan himmel och jord. Vi har varit här i över 20 år och det är lika roligt att gå till jobbet varje dag. Det som gör det extra kul är ju att vi alla verkligen har ett brinnande intresse att dela tillsammans, säger Micke.

vasby3

Besök Wäsby Golfklubb

Det finns en allmän syn på golf som en dyr sport, något Micke och hans kollega Andy menar är en myt. Andy försöker bevisa detta genom att göra en snabb uträkning.
— Säg att det kostar 6000 kronor för ett medlemskap och man spelar 30 rundor per år som tar runt fyra timmar. Då betalar man bara 50 kronor i timmen för att spela golf. Försök att spela bowling eller padel för den summan i timmen. Golf är ju egentligen den billigaste sporten bara man har tid. Men jag måste ju också erkänna att jag är hyfsat färgad, säger han och ger ett brett leende.

Micke och Andy lägger varje år ned åtskilliga timmar på det gemensamma intresset som de älskar som allra mest.
— Vi jobbar stenhårt för att göra golfen kul för alla. Att budskapet i vår verksamhet ska vara ”this is your happy place”, säger Micke.

— Jag kan åka med barnen till jobbet på fritiden bara för att ta en fika. Det är roligare att vara här än att sitta hemma. Men skriv inte det för då åker man väl på att klippa gräsmattan eller nått, säger Andy och skrattar.

vasby2

Besök Wäsby Golfklubb

Här finns Wäsby Golfklubb i sociala medier:
Facebook