Strömstad GK:s klockrena argument ska locka fler unga till golfen: ”Borde ingå i skolan”

Strömstad är en riktig sommarstad. Där svingar mängder av både norrmän och svenskar sina klubbor varje år. Men en målgrupp saknas. Nu tar Sveriges västligaste klubb till krafttag. För att bevisa för stadens juniorer varför golf är en sådan härlig sport.

Sveriges västligaste bana, det är Strömstad Golfklubb. En svensk klubb med två tredjedelar av spelarna från utlandet. Banan som ligger längst ut på den svenska västkusten har nämligen blivit en riktig norsk golfpärla. Varje år tar mängder av norrmän färjan över sundet för att få inleda golfsäsongen, en del redan i februari.
— De norska banorna öppnar nästan en och en halv månad efter oss. Därför tar många en så kallad tur över till oss några dagar för att spela golf och handla. Att ta färjan från Sandefjord tar bara 2,5 timme och kostar inte alls mycket. Dessutom är det mycket billigare att spela golf hos oss än hos vilken klubb som helst i Norge. Många norrmän blir till och med medlemmar hos oss för att de tycker att det är så bra och prisvärt, säger Joacim Carlzon intendent på Strömstad GK.

Läs mer och besök Strömstad Golfklubb

Strömstad är känt som en härlig plats att spendera sin sommar. Många av klubbens norska medlemmar har till och med gått så långt att de köpt stuga i den mysiga staden. En stad med underbar natur och ett hav fyllt med vackra öar att utforska. Men också för att det finns en ljuvlig golfbana mitt i den flotta naturen. Ett kännetecken för banan är de unika orkidéer som inte ens de duktigaste botanikerna ännu funnit namnet på. Ett annat kännetecken är den moderna utformningen. Som ska göra banan snabbspolad och därmed lättare att få in i livspusslet.
— En golfbana ska vara snabbspelad. Det underlättar för många som har mycket annat att hinna med på sitt schema. Men jag tycker verkligen att man ska passa på och ta sig tiden att njuta av den vackra naturen när man spelar hos oss. Golfen ska vara en lugn och trevlig miljö där man alltid ska känna sig välkommen, säger Joacim.

Här finns Strömstad Golfklubb på Facebook

Det finns både gott om golfare och potentiella golfare i den fina miljön. Framförallt tar Strömstad Golfklubb till krafttag för att locka fler unga spelare till anläggningen. Pron Thomas Hunter leder satsningen som klubben hoppas ska få både fler barn och deras föräldrar att inse glädjen och gemenskapen som skapas på golfbanan. Häpnadsväckande många tror faktiskt inte att de är välkomna på golfbanan. En myt så stor som den bara kan bli.
— Tjusningen med golf är ju att du kan spela med eller mot vemsomhelst. Det finns ingen annan sport i världen du kan göra det. Dessutom på ganska lika villkor. Oavsett om du är ensamindivid och gillar att tävla mot dig själv, eller är en lagspelare och gillar att tävla mot andra, går det bra att spela golf. Jag har till och med en son som har adhd som spelar golf och det fungerar jättebra.

Bli medlem på Strömstad Golfklubb

Att Strömstad Golfklubb inte har någon större juniorverksamhet är faktiskt smått förvånande. Genom en linfärja som ligger några meter från centrala Strömstad går det snabbt och smidigt att ta sig från skolan ut till golfklubben. Utan att för den delen behöva skjuts av en förälder eller släkting. Joacim Carlzon är övertygad om att många skulle fastna för golf bara de tog steget och vågade testa.
— Egentligen borde det ingå golfundervisning i skolan. Golf är ju verkligen en optimal fritidsaktivitet som passar alla. Man får ofta nya gemenskaper och träffar nya vänner. Det förvånar mig faktiskt att golfen inte är större. Därför behöver vi hitta en väg för att få fler att inse hur kul det är med golf. Speciellt dyrt är det inte heller med tanke på att man kan behålla sin utrustning under flera år. Det är vår stora utmaning. Att visa upp den fantastiska möjligheten att spela golf.

Läs mer och besök Strömstad Golfklubb