Så bokar du starttid snabbare än någonsin — genom Golfförbundets app

Applikationen MinGolf Bokning revolutionerar Golfsverige. Tillsammans med Svenska Golfförbundet har Golfer Sweden gjort det möjligt för landets alla golfspelare att boka sin starttid via en mobilapp.

En golfsemester med kompisen kan vara lugn, avkopplande och alldeles underbar. Den kan också vara starten på en sprillans ny affärsidé som revolutionerar en hel bransch. Så var fallet för Carl Arnetz och Carl Grant, vars golfresa till Skåne blev starten på applikationen som idag heter ”MinGolf bokning”.
— Vi insåg att det var fullbokat på väldigt många banor men samtidigt knappt någon ute och spelade. Därför började vi undersöka varför så var fallet och kom fram till att folk helt enkelt inte bokade av sig fast de inte skulle spela. Antingen för att de glömt bort eller bara struntat i det, säger Carl Arnetz VD på Golfer Sweden.

Detta ledde till att idén om en ny effektiv golfapplikation började växa fram. En app där svenska golfare snabbt och smidigt både kan boka och avboka sina starttider. Dessutom används dynamisk prissättning i syfte att gynna både spelare och klubbar. Med dynamisk prissättning ska klubbens prissättning på starttider optimeras. Genom att justera greenfeepriset efter hur stor efterfrågan är, kan klubbarna numera fylla starttider som annars stått tomma. Och dessutom erbjuda ”rätt pris”. Antingen genom att höja eller sänka greenfeeavgiften.
— Genom dynamisk prissättning får klubbarna ökad beläggning och lönsamhet samtidigt som de behåller kontrollen då de själva ansvarar för prissättningen genom Golfer Swedens prissättningsverktyg. På så sätt blir det ett fantastiskt verktyg för klubbarna som både kommer att leda till fler spelare på banan och mer pengar i kassan. Samtidigt som spelarna själva också gynnas, säger Carl.

Läs mer

Snabbt insåg Golfer Sweden att de behövde backning från Svenska Golfförbundet för att deras plan skulle gå i lås. Något som skedde häpnadsväckande snabbt. Nio månader efter att första kontakten togs skrev de båda parterna på ett licensavtal för pilotversionen av appen ”Golfers” som numera heter ”MinGolf bokning”. Piloten användes av 40 klubbar under 2017 och blev en succé. Så pass stor att Golfförbundet beslutade sig för att fortsätta driva bokningsapplikationen mot hela den svenska golfmarknaden med Golfer Sweden som leverantör och utvecklare. Därmed interagerades den nya golfappen med GIT och MinGolf (bokningssidan på webben) och som Golfförbundets officiella bokningsapplikation är den nu tillgänglig för Sveriges alla golfare.
— Att Golfförbundet tog det här steget känns helt fantastiskt. Då bokningsappen ingår i GIT-avgiften går alla intäkterna från bokningarna direkt till klubben. Det är en stor ära att Golfförbundet tror på oss som utvecklare. Nu har vi släppt applikationen på både Appstore och Android så det är bara att ladda ner och börja använda. Det avancerade sökfiltret hjälper dig som spelare att hitta nya banor och lediga tider. Baserat på värden som pris, antal personer, område och tid filtreras sökningen och anpassas efter spelarens unika behov.

Den nya tjänsten må vara lanserad och fullgod att användas men arbetet med att utveckla appen ytterligare står långtifrån still. Med Golfförbundet som ”First Line-support” och rådgivare på varje klubb tar Golfer Sweden gott om hjälp för att utforma bästa möjliga produkt. Dessutom genomför apputvecklarna löpande undersökningar med spelare runtom i landet för att ta till sig konstruktiv feedback som ska gynna appen och därigenom hela Golfsverige både på kort och lång sikt.
— Det är viktigt att ta hänsyn till att golf är en sport för alla. Därför är mobilapplikationen väldigt enkel då målgruppen är oerhört bred. Loggar in gör man enkelt med sitt golf-id och lösenordet är samma som på golf.se. Det finns mycket kvar att göra men vi har kommit en bra bit på vägen. Vi är givetvis väldigt stolta över att ge Golfsverige möjligheten att boka sina starttider så otroligt smidigt genom appen.

Ladda ner