Samhället som växte fram ur golfbanan: ”Häftigt hur det ser ut”

Burvik Golfresort är en kärlekssaga för den inbitne golfaren. Här har en hel bygd växt fram ur golfbanan. På ett sätt som är unikt för golfsverige. Ett ställe där sporten står i centrum.

Solen skiner över Burvik Golfresort. Dock inte genom någon tryckande hetta, utan en lite mildare temperatur. Perfekta förutsättningar för golf alltså. Till en början satte vintern och vårens ovanliga väder sina spår på Burvik Golfresort. Men nu ser allt mycket ljusare ut och banan har efter en tuffare tid återgått till normalt skick.
— Man får lufta, dressa och stödså så gott det bara går. Vårt vatten räcker inte till för att täcka alla de stora ytor som behöver bli blöta. Så vi behöver regn för att det ska bli riktigt fint underlag. Vi brukar alltid hyllas för vår fina bana så det har varit lite kämpigt. Men nu är vi tillbaka på mer normal standard igen, säger Ulf Andersson verksamhetsansvarig på Burvik Golfresort.

Boka golfpaket

Golfbanan i Burvik ligger inte i en liten bygd. Utan det är banan som är själva bygden. Man skulle definitivt kunna säga att Burvik är ett samhälle som byggts runt golfen. Och för en golffantast är det en häftig syn. Alla banans hål ligger vitt utspridda över området som täcks av skog. Men också av bostäder som ploppat upp i anknytning till så gott som varenda hål. Man får verkligen känslan av att gå ”inne i sitt eget rum” på varje hål man spelar. En dröm för golfaren som söker en lugn och mysig upplevelse tillsammans med familjen eller goda vänner.
— Banan upplevs som jättetrevlig men lite knixig. Det gäller att veta var man ska ligga och inte ligga. Överlag är den omväxlande och vi får mycket beröm för skötseln. Dessutom är det häftigt hur området ser ut. Att det ligger hus- och villaområden varvat med bana. Tanken när man byggde resorten var att skulle bli ett ställe för golfälskare med banan i centrum, säger Ulf.

Bli medlem

Burvik Golfresort består av cirka 200 fastigheter. Med undantag av ett trettiotal är alla boende golfare. Utöver de privatägda fastigheterna finns också tolv fina hyrstugor, med all tänkbar utrustning som behövs för att leva ett funktionellt liv. Där finns mjuka sängar, fräscha badrum, stor uteplats och kök. Ett perfekt ställe för den golfintresserade som vill ta med kompisarna ut på landet och njuta av en miljö som fullständigt andas golf.
— Tycker man om att bo nära golfbanan är detta ett ultimat ställe. Det är en fantastisk miljö som alltid är lugn och stilla. Om man tycker om golf är det lätt att snabbt känna sig hemma här. Dessutom har vi dagsgreenfee för våra stuggäster så att de kan spela så mycket de bara vill. Samt en underbar restaurang som bjuder på frukost, lunch och middag om så önskas.

Facebook

Det är lätt att se Burvik Golfresort som en plats ”mitt ute i ingenstans”. Men faktum är att det bara är 30 minuters bilresa till Norrtälje, 40 minuter till Arlanda och 45 minuter till Uppsala. Det finns alltså alla möjligheter för både kort- och långväga gäster att få uppleva detta unika ”golfmecka”.
— Vi är väldigt välbesökta från vår till höst. Dock är vi ju ingen plats man spontant åker förbi. Utan man måste aktivt söka sig till oss. Våra gäster är en jätteviktig del av verksamheten. Därför är det otroligt viktigt att de blir väl omhändertagna så att de verkligen trivs här. Men gillar man golf så gillar man Burvik. Det råder det inga tvivel om.

Läs mer