Ovanliga glädjen över sommartorkan: ”Då blir banan precis som vi vill ha den”

Många klubbar led under den varma sommaren. Men inte Orust Golfklubb. Där intill havet spelades linksgolf när den är som allra bäst.

Det finns få saker en golfklubb inte kan köpa för pengar. Men en av dem är havsutsikt. Det är alltså få förunnat att vara bortskämda med denna magiska tillgång. Orust Golfklubb har den stora fördelen. Där ser man havet på nästan varenda hål. Och det är tveklöst en extra njutning för ögat.
— När gäster kommer hit får vi ofta höra att naturen är fantastisk. Att det är så nära till havet gör att vi har en lång golfsäsong. Så länge det inte är snö på banan kör vi så länge vi kan, säger Annika Andersson kanslichef på Orust GK.

Banan som ligger på västra Orust vid Malö Strömmar har en varierande miljö. Där gör klubbens Course Manager Ingvar Fjellman ständigt förbättringar för att den ska hålla sitt fina skick. Banan är klubbens stora varumärke. Och i kombo med den ofta blåsiga miljön, är en runda på Orust Golfklubb snarlik spel på de brittiska öarna.
— Vi är nog en av få klubbar som är glada över den varma och torra sommaren. Det är då vår bana blir precis som vi vill ha den med mycket rull. Vi ha haft många medlemmar som kommit in till klubbhuset med ett leende på läpparna och fina resultat i scorekortet i sommar, säger Annika.

Besök

Orust Golfklubb ligger blott 10 mil utanför centrala Göteborg. Det går alltså relativt smidigt att ta sig från storstaden till den natursköna miljön. Även norrmännen har upptäckt att det går snabbt och smidigt att få en svensk golfupplevelse av oerhört hög klass. Varje år vallfärdar spelare från grannlandet till den lilla ön i Bohuslän, enbart för att njuta av en härlig golfrunda.
— Något vi har märkt är att när man väl kommit hit och spelat en gång, kommer man gärna tillbaka. Vi har många återkommande gäster från både Sverige och Norge. Det beror säkert både på att vi öppnar så tidigt och att de gillar banan förstås.

Gästerna i all ära, framförallt värnar Orust Golfklubb om sina medlemmar. Trots att den härliga idyllen är gjord för besökare, är golfarna som hänger på klubben året om av absolut högsta prioritet. Tisdagsgolf och fredagsgolf med spel och mat anordnas varje vecka. Dessutom lägger personalen mycket tid och kraft på att de som regelbundet spenderar tid på den mysiga anläggningen blir uppmärksammande på ett särskilt sätt.
— Man ska man vara stolt över att vara medlem hos oss. Vi vill vara en medlemsklubb med en go klubbkänsla. Alla våra medlemmar ska känna sig sedda och lika mycket värda. Det är vad vi eftersträvar varje dag.

Läs mer