Succéstart för nya Girls Golf: ”Ett bevis på att tjejer gillar det vi gör”

Golfsverige satsar för fullt på att fler kvinnor ska ta sig till landets anläggningar. På Golf South Sthlm togs förra veckan ett jättekliv i den positiva utvecklingen. Genom uppstarten av Girls Golf, ett projekt som är skräddarsytt för kvinnliga golfares behov.

Cirka ett år tillbaka i tiden inledde golfförbundet en satsning med namnet Vision 50/50. En vision om att det en vacker dag ska vara lika många kvinnor som män på golfanläggningarna runtom i landet. Golf South Sthlm tog rygg på den positiva satsningen men kände ganska snabbt att de ville göra någonting mer. Detta blev starten på projektet som döpts till Girls Golf.
— Syftet med Girls Golf är i första hand att skapa aktiviteter som gör att man vill vara här på våra anläggningar. Vi vill inte bara rikta oss till golfare utan vem som helst är välkommen att vara med på våra aktiviteter. Men i slutändan hoppas vi givetvis att det också ska leda till att fler tjejer börjar spela regelbundet hos oss, säger Robert Eriksson, VD på Golf South Sthlm.

Läs mer om Golf South Sthlm

Framförallt har det varit tio eldsjälar som brunnit för projektet Girls Golf. Hälften av dem är anställda på Golf South Sthlm medan den andra halvan jobbat ideellt. Noterbart är att Robert Eriksson är ensam som man av dessa tio personer. Man kan alltså minst sagt säga att det är kvinnor som driver ett projekt för kvinnor. Och arbetet har redan börjat ge frukt. Under förra veckan anordnades Girls Golfs första event på Kallfors. En tillställning med hela 110 (!) deltagare som varit fullbokad sedan länge.
— Vi kommer börja med cirka sex tillfällen under året som alla är kopplade till golf. Men man behöver inga förkunskaper eller ens kunna spela golf för att få vara med. Allt för att så många som möjligt ska ha chansen att vara en del av Girls Golf, säger Robert.

Ta grönt kort på Golf South Sthlm

Med i den ansvariga projektgruppen är välkända golfpersonligheterna Marlene Hedblom och Lotta Wahlin som har flera segrar på Europatouren genom åren på meritlistan. Under Girls Golfs första träff föreläste Marlene, dessutom fanns hudterapeuten Ing-Marie Svensson och Kallfors krögare Mårten Lindqvist på plats för att ge goda råd till alla de kvinnliga gästerna. Det bjöds även på tapas och fanns gott om tid för mingel. Kvällens aktiviteter var mycket uppskattade och Girls Golf fick en succéstart.
— Vi har under de senaste åren lockat betydligt fler tjejer till sociala golfaktiviteter än till golfaktiviteter med tävlingsinriktning. Därför kommer detta koncept fokusera på sociala lättsamma aktiviteter, där vi fokuserar på att ha trevligt istället för att tävla. Girls Golf ska passa alla, oavsett nivå som golfspelare, och ska leda till att deltagarna har roligare på golfbanan både nu och framöver, säger Robert.

Bli medlem på Golf South Sthlm

Den nystartade gruppen har ett Facebookkonto med namnet Girls Golf — South Sthlm där det går att hitta all nödvändig information om den nybildade organisationen och dess kommande aktiviteter. En grupp dit vem som helst kan ansöka. Det går givetvis bra att få vara med på aktiviteterna utan att vara medlem. Men gruppen är ett gynnsamt komplement för alla som vill ha aktuell information på snabbaste sätt. Dessutom finns goda möjligheter att hitta nya bekantskaper att spela golf tillsammans med.
— Vi har redan över 300 personer i vår Facebookgrupp, trots att den är relativt ny. En del av dem är medlemmar sedan tidigare men det finns också många som bara gått en nybörjarkurs innan de har nappat på aktiviteterna. Även en hel del som spelade golf för några år sedan har hittat tillbaka till golfen genom Girls Golf. Det om något är ju ett bevis på att tjejer verkligen gillar det vi gör.

Anmäl dig till nästa event med Girls Golf

Golf South Sthlms ambition är att Girls Golf ska bli en stor anledning till att kvinnor trivs på deras anläggningar. Och att kvinnor precis som män ska se golf som ett härligt häng med vännerna snarare än något som behöver tas alltför seriöst.
— Man ska komma bort från tävlingsmomentet och istället se golf som en social aktivitet. Att det ska kännas avslappnat utan några krav. Alla ska kunna spela golf på ett sätt som gör att det blir kul.

Anmäl dig till träningsdag med Girls Golf

 

Var med på Girls Golfs kommande event:

3 maj – Ost, vin och regler
Vad passar bättre än att bli bättre på golfregler samtidigt som vi umgås, äter och dricker gott!?
Kvällen passar alla, oavsett nivå!

26 maj – Träningsdag med Marlene Hedblom och Lotta Wahlin
Välkomna till en härlig träningsdag för tjejer med fokus på hälsa och glädje!