Så ska nya Torrekulla bli Sveriges skönaste golfklubb: ”Helt nytt koncept”

World of Golf har i år tagit över driften av Torrekulla Golfklubb. Nu siktar de nya ägarna av tolvhålsanläggningen på en storslagen nystart. För alla som ser golf som en härlig sysselsättning, oavsett prestation.

I år bestämde sig ägarna till den populära träningsanläggningen World of Golf för att ta över Torrekulla Golf. En anläggning som på senare år gått kräftgång, framförallt har banans kvalitet varit minst sagt undermålig. Men nu blir det andra bullar. När World of Golf börjat skapandet av Torrekulla Golfklubb 2.0.
— Vi har suttit hela vinterhalvåret och plockat fram ett helt nytt koncept. Då vi framförallt har tagit hänsyn till en enkät som vi skickat ut till klubbens medlemmar, om vad som behöver förbättras. Och det är inte lite. Vi kommer ändra på allt från bansträckning till stämningen på klubben, säger Toni Larsson Marknadschef WoG.

Besök Torrekulla

Torrekulla Golfklubb är en tolvhålsanläggning. Något som verkligen passar många i den nya generationen golfare. Genom att hitta en medelväg mellan nio hål som normalt sätt upplevs i kortaste laget och 18 hål som kan upplevas ta för mycket tid. Det ger klubbens gäster möjlighet till en bra golfupplevelse och samtidigt ha mer tid att lägga på familj, vänner och andra viktiga saker i livet.
— Golfens största fiende är tidsbristen. Därför är det bra med tolvhålsbanor som du spelar på 2,5 timme. Sedan kan du komma hem till familjen lagom till lunch och redan hunnit med en kanonupplevelse. Dessutom är det bra med en kortare bana för äldre spelare som inte orkar gå så långt, säger Toni.

Besök WoG

Den hemkära miljön i Mölndal en bit söder om centrala Göteborg har idag över 600 medlemmar. Ett antal som ökat stort sedan World of Golf tagit över driften. Nästan ingen av klubbens medlemmar är elitspelare utan golfare som vill ha ett mysigt ställe att umgås och ha roligt på. I och med samarbetet med WoG finns även goda träningsmöjligheter några få kilometer bort. Samtidigt som man utvecklar sitt spel på bana i en lugn och trygg miljö.
— Hög kvalitet på banan är A och O men den enskilt största pucken är att skapa god klubbkänsla. Att få både golfare och de som slutat spela att komma till klubben och hänga. Då har man lyckats. Vi är ett litet team som är på klubben varje dag men försöker ändå hinna prata med alla som kommer hit.

Se banan

Golfen är inne i en stor förändringsfas som ska göra sporten ännu mer attraktiv för alla typer av människor i vårt avlånga land. I Mölndal ser man kontrasten mellan olika målgrupper på bästa sätt. Vägg-i-vägg med Torrekulla ligger nämligen populära ”storebrodern” Hills. Torrekulla räds dock inte konkurrensen. Tvärtom tycker de ansvariga på klubben att det är bra för golfen att så många som möjligt kan hitta alternativ som passar just dem.
— Det är onödigt att jämföra en Fiat med en rolls Royce. Vi ska inte vara elitsatsande Torrekulla utan en trivsam anläggning där man mår bra av att bara vara. Sveriges skönaste tolvhålsbana är vår slogan. Det är vad vi siktar på att uppnå varje dag.

Bli medlem

 

[stextbox id=’fakta_golf’ defcaption=”true”]Passa på att bli medlem på Torrekulla GK — få ett dussin bollar på köpet![/stextbox]