time travel8

Så fick han experterna att överge de stora resebolagen

Time Travel är det lilla golfresebolaget i en bransch fylld av stora jättar. Trots detta har Ronnie Olovssons firma under det senaste decenniet lockat till sig samarbeten med mängder av golfentreprenörer runtom i landet. Nu firar den rutinerade arrangörens företag tio år med en storslagen jubileumsresa till Sydafrika den 3-10 december.

I mitten av 90-talet började Ronnie Olovssons karriär inom golfresebranschen. Efter några år på Vinggolf flyttade han runt millenniumskiftet vidare till Golfstore Travel. Under drygt ett decennium var Ronnie sin nya arbetsplats trogen, innan han kände sig redo att testa vingarna på egen hand. Resultatet blev hans eget företag Time Travel. En arrangör som fokuserar på en särskild form av golfresa.
— Det fina med mina resor är att jag bara vänder mig till grupper. Det gör att jag kan fokusera på kvalité över kvantitet. Jag har inget driv efter att bli störst utan fokuserar på att behålla den personliga touchen så mycket det bara går. Servicen ska helt enkelt vara av absolut högsta klass, säger Ronnie.

Boka din resa med Time Travel

Efter att ha besökt över femhundra golfbanor jorden runt har Ronnie både skaffat sig enorm kunskap och ett kontaktnät utöver det vanliga. Framförallt har han fått en nära relation med den svenska tränarkåren. Relationer som blivit starten på ett lyckat affärssamarbete.
— Genom mitt stora kontaktnät med framförallt tränare, var det enkelt att komma igång snabbt. Sedan visste man inte hur de skulle reagera. Om dessa rutinerade entreprenörer skulle välja att fortsätta med sitt traditionella upplägg eller gå över till att samarbeta med mig. Glädjande nog har de valt att jobba med mig. Jag är övertygad om att det har att göra med den personliga kontakt jag erbjuder.

Framförallt går Time Travels resor till klassiska golfländer i södra Europa som Spanien och Portugal. Men det finns även möjlighet att ta sig långt utanför Europa. Under senare år har Ronnie särskilt arrangerat resor till en personlig favorit långt bort på andra sidan jordklotet.
— Det blir mer och mer Sydafrika som jag personligen tycker är det optimala resemålet. Kombinationen av vänliga och servicemedvetna människor, god mat och dryck, samt skön temperatur när vi har det som värst i Sverige är oslagbar. Där är det varmt utan att man får det där fuktiga klimatet som man springer på i Asien. Dessutom är allt superbilligt, vi svenskar känner oss verkligen som miljonärer när vi är på plats.

Läs mer om Time Travel

Mellan 3-10 december får Time Travels gäster chansen att uppleva en unik resa till just Sydafrika. När Ronnies mest uppskattade resekoncept Pro Am firar tio år på en av hans personliga favoritbanor Fancourt. Där får resenärerna både möjlighet att bilda fyrmanna-lag och tävla mot varandra, samt hitta på mängder av andra roliga upptåg omkring golfen.
— Pro Am-resan är exceptionell. Då brukar det hända alla möjliga grejer. Exempelvis har vi haft pris för bäst klädda lag, roliga frågesporter och ett tv-team från Lissabon som filmar golftävlingen. Gästerna är verkligen bra på att engagera sig. I år var det till exempel ett gäng som tog med sig ukulele och spelade på banan. För varje år får jag jobba hårt med att tänka ut hur jag ska överträffa föregående upplaga. Särskilt i år, då blir det några roliga överraskningar utöver det vanliga.

Åk med på Pro Am:s tio års jubileum

Time Travels gruppresor inkluderar alltid minst tio personer. Eftersom detta antal är minimum för att kunna boka flygbiljetter till bättre pris och med längre framförhållning. Dock finns möjlighet att åka med även om man är färre än tvåsiffrigt antal personer. Time Travel anordnar nämligen ständigt gruppresor som det snabbt och enkelt går att boka in sig till på företagets hemsida. Ronnies ambition är att skräddarsy olika resor exakt efter sina kunders önskemål.
— Vi har något för alla. Alltifrån lite billigare till dyrare resmål. Jag brukar alltid vara noggrann med att ställa ett tiotal motfrågor för att uppskatta exakt vad kunden vill ha och sedan kunna anpassa mig efter det. Vill man inte skräddarsy sin egen resa finns alltid gott om möjligheter att boka in sig på färdiga upplägg.

Här finns Time Travel på Facebook

Det personliga mötet är grunden i Ronnie Olovssons arbetsfilosofi. Att, till skillnad från de stora bolagen där det är lätt att glömmas bort i mängden, verkligen ta hand om sina gäster och få dem att bli sedda och hjälpta så fort problem uppstår. Förmågan att ständigt vara tillgänglig är egenskapen som Ronnie ser som avgörande för att stora delar av den svenska golfeliten väljer att både samarbeta och semestra med honom.
— Alla researrangörer har mer eller mindre samma utbud och prisklasser så det handlar om att ge den här extra servicen som inte alla bolag har visat sig vara kapabla till, som att alltid vara tillgänglig. Skulle någon åka ner till Malaga och inte hitta buschauffören vet den personen att det går att ringa mig vid halv tolv på natten och få situationen löst på bara tre minuter. Medan om du reser med en stor arrangör är det troligt att de inte ens har öppet vid den tiden. Det kan också vara så enkla saker som att svara på en offert. Jag hatar själv att inte få svar snabbt, därför är jag alltid noga med att se till att svara mina kunder inom ett dygn. Så resonerar inte alla. Jag ser till att bemöta folk på samma sätt som jag själv vill bli bemött.

Här finns Time Travel på Facebook

Varför väljer du Time Travel?

Mikael Kinhult (Ansvarig Golfciceron):
Jag har arrangerat resor med Ronnie i 10-15 år och det har alltid fungerat felfritt. Han är rutinerat och genomtänkt. Exempelvis genom att vara ute i god tid med bokningar av starttider, restauranger, flyg och liknande. Dessutom sitter han på en bred kunskap. Jag har anordnat golfresor med alla olika typer av grupper man kan tänka sig och han har alltid stenkoll på var jag bör åka med respektive sällskap. Det har varit hur bra som helst.

Jonas Lekman (Klubbchef Roslagens GK):
Jag och Ronnie har arrangerat resor tillsammans i 18 år. Det finns ingen i branschen som har samma engagemang och service som honom. Jag har även jobbat tillsammans med större bolag och det är som dag och natt. När jag rest med större bolag är det lätt att saker faller mellan stolarna medan man med Ronnie alltid levererar det man förväntar sig. Sedan kan det förstås uppstå komplikationer men det löser sig alltid smidigt. Trots att andra bolag har bättre priser så väger det inte upp engagemanget man får från Ronnie. Det säger det mesta.

Magnus ”Frasse” Pettersson (Ansvarig pro Golfstore Åkagården):
Servicen är det avgörande för att jag har valt att resa med Ronnie. Det går alltid att få tag på honom oavsett vilken tid på dygnet det är. Det är otroligt viktigt att ha någon att kunna ta kontakt med arrangören om något går snett och man står där med 22 gäster i Spanien eller Portugal. Hos andra aktörer försvinner man i mängden men det gör man inte hos Ronnie och det värdesätter jag. Jag har rest med Ronnie sedan många år tillbaka och oavsett vilka han har jobbat för har jag stannat med honom.

Läs mer om Time Travel

Se film från Time Travels senaste Pro Am-resa:

https://vimeo.com/244703806