Åda Golf & Country Club

Åda Golf & Country Club: Sveriges bästa golfhotell

Detta är ett annonssamarbete med Åda Golf & Country Club 

Sveriges bästa golfhotell
En bra golfupplevelse kan handla om så mycket mer än bara spelet på banan. Om man får uttrycka det milt. Ofta är det faktiskt vad som händer omkring själva golfen som avgör hur bra din golfdag varit. Vi talar givetvis om service, mat, kringaktiviteter och boende för att nämna några. Det krävs en oerhört stor insats för att lyckas få ihop alla dessa pusselbitar och fler därtill. Därför är det bara att lyfta på hatten för de fyra klubbar som nominerats till ”Årets golfhotell” av World Golf Awards. Och ännu mer imponerande är det att vara nominerad två år i rad, som till exempel Åda Golf & Country Club. Med nyligen uppfräschade rum för upp till 36 personer, bana som håller nationell tour-klass, enastående mat och rymlig koferenslokal. Samt en vacker naturmiljö som bjuder in till mängder av roliga kringaktiviteter, som möjligheten att vandra Sörmlandsleden, åka bastuflotte, eller gå ett av Sveriges bästa trailspår, är det ingen tvekan om att Ådas faciliteter håller nationell toppklass. Tillsammans med Ekerum Golf & Resort (vinnare), Kallfors Golf & Hotell och Körunda Golf & Hotell bjuder Åda svenska golfare på Sveriges bästa helhetsupplevelse. Så tänk på det ifall du eller din golfkompis ofta behöver tröst efter en dålig rond. Det finns ju faktiskt inget snabbare och smidigare sätt än att få det direkt på plats. Golfen är helt klart en miljö där det går att njuta. Oavsett resultat i scorekortet. Det kan ett golfhotell av riktigt hög klass garantera.

Läs mer och besök ett av Sveriges bästa golfhotell

***

Största myten om golf
Att golf är en fantastisk sommarsport har väl knappast undgått någon. Däremot är det orimligt många som låter golfklubborna gå i ide under den svalare halvan av året. I samband med att utemöblerna plockas in, vinterdäcken åker på och julklapparna börjar köpas blir golfklubborna lätt instängda i något förråd eller garage för att vila över kallare tider. Varför då? Visserligen utmanar det kyliga klimatet oss golfare att hitta nya lösningar. Men det går sannerligen att både träna och tävla på golfbanan även under vintern. Många klubbar runtom i landet erbjuder spel på vintergreener, en av dem är Åda Golf & Country Club. Tack vare slagmattor och provisoriska greener går det att spela golf på den trevliga anläggningen året om. 18 hål kortas förvisso ned till nio, men fortfarande är det spel på samma bana precis som vanligt. Dessutom till kraftigt rabatterade priser. Och den varma koppen kaffe eller soppan i restaurangen kommer tveklöst smaka bättre än någonsin tidigare. Det finns alltså alla möjligheter att både njuta på golfbanan och utveckla spelet året om. För att det vanliga påståendet om att golf är en sommarsport är inget annat än en stor myt.  

Läs mer och spela vintergolf på Åda Golf & Country Club

***

Så firar du in julen på golfbanan
Det nalkas jul. Nu återstår endast åtta helger innan det är dags för traditionen som för många är årets stora höjdpunkt. De flesta firar in dopparedagen med ett stort och härligt julbord. Så även vi golfare. När frost, is och snö ligger på backen finns ändå möjligheten att ta del av den mysiga gemenskapen på golfklubben. Åda Golf firar in julen med ett långbord fyllt med läckra smakupplevelser som hör julen till. Med tanke på klubbens naturnära läge ligger självklart fokus på inspiration från det vilda. Så ta med din golfande familj och dina golfvänner, eller varför inte ta möjligheten att visa upp den underbara golfmiljön för någon annan som älskar julen och allt som hör till. Kanske hinner ni också ta en runda på niohålsbanan som ligger redo utanför fönstret.

Se hur Åda laddar inför jul:

Fira jul på Åda Golf & Country Club

***

Höst är bäst
Efter en lång säsong är vi nu inne på spurtrakan av golfåret 2018. Nu kan det vara sista chansen att få klä på sig sin varma höstoutfit och ge sig ut i det vackra golflandskapet. Det är ingen slump att höstgolf är det bästa många vet. Med vackra färger på träden och banor som fått ligga till sig ordentligt, finns alla möjligheter att njuta när man ger sig ut i blåsten och svingar klubborna.

I helgen är det sista chansen att få höstmysa på Ådas trevliga 18-hålsbana med ordinarie sommargreener. En bana som för bara några månader sedan fick besök av många av landets allra bästa golfare på Swedish Golf Tour. Något som svart på vitt ger bevis på att anläggningen tveklöst är av högsta klass.

Ni som inte hinner spela i helgen behöver inte gråta floder. Redan första november drar ju vintersäsongen igång. Då står en niohålsbana med provisoriska greener och slagmattor redo. Dessutom håller klubbhuset öppet varje dag mellan 10-15 och restaurangen bjuder på smaklig spis mellan 11-14. Det finns alltså alla möjligheter för golffantaster att få njuta av bra spel både under höst och vinter.

Besök Åda Golf & Country Club

***

Hjälp sheriffen att skapa bättre golf
Nästan varje gång du träffar green med ett bra slag blir det ett märke där bollen dimper ned. Ett så kallat nedslagsmärke som kanske verkar oskyldigt vid en första titt, men som kan förstöra mycket för många golfare. Som tur är finns dem som förgör dessa hemska märken. Som sheriffen på Åda Golf & Country Club som ständigt vakar över klubbens läckra bana. Men framförallt är det faktiskt du själv som golfare som måste ta ansvar. Både för din egen skull och för alla andra som är ute och spelar på banan. Ingen vill att ett nedslagsmärke ska förstöra. Varken på kort sikt genom ett dåligt hål. Eller på lång sikt genom att banan tar stryk. Så se till att alltid ha en greenlagare i fickan. Och håll ögonen öppna för dessa små förstörande märken på greenen. Då blir kommer sheriffen bli glad och golfen bli bättre för oss alla.

Ta del av ett exklusivt hösterbjudande på Åda Golf & Country Club

***

Golf — effektiv medicin mot stress
Vi lever idag i ett samhälle med otroligt mycket stress. Därför har det blivit viktigare än någonsin att ta tid för avkoppling och att bara njuta av stunden. Och vad passar bättre än att göra det på golfbanan. Efter att ha suttit still en hel dag inne på kontoret får du möjligheten att komma ut och röra dig i den friska luften och dessutom ha kul med vännerna, eller varför inte skaffa nya vänner. Se bara bilden nedan från hål 9 på Åda Golf. Om inte den ger en lugnande känsla, vet jag inte vad som gör det.

Läs mer och boka en golfrunda på Åda Golf & Country Club.

***

Segerjubel utöver det vanliga
Så här firar man ett riktigt bra golfslag under en härlig höstdag på Åda Golf:

Besök Åda och spela höstgolf när den är som absolut bäst!

***

Blåser medvind för Åda
Det blåser medvind för golfsverige! Efter en stekhet sommar har banorna äntligen fått ligga till sig. Nu är både vädret och underlaget som bäst för en härlig golfrunda. Vilket verkligen märks på Åda Golf & Country Club som ständigt utvecklas i positiv riktning och nyligen välkomnade sin 948e medlem. Se till att besök den mysiga anläggningen som i år stod som värd på SGT. Eller varför inte fixa ett medlemsskap på www.adagolf.se. Vid frågor eller funderingar är det bara att maila info@adagolf.se. 

***

Åda Golf & Country Club: Sveriges bästa golfhotell
Till toppen