Nu öppnar Sveriges bästa korthålsbana: ”Upplevelsen är magisk”

Tomelilla Golfklubb är under stor makeover. Tillsammans med Christian Lundin presenterar klubben nu sin sprillans nya korthålsbana. Högst sannolikt den bästa i hela landet.

Christian Lundin är känd som Sveriges absolut bästa banarkitekt. Genom sina företag RE-golf och Stenson Golf Design har arkitekten varit med i skapandet av många av landets finaste fullånga golfbanor. Vad däremot inte lika många har koll på är att Lundin också är oerhört duktig på att designa korthålsbanor. Den senaste Tomelilla Golfklubb. Där har han tillsammans med klubben skapat den sprillans nya ”korthålaren”.
— Vi bestämde oss för att starta det här projektet eftersom vi märkte att efterfrågan var så pass stor. Vi vill att alla ska kunna vara på en golfbana och ha roligt tillsammans. Oavsett om man är nybörjare eller elitspelare, säger Kristian Hägglund klubbchef på Tomelilla Golfklubb.

Boka golfpaket

Den multifunktionella golfbanan är, utöver den traditionella golfen, anpassad för Golfäventyret och Footgolf. Just för att upplevelsen ska vara ett nöje för hela familjen eller kompisgänget oavsett golffärdigheter. Där i den vansinnigt vackra golfmiljön ska klubbens gäster njuta så mycket att de aldrig vill lämna den hyllade anläggningen.
— Upplevelsen när man kommer till klubbhuset är magisk. Därifrån kan man blicka ut över alla hål på hela anläggningen. Vi har väldigt nöjda medlemmar och jobbar varje dag hårt för att det ska fortsätta vara så. Det är jätteviktigt att rekrytera nya men det är ännu viktigare att lyckas behålla medlemmarna vi har och se till att de trivs.

Bli medlem

Korthålsbanan är en vital del av den stora upprustning som sker på Tomelilla Golfklubb. Där ingår även en makeover av anläggningens huvudbana. Då både bansträckning och kvalité på underlaget ska förbättras avsevärt. Utan att för den sakens skull förändra anläggningens karaktär.
— Just nu har vi helt olika stil på våra första och sista nio hål. Första nio är rätt tuffa med mycket platågreener medan andra nio är mycket lättare. Det försöker vi jämna ut litegrann, men samtidigt är det viktigt att behålla ”Tomelillakaraktären”. Framförallt genom våra utmanande böljande greener.

Facebook

Medlemmarna på Tomelilla Golfklubb kan knappt vänta på att den sprillans nya korthålsbanan ska öppna. Där kommer klubben hålla evenemang som prova-på dagar, för att hålla hypen vid liv. Allt för att göra det till en trivsam plats för golfare som både vill utvecklas och må bra.
— Vi ska göra det nu och vi göra det riktigt bra. Det här kommer blir en av Sveriges bästa banor. Normalt sett anlitar man inte en arkitekt för sådana här projekt. Men vi har gjort det för att verkligen vara säkra på att det blir så bra det bara är möjligt.

Läs mer