PUSSELBITARNA TILL DEN KOMPLETTA GOLFRESORTEN — DEL 1: ”Det är vad golfare söker idag”

Araslöv Golf & Resort har på kort tid blivit en av Sveriges mest kompletta golfanläggningar. Vi följer med Kristianstadsklubben i jakten på skapa golfupplevelser av högsta klass. I den första delen får vi höra klubbchef Gustaf Hagen berätta om bakgrunden till det enorma projektet.

Familjen Ryd är för många kända för sina fina glasprodukter. Vad som säkert färre vet om är att de också äger en golfanläggning. 1992 bestämde sig familjen för att ge sig in i golfbranschen genom att köpa en golfbana utanför Kristianstad. Starten på en väldigt genomtänkt och intressant utvecklingsresa. Gamla vackra byggnader kompletterades med nytt i en smakfull balans där familjen Ryd givetvis lät glas få en nyckelroll i arkitekturen. Ursprungsbanan ritad av Sune Linde utökades med ytterligare 18 hål, samtidigt som ett hotell byggdes mitt på anläggningen. Och under årens lopp har klubben utökat med ytterligare 18 hål.
— Det var en väldigt medveten satsning där golf, mat och boende bildade en helhetsupplevelse, ett golfpaket. Vi fick direkt ett väldigt bra gensvar från gästerna vilket gav kraft att fortsätta utveckla anläggningen, säger Gustaf Hagen klubbchef på Araslöv Golf & Resort.

Inför årets säsong kompletterades anläggningen med en sprillans ny konferensbyggnad intill fairway på Araslövs stora signaturhål, hål 18 på den södra banan. Spa, bastu och gym är andra nya ingredienser på multianläggningen.
— Det kommer nya uppkast hela tiden. Vi vill ständigt förbättra oss och jag hoppas och tror att vår gäst ser just detta. Bättre idag än igår är ledord i vår verksamhet, säger Gustaf.

FOTO: Araslöv Golf & Resort.

Besök Araslöv Golf & Resort

Den nya konferensanläggningen och hotellet öppnar nu möjligheterna för att även företagaren ska få njuta av den underbara naturmiljön på Araslöv. Med mat av overkligt hög klass, fina hotellrum, spa och behandlingsmöjligheter är Araslöv en resort där det sannerligen går att koppla av och bara njuta. En stor målgrupp som njuter av Araslöv är danskarna, vilket inte kommer som någon överraskning för Gustaf Hagen.
— Araslöv är ju gamla danskttrakter och vi har förstått under årens gång att danskarna tilltalas mycket av våra miljöer och vår natur.

Golfare söker idag allt mer omfattande upplevelser. Det menar i alla fall Gustaf Hagen.
En bana i toppklass är en förutsättning, men upplevelsen behöver också ligga i det runtomkring, kvalitetskänslan och inte minst servicen. Vi lever i en värld där vi pusslar med vår tid. När man då väljer att göra något vill man att det ska vara riktigt bra. Detta synsätt avspeglar sig på Araslöv. Att komma till Araslöv är verkligen bäddat för stora upplevelser och mycket glädje på och runt golfbanan.

FOTO: Araslöv Golf & Resort.

Läs mer om Araslöv Golf & Resort