Så fixar du grönt kort — helt på egen hand

Golfbranschen är inne i en stor digitalisering. Ett golfföretag som dragit nytta av de nya teknologiska möjligheterna till fullo är Golf4u. På mindre än två år har deras smarta digitala nybörjarkurser blivit populärast i hela Sverige. Vilket lett till att över 2000 nya golfspelare tagit sitt gröna kort.

Michael Persson har vigt över 20 år av sitt liv till att få andra att bli bättre golfspelare. Ett yrke, som precis som de flesta andra, är i ständig förändring. Det starkast lysande exemplet just nu inom golfbranschen är den stora digitalisering som pågår i fulla drag. Michael Persson har dragit nytta av de fina möjligheter som World Wide Web erbjuder och har arbetat fram en metod som gör det möjligt att ta sitt gröna kort digitalt.
— Idén uppkom för ett antal år sedan. Jag har haft väldigt mycket nybörjarkurser genom åren och då upplevt att alla lär sig på olika sätt och därför behöver olika typer av kurser. Vissa behöver också mer hjälp än andra och då räcker inte alltid tiden till. Därför såg jag möjligheten att göra grönt kort-utbildningen mer flexibel på nätet, säger Michael Persson.

Ta ditt gröna kort med Golf4u

I juli 2016 lanserade Mickes företag Golf4u den första digitala grönt kort-utbildningen. Mindre än två år senare är det Sveriges populäraste nybörjarkurs. En kurs som bygger på videoklipp med golfens alla moment som ska ge den nye spelaren möjligheter att lära sig exakt hur hen ska gå tillväga för att utöva sporten. Kunskaper som personen tar med sig ut till rangen eller träningsområdet och överför till praktik. Löpande får kursdeltagaren testa sina färdigheter digitalt med hjälp av olika quiz och därigenom bedöma sin egen nivå.
— Vi har bara fått positiv feedback. Det är till och med många som hört av sig och tackat oss för att vi har gjort det här möjligt. Folk som inte haft tid innan men nu lyckas pussla in det i schemat. Ett bra exempel på målgrupp som gynnats av Golf4u är småbarnsföräldrar som kan sitta hemma och göra teorin samtidigt som de passar barnen och sedan ge sig ut och träna under de få timmar de har ledigt, säger Micke.

Läs mer om Golf4u

En digital grönt kort-kurs genom Golf4u går på blott 995 kronor, alltså en väldigt låg prislapp. Då får nybörjaren dessutom tillgång till allt material på nätet i ett års tid. Vilket gör att en nybliven golfspelare kan fortsätta använda de digitala lektionerna även efter att hen lyckats ta sitt gröna kort. Något som leder till bättre möjligheter att fortsätta utveckla sitt spel. Golfen har överlag en lång startsträcka jämfört med många andra sporter. En sträcka som effektiviseras betydligt av att få professionell hjälp under ett helt år istället för att bli lämnad på egen hand efter sin nybörjarkurs.
— Vår första prio är att driva in mer folk till golfen genom att göra den mer tillgänglig. Men vi jobbar också mycket på att de nya golfarna ska stanna kvar. Detta genom att skapa möjligheter att lära sig i sin egen takt. Vissa lär sig snabbt men för de flesta tar det faktiskt längre tid att få trygghet i sitt spel. Därför är det bra att de som känner sig osäkra kan gå tillbaka och repetera trots att de redan har sitt handikapp och får gå ut själv på banan.

Här finns Golf4u på Facebook

Somliga golfare behöver den där fysiska kontakten med en tränare för att lyckas få till sin sving. Att komplettera en digitalkurs med en privatlektion är ett både effektivt och prisvärt sätt att lära sig spela golf. Många är dock redan duktiga men väljer Pay & Play-lösningar istället för att ta steget och bli en fullfjädrad spelare. Men tack vare Golf4u har många av dem puttats över gränsen och bestämt sig för att ta sitt gröna kort.
Jag har märkt att många som går kursen hos oss redan från början är väldigt duktiga. Vilket bevisar att det finns många som har en hög golfkunskap som de inte vågat eller haft tid att visa upp. Nu får de chansen att genom oss snabbt och smidigt fixa ett grönt kort och äntligen få ta sig ut på banan på riktigt.

Läs mer om Golf4u

Sedan starten för mindre än två år sedan har över 2000 personer gått sin grönt kort-kurs genom Golf4u, en imponerande siffra. Dessutom speglar de otroligt fina siffrorna alla möjliga målgrupper. Vilket visar att Golf4u på kort tid varit startskottet in i den ”riktiga golfvärlden” för olika typer av människor.
— När vi skapade tjänsten tänkte vi att det skulle vara isolerat till vissa målgrupper men det är faktiskt alltifrån barn till pensionärer med olika kön som gått kursen. Det visar att golf är en sport för oss alla. Det spelar ingen roll vilka förutsättningar man har. Alla kan trivas på golfbanan.

Ta ditt gröna kort med Golf4u