Rullebos hus kan enkelt flyttas och de doftar lyx – det perfekta boendet för besökande golfare

Ett hus på hjul som enkelt kan flyttas när behov finns, just precis så fungerar husen från Rullebo, de andas lyx och mysfaktorn är hög. Tanken är att man inom kort ska finnas på många av Sveriges golfbanor, då man vet hur kräsen en golfare är efter en lång golfrunda och att behovet av bekvämlighet och avkoppling då är stort.
– Många vill ha en lyxig stuga, säger Calle Kindbom som jobbar som koordinator och säljare för Rullebo.

Hur föddes idén om Rullebo, ett hem på hjul?
– Det var 2016 som förutsättningarna var rätt för att kunna köra igång. Bert Karlsson köpte in villavagnar till en förläggning för att familjer skulle kunna bo tillsammans i ett eget hem. Varför skulle man inte kunna göra en trästuga för nordiska förhållanden, som man kan bo i året runt och som dessutom är väldigt enkel att flytta tack vare hjulen under, ingen lyftkran behövs. Anders Öfvergård anlitades för att ta fram den där stugan i trä, säger Calle Kindbom.

Vilka är det som köper era hus?
– Storkunderna är privatpersoner som väljer att köpa av olika anledningar. Likaså kommuner,
campingplatser, golfanläggningar, fjällanläggningar, fastighetsägare, markägare med flera.

Ett hus på hjul – måste ju vara perfekt för en golfklubb tänker jag?
– Vi jobbar väldigt mycket mot golfklubbar. Vi tror starkt på att en golfare tycker att det är viktigt att bo bra, de är lite kräsna. Våra hus är ett bra alternativ eftersom Rullebo har allt du behöver.

Läs mer om Rullebo.

Finns era hus på någon klubb idag?
– Östra Göinge GK är den första klubben som har köpt in våra hus och de tycker mycket om tanken med husen. När vi presenterar Rullebo för klubbar är de väldigt positiva och de tycker idén är bra..

Men hjulen då, hur fungerar det?
– De förenklar avsevärt vid transport. Vi har sålt till många som tycker att det är väldigt smidigt med just hjulen, enkelt att flytta och det blir enkelt vid eventuell försäljning, då är det bara att rulla iväg huset. När man ställer upp huset står det på plintar.

Missa inte att besöka Rullebo på Facebook.

Berätta om själva husen!
– Rullebo finns i fyra olika storlekar med planlösningar för alla behov. Alla är byggda i trä, välisolerade för svenskt klimat och nyckelfärdiga. Vi har för det mesta sadeltak men har även börjat med pulpettak eftersom det passar bättre i vissa miljöer.

Vad ingår i priset?
– Man får ett hus som är nyckelfärdigt. I Rullebo finns alla bekvämligheter som du vill ha i ett hem: kyl, frys, diskmaskin, varmvatten, badrum med dusch och vattentoalett och självklart tvättmaskin. Rullebo är lätt att ansluta till elnät, kommunalt vatten och avlopp. Utöver det går det även att lägga till sängar, bord, soffa och så vidare. Leveranstiden är ungefär 8-12 veckor. Husen tillverkas i Polen och fraktats sen till Sverige.

Läs om de olika husen – här.

Jag vet att ni samarbetar med försäkringsbolag, på vilket sätt?
– Vi har sett till att vi har ett lager med ett visst antal hus eftersom vi vill kunna garantera att du genom försäkringsbolaget och oss ska kunna få ett nytt hem på mindre än 48 timmar om något skulle hända, till exempel om ditt hus brinner ner.

Rullebo-husen låter som en dröm, har jag rätt?
– Ja! Det är bara fantasin som sätter gränser, det går att ha till i stort sett vad som helst.