Pluspaketet ökar golfen i Stockholm: ”Ser en trend i golfsverige”

Klubbarna på Södertörn vill göra golfen mer tillgänglig söder om Stockholm. Därför erbjuder Nynäshamns Golfklubb, Husby GC Österhaninge, HaningeStrand Golfklubb och Haninge Golfklubb nu ett exklusivt pluspaket inför säsongen 2019.

Tillgänglighet, något som alla klubbar arbetar med på olika sätt. Variation, något alla spelare söker i allt större utsträckning. Samhällets syn på golf är i ständig förändring. Då krävs hela tiden nya lösningar för att anpassa sig till både spelarna och klubbarnas bästa. På Södertörn, söder om Stockholm, försöker klubbarna hitta lösningen genom att samarbeta med varandra. Genom ett exklusivt pluspaket erbjuder nu fyra klubbar sina medlemmar att spela hela 90 hål på fyra olika anläggningar.
— Många av våra medlemmar vill spela på fler ställen än bara på sin hemmabana. Därför har vi hittat en lösning som innebär att du fortfarande kan behålla din hemmaklubb men samtidigt spela obegränsat på flera andra banor i närheten, säger Ewa Björkman Lundin klubbchef på Nynäshamns Golfklubb.

Inför årets säsong klev Nynäshamns Golfklubb in i Södertörn-samarbetet som då innehöll HaningeStrand Golfklubb och Husby GC Österhaninge. Inför nästa år får de tre klubbarna sällskap av Haninge Golfklubb. Genom att betala en liten extra slant får klubbarnas medlemmar tillgång till samtliga banor under hela säsongen. Och på så sätt blir golfen både mer tillgänglig och variationsrik.
— Många golfare på Södertörn har vänner, arbetskamrater eller särbos som bor en bit bort och är medlemmar på andra klubbar. Eller så jobbar de i en annan del av Södertörn utanför vår kommun och brukar vara sugna på att spela golf på kvällarna. I så fall blir det här medlemskapet jättebra. Det gör det mycket enklare att ta med klubborna i bilen och spela på vägen hem. Vi ser en trend inom golfsverige att man blir mer rörlig. Och det här blir ju ett sätt för oss att anpassa oss till det men samtidigt låta medlemmarna stanna på sin egen klubb, säger Ewa.

FOTO: Erik Åberg/Bättre Golf.

Ewa Björkman Lundin är tydlig med att respektive klubb kommer att drivas precis som de alltid har gjort. Det finns alltså ingen anledning till oro för alla de medlemmar som verkligen uppskattar de värden som kommer med att vara med i en klubb. Samtidigt öppnar hon upp möjligheten för fler klubbar i södra Stockholm att bli en del av den nya medlemsformen. Vilket i sin tur innebär större möjligheter för spelarna och därför en ännu mer gynnsam plustjänst. För klubbens medlemmar är det givetvis helt frivilligt om man vill utnyttja den nya plustjänsten, eller nöja sig med att spela på hemmaplan. Oavsett finns fina möjligheter till riktigt bra golf året om.
— Våra medlemmar spelar massor med golf året runt. Vi har 27 hål och kommer ha öppet så länge det bara går. Jag rekommenderar verkligen att utnyttja alla dessa härliga sista dagar på året till att spela. Och har man en dag över tycker jag absolut att man ska ta sig ner till Nynäs.

En golfsäsong är på väg att ta slut, vilket direkt innebär att en ny tar vid, i alla fall på Nynäshamns Golfklubb. Klubbens niohålsslinga Berg är det nämligen öppen året om. Vid snö eller frost med slagmatta och provisoriska greener, annars precis som vanligt. Även korthålsbanan Sjöslingan är öppen med ordinarie greener året om oavsett väder. Dessutom jobbas det redan hårt för att förbättra anläggningen inför kommande säsong. På banan förbättras både både layout och kondition. Dessutom byter klubben pro vilket innebär ett nytt upplägg kring shop och träningsverksamhet. Förändringar som att skapa möjligheter till bättre golf på Nynäshamns Golfklubb under 2019.
— Vi har lyxen att ha 27 hål vilket gör att man inte spelar samma runda varje gång. På så sätt är vi väldigt bortskämda. Men det finns också en hel del som är tacksamma över att det finns möjligheter att spela någon annanstans ibland. Vi är glada att kunna erbjuda alternativ som ska gynna olika typer av golfare.

FOTO: Erik Åberg/Bättre Golf.

Läs mer om Nynäshamns Golfklubb

Intresserad av Plusmedlemskap på Södertörn?
Kontakta:
nynashamnsgk.se
husbygolfbana.se
haningestrand.se
haningegk.se

FOTO: Bättre Golf/Nynäshamns Golfklubb.