Nyckeln till att fler börjar älska golf: ”Vill göra det igen och igen”

Hinton Golf Club prioriterar sina nybörjare. Genom smarta lösningar får de ut sina nya spelare på banan så fort som möjligt. Och ger dem chansen att upptäcka hur ofantligt kul det är med golf.

Väldigt glädjande nyheter är att alltfler väljer att börja spela golf i vårt avlånga land. Mindre glädjande nyheter är att många nybörjare kort därefter fortfarande lägger klubborna på hyllan. Anledningarna till detta varierar givetvis i hög grad. Vad som dock är ett gemensamt faktum är att startsträckan för att bli en duktig golfspelare är relativt lång och mödosam. En sträcka Hinton Golf Club vill göra både kortare och roligare. Genom att få ut sina nya spelare på banan direkt.
— Det är inte på rangen eller övningsområdet man fastnar för golf utan på banan. Det är därför viktigt att man snabbt får komma ut och testa det man lärt sig på riktigt. Efter att ha slagit det där bra slaget märker man att golf verkligen är så kul som man trodde och kommer bara vilja göra om det igen och igen, säger Johan Hinton klubbchef på Hinton Golf Club.

Bli medlem

Hinton Golf Club har till och med vigt särskilda starttider åt sina allra nyaste spelare. Varje onsdagskväll arrangeras Sällskapsgolfen då nybörjare får möjligheten att gå ut på banan och spela med andra likasinnade. Och på söndagar finns särskilda starttider fastlagda för barn och ungdomar som av många skulle klassas som för små eller okunniga för att kunna spela golf på riktigt. Dessutom är klubben noga med att informera nya spelare och medlemmar vilka tider i veckan som är lugnare. Så att nya spelare kan anpassa sig och därmed slipper stress och press utifrån.
— Det är inget kul att gå runt och känna sig jagad och stressad i flera timmar. Därför är det en fördel att de som spelar långsamt får möjligheten att välja tider. Annars är det lätt att det blir irriterat från alla håll. Det är en rätt svår nöt att knäcka men om alla hjälps åt och tar sitt ansvar går det bra. Vi alla har varit nybörjare någongång. Det finns ju ingen som börjar med två i handikapp, säger Johan.

Boka lektion

Utöver möjligheten att snabbt komma ut på banan, har Hinton Golf Club på flera andra sätt anpassat verksamheten för att den ska passa nya golfare. En oerhört uppskattad förmån är att klubbens amatörer får två månaders gratis medlemsskap så fort de fullföljt nybörjarkursen. Därigenom finns gott om tid att utvecklas och märka om golf är sådär kul som man trodde från början. Utan att behöva betala en krona extra. Även klubbens rutinerade medlemmar kan dra fördel av en gynnsam ekonomisk lösning utöver det vanliga. Istället för att betala hela medlemskapet som en klumpsumma går det att sprida ut sin totala avgift över årets alla månader. Och därigenom kunna göra om en fet klumpsumma till mindre delbetalningar.
— Att göra om årskostnaden till en abonnemangsavgift är det bästa vi gjort. Det tycker i alla fall våra medlemmar. Det är jobbigt att behöva bli av med så mycket pengar på en och samma gång. Men att bara betala några hundralappar i månaden är rätt behagligt.

Facebook

Säsongen är i full gång på Hinton Golf Club och samtliga tre banor (Rönnebäck, Kvarnby och Sofiedal) är redan i mycket bra skick. Häromveckan anordnade klubben en SGT Ladies Tour tävling med många av Sveriges bästa kvinnliga spelare. Men det är långt i från bara de elitsatsande kvinnorna som trivs på de tre anläggningarna. Under årets första nybörjarkurs var tio av tolv nya spelare tjejer. Vilket visar att den storsatsning som görs på damspelare i Sverige i allmänhet och Hinton Golf Club i synnerhet börjar bära frukt. Även har många anammat beslutet om golf som friskvård. Något som öppnar för möjligheter att spela golf till lägre pris. Johan Hinton är övertygad om att allt positivt som sker kring golfen kommer ge goda resultat både för hans egen verksamhet och golfen i stort.
— Det finns mycket som har hänt under senare tid som är väldigt positivt. Vilket verkligen kommer att märkas när vi ser tillbaka på säsongen. Vår beläggningsgrad har redan ökat och det finns alla förutsättningar för att det bara kommer att fortsätta se bättre ut ju längre säsongen går. Folk tycker verkligen att det är kul att spela golf. I alla fall hos oss.

Läs mer