På Bjäre skapar enighet kvalitet: ”Vår styrka är att alla jobbar mot samma mål”

Bjäre Golfklubb har en strålande säsong i ryggen. Tack vare mysigt boende, utmärkt bana och goda träningsmöjligheter har klubben några av landets nöjdaste besökare. Fokus på god service och att göra det där lilla extra är faktorer som fått klubben att framstå på ett lite extra positivt sätt.

Längst upp i hörnan av nordvästra Skåne ligger Bjärehalvön. Ett område som framförallt är känt för stora potatisodlingar. Men på de stora gröna fälten spelas det också mycket golf. Bara inom loppet av 15 minuter ligger flera fina golfbanor. Bland annat Bjäre Golfklubb, en plats både fler vill besöka och vistas på regelbundet.
— Vi har en sådan positiv feeling just nu. Bara i år har vi fått in över 100 nya medlemmar och både gäst och medlemsspel har ökat kraftigt vilket så klart känns superkul. Banan har varit i fantastiskt skick i år och blir bara bättre och bättre. Dessutom har vi många återkommande gäster, något som verkligen är ett bevis på att det vi gör uppskattas. I somras när det var så extremt varmt hade vi till exempel ishinkar i alla våra golfbilar. Det gick åt väldans massa is men var helt klart värt det med tanke på hur nöjda spelarna blev, säger Fredrik Melcherson klubbchef på Bjäre Golfklubb.

Boka starttid på Bjäre Golfklubb

Sedan sex år tillbaka ägs Bjäre Golfklubb av Thomas Nestenius som själv driver helheten som består av golfbana, krog, hotell och träningsverksamhet. Inför 2018 plockade klubben in forne Europatourspelaren Steven Jeppesen som pro för att hjälpa alla spelare på anläggningen att utveckla golfen ytterligare. En kompakt verksamhet med snabba beslut är Bjäre Golfklubbs framgångsrecept.
— Vi har plockat in alla olika delar under samma tak, vilket har lett till att vi kunnat jobba väldigt effektivt. Det är vår stora styrka, att vi kan handla snabbt. Samt givetvis att alla jobbar mot samma mål. Dessutom ser vi alltid till att ha hög service och vara närvarande varje dag. Att våra medlemmar och gäster alltid blir bemötta på bästa sätt är utan tvekan en stor framgångsfaktor.

Här finns Bjäre Golfklubb på Facebook

Helheten i all ära, det finns en del av Bjäre Golfklubb som sticker ut lite extra. Golfrestaurangen Salomon Krog är enligt många en av Sveriges absolut bästa. Utöver att svänga förbi på en bit mat före, under eller efter rundan bjuds hotellets gäster på en förstklassig trerättersmiddag varje kväll. Under 2018 har Bjäre Golfklubb ökat antalet gäster på den populära krogen med hela 25 procent. Och det kommer inte som någon överraskning för Fredrik Melcherson att golfare uppskattar god mat.
— Alla människor älskar bra mat oavsett om man spelar golf eller inte, så krogen är en jättestor del av upplevelsen här och bidrar mycket till vår attraktionskraft. I år lagar vi till och med allt gluten och laktosfritt. Något som gör livet så mycket lättare för sällskap med intoleranta, som annars skulle behöva vänta extra länge på maten. Vi vill inte att någon ska lämna oss besviken.

Läs mer om Salomon Krog

På golfbanan görs ständigt förbättringar. Under den senaste tiden har klubben bland annat helt byggt om det tidigare svaga åttonde hålet tillsammans med bandesignern Magnus Sunesson. Ett Par 3-hål som enligt klubbens besökare tidigare straffat ”fel golfare” är nu alltså utbytt mot ett sprillans nytt. Bjäre Golfklubb ligger fyra på den nationella rankingen ”Players first” som klassar nöjdheten bland klubbarnas besökare. Ett bevis på att klubben på att den skånska halvön verkligen lyssnar på sina medlemmar och gäster, och sedan anpassar sig för att lyckas med sin stora målsättning, att alltid göra sina besökare nöjda.
— Man ser att det händer något här hela tiden. Det är viktigt för både våra gäster och medlemmar att allt hela tiden blir bättre. Det här ska vara en toppanläggning för golfare som vill uppleva en rolig bana av hög kvalitet. Och maten lämnar ju ingen besviken, ever.

FOTO: Mickael Tannus Photography.

Läs mer om Bjäre Golfklubb