Satsar framåt — med sitt mest rutinerade järngäng i spetsen

Få golfklubbar har så trogna medlemmar som Motala Golfklubb. Där samlas eldsjälar var och varannan vecka för att tillsammans ha roligt och samtidigt hjälpa sin klubb framåt.

”Den traditionella golfklubben” drevs i mångt och mycket av dess egna medlemmar. På senare år har dock klubbarna runtom i landet alltmer fått ställa in sig på att skapa en produkt istället för en familjär miljö, för att göra sina medlemmar och gäster nöjda. Men på några få håll lever de klassiska idealen fortfarande kvar. Ett av dessa ställen är definitivt Motala Golfklubb. Där hjälper klubbens medlemmar varje vecka till med att hålla anläggningen i bästa möjliga skick.
— Vi har en grupp som kallas för Järngänget som är här på onsdagarna och hjälper oss med olika typer av projekt. Det kan vara alltifrån att bygga Bagförråd till att gräva dränering på banan. Att få den här hjälpen helt gratis är väldigt sällsynt och så klart helt fantastiskt. Tack vare detta sparar vi en massa pengar varje år, säger Tomas Lindh klubbchef och pro på Motala Golfklubb.

Besök Motala GK

Onsdagar har blivit en tradition för många av medlemmarna på den familjära golfklubben. En grupp som består av ett vitt spann från barn- och ungdomar till äldre pensionärer. Klubben är givetvis väldigt tacksamma för all hjälp men ger också något tillbaka genom att skapa en samlingsplats där folk med samma intresse verkligen trivs tillsammans.
— I dagens samhälle är det svårt att få folk att ställa upp och göra ideella uppgifter. Detta leder till att medlemmarna på klubbarna i slutändan får betala mer för att få de här sakerna gjorda av någon annan. Vilket är väldigt synd för om man jobbar ihop får man också en bra gemenskap som skapar en riktig klubbkänsla, säger Tomas.

Läs mer om Motala GK

Motala Golfklubb är fast beslutna om att öka sin trogna medlemsskara. Och det är ingen tvekan om varifrån klubben vill hämta sina nya förmågor, på juniorsidan. Genom ett pilotprogram i flera närliggande skolor lockar de unga till den mysiga anläggningen. Där bedrivs lektioner i skogen på klubben, före skolbesöket avslutas med grill och golf.
— Vi försöker introducera så många vi bara kan till golfen. När de ändå är här låter vi alla testa någon timme och många tycker det är så roligt att de tar med sig sina kompisar och kommer tillbaka och spelar mer, säger Tomas.

Här finns Motala GK på Facebook

Den familjära klubben har en stor höjdpunkt varje säsong, Golfveckan. De senaste åtta åren har den omåttligt populära tillställningen varit helt slutsåld. En vecka som inkluderar lag-, par- och singeltävlingar. Men också andra roliga aktiviteter och trevliga middagar med underhållning på kvällstid. En höjdpunkt i kalendern som golfare både i närområdet och på längre avstånd bara inte kan missa.
— Golfveckan hos oss har blivit kultur och något man inte får missa. Vi har många som tar ledigt hela veckan bara för att kunna delta varje dag. Men det gäller att boka en plats i god tid. Det händer ofta att folk får panik när de märker att golfveckan är slutsåld. Att det är så högt tryck är helt otroligt och något vi är väldigt stolta över.

Anmäl dig till Golfveckan på Motala GK