På Korfu möts musik och golf – Don Gustavos Golfresor bjuder på en resa du sent kommer att glömma

Tänk dig att du får åka ner till solen, du får spela golf och du bjuds på ett jäkla håll igång under kvällarna – det kanske låter osannolikt, men det är det faktiskt inte. Med Don Gustavos Golfresor får du faktiskt allt det här, och ännu mer.

Det är morgon på den grekiska ön Korfu. Solen strålar och hälsar ett glatt gäng svenskar välkomna. Utöver solens välkomnande möts de förväntansfulla golfarna av traditionell grekisk musik och något gott att tugga på. Självklart får man också ett glas ouzo – eller som gästerna själva brukar säga ”ouzo gott”. Det här är starten på en vecka som de garanterat kommer att minnas resten av sitt liv, det ska Gustav ”Don Gustavo” Nyqvist se till.

Det är Gustav Nyqvist som äger Don Gustavos Golfresor. Med sin långa erfarenhet inom resebranschen vet han precis vad gästerna förväntar sig.
— Jag började som reseledare 1972. Då var det väldigt populärt att jobba som det. Jag visste att det passade mig perfekt eftersom jag tidigare hade jobbat som DJ. Jag var van att ta folk och att prata inför stora grupper. Det tog ungefär ett år, sen var jag platschef, säger Gustav Nyqvist.

Det skulle dock dröja många år innan idén till Don Gustavos Golfresor föddes. 1996 valde Gustav Nyqvist att börja arrangera resor till solen och för honom var konceptet solklart – golf och Rock’ n’ Roll.

Festen börjar redan på Arlanda och Landvetter då man kliver på de plan som i samarbete med Thomas Cook, reser mot en upplevelse som resenärerna sent kommer att glömma.
— Jag har ungefär 25 personer som jobbar med mig på varje resa. Det är fyra erfarna golfare som arbetar med själva tävlingen och resten är musiker. Det har till och med hänt att det spelas livemusik på planet, något som givetvis är uppskattat bland dessa sångglada golfare.

Det är just musiken som är ett av resans signum. Genom åren har artister som Lill-Babs, Peter Lundblad, Blå Blus, Brian Marston band, Bill Öhrström, Mats Ronander, Mike Watson, Lasse Lindbom , 2 Generations, Lalla Hansson, Derek Hudson och Creedence Tribute Band, stått för underhållningen. Det är för Gustav Nyqvist väldigt viktigt att det är musik som alla känner igen.
— Det är när man är ung som musikintresset är på topp, för de flesta. Vi bokar band och musiker som resenärerna känner till sen ungdomen. I år kommer artister som Mike Watson, Lasse Lindbloms Husband och Lalla Hansson, att vara med. Det finns de som åker ner med oss enbart för att dansa och det är helt okej, men de flesta är såklart där för golfen. När vi är i Grekland brukar även engelsmännen passa på att åka ner för att dansa. De vet att det alltid bjuds på bra musik under den här veckan.

Det spelas livemusik varje kväll.
När det inte spelas golf – då dansas det.

När man minglat klart på flygplatsen plockas man snabbt upp av bussar, som tar en till det femstjärniga hotellet Corfu Holiday Palace. Redan första kvällen drar festen igång med ett cocktail-party och allt vad det innefattar. Musiken brakar loss och under kvällen spelar resans alla musiker, och får presentera sig själva och sin musik.
— Vi har dans varje kväll och då är det olika band som spelar, det viktigt att musikerna presenterar sig, för att man ska ha koll på vilka dagar man ska skriva in i veckans kalender.

Lagen om åtta håller ihop hela veckan.

Men resan handlar som bekant inte bara om Rock’ n’ Roll, det ska ju faktiskt spelas golf också. Hemma har lagen satts ihop och redan på planet ner är man seatade tillsammans. Lagen består av fyra killar och fyra tjejer.
— Det är ett glatt gäng med 50- 60- 70 och 80-plussare, men vi kallar oss för killar och tjejer.

Det här laget följs sedan åt under veckan. Gustav Nyqvist menar att han som arrangör har lärt sig hur man gör golfspelet attraktivt och roligt.
— Vi har inga singeltävlingar, det blir roligare så här som vi gör. Vi kör fyrboll, två bästa scorerna, samt två boll med bästa scoren. Fullt handicap.

Lagen om åtta håller ihop hela veckan.

Det hela avslutas med ”Don Gustavo Cup”, typ Ryder Cup. Då spelar lagen om åtta personer matchspel. Veckan avslutas med ytterligare en hejdundrande fest. Under den femrätters-middag som serveras, rullas scenen in i matsalen och de artister som underhållit under veckan, kliver på och spelar hela natten lång.
— Många av våra gäster har åkt med oss under flera år, faktiskt upp till 30 gånger. Den vanligaste kommentaren är; ”Det var den roligaste resan jag varit på”.

Vad är det som får dig som arrangör av golfresor, att stå ut?
— Det är konceptet med musik och golf. Att jag finns tillgänglig hela vägen är också en viktig del. En trygghet att Don Gustavo är med från början till slut, samt givetvis att jag har enormt duktiga medarbetare.

Gustav ”Don Gustavo” Nykvist.

[stextbox id=’fakta_golf’]

Don Gustavo Golfresor:

Var: Korfu
När: Två resor per år, tio dagar i april och tio i oktober
Hur: Arrangeras tillsammans med Thomas Cook
Hur mycket: 14.495:-
Info: www.dongustavo.se[/stextbox]