Tee View arrangerar golfresor som tar ditt spel till nästa nivå: ”Vi jobbar med helheten och spelaren i centrum”

Golf och resa, en kombination som många svenskar efterfrågar. Tänk dig då att på resan kunna få förstklassig coachning och träning hela vägen, till och med ute på golfbanan. Tee View erbjuder golfresor för den som vill fortsätta utvecklas i sitt spel men samtidigt ha en härlig semester i solen.

 

Kan du berätta lite om Tee View?
– Vi jobbar brett inom golfen. Vi är både tränare och klubbmakare och erbjuder både lektioner och customfitting. Vi jobbar med alla typer av golfare och arrangerar träningsresor för de ”vanliga” golfarna, inte bara för scratch-spelare. Många av våra kunder älskar golf och de vill fortsätta att utvecklas men de har inte alltid verktygen. Det får de av oss, säger Leif Granstad, tränare samt klubbmakare som är med på alla resor som görs.

Läs mer om Tee View här

Var åker ni ?
– Vi åker till Cambrils som är ett av Spaniens kulinariska centrum vid Medelhavet, tio mil söder om Barcelona. Lumine GC har två 18 hålsbanor, Lakes & Hills som är tävlingsbanor där Swedish Golf Tour och European Tour Q-School finalen spelas och en 9 hålsbana, Ruins. Där kan spelarna mäta sig med proffsen och spela vit tee men väljer man att spela gul, blå och röd så passar de alla typer av spelare. Väljer man att åka en tävlingsvecka så har man möjlighet att följa några av de bästa spelarna i världen på plats. Träningsområdena har grästee och riktigt bra målgreener för korta inspel 50-120 meter.

Vad är det som skiljer er från andra reseföretag?
– Vi jobbar med spelaren i centrum och helheten. Vi har grupper om 8-12 spelare/tränare så att undervisningen ska hålla en god kvalitet. Vi har ett unikt upplägg där vi börjar jobba tillsammans med resenärerna redan innan resan och fortsätter med repetition efter resan på hemmaplan. Det för att kunna ge dem nycklar att jobba med och för att de ska ha en målbild under resan. Vi tittar på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Vi använder också TrackMan som är ett utmärkt hjälpmedel i undervisningen. Tillsammans med varje spelare sätter vi sen individuella mål för deras golfutveckling, där privatlektioner och fysträning också ingår under resan.

Du berättade att ni som tränare även är med ute på banan. Varför det?
– Vi är ute bland spelarna och pratar om vett och etikett, speltempo, spelstrategi och annat som är viktigt att ha koll på. Spelarna får även uppgifter som de tillsammans ska lösa under dagen. Självklart coachar vi dem även i spelet och ser till att träningen ger resultat på banan.

Men träningsdagen är inte slut bara för att de 18-hålen är över. Eller hur?
– Nej, när de kommer in går vi igenom dagen och kikar på videomaterial (TrackMan) som vi spelat in. Snackar om spelet och utvärderar kan man säga. Vissa dagar finns det också möjlighet till golfspecifik fysträning och rörlighetsträning.

[stextbox id=’fakta_golf’]

Upplägget under dagen:

07.30, Frukost
08.30, Buss till golfbanan
09.00, Träning – Driving range, Fulla slag, Närspel & Puttning
11.30, Lunch
12.30, Spel 18-hål, eget mellanmål/mat på banan. LAG-TÄVLING, bästboll med HCP.
15.00, Privatlektioner & Coachingsamtal som ingår istf spel sista 9 hålen
17.00, Rast, mellanmål, mat, analys, egen träning, vila, videogenomgång
18.00, Buss till hotellet. Egna aktiviteter, Återhämtning/SPA/Egen fys
20.00, Frivillig middag, samling i receptionen för de som vill ha sällskap
[/stextbox]

 

Tee View finns även på Facebook

Vilka är det som åker med er?
– Spelarna är i alla ålderskategorier men snittåldern ligger runt 50-60 år. Det som är väldigt intressant och roligt är att det är en stor del kvinnor med på resorna. Det är inget vi medvetet har fokuserat på, det har bara blivit så. Men vi försöker få till en bra mix. Ungefär hälften kommer ner själva men de kommer alltid att ha sällskap då gruppen brukar hålla ihop under veckan.

Läs mer om Tee Views resor här

Kan en med lågt hcp få ut lika mycket av resan som en med högt hcp ?
– Absolut. Eftersom vi anpassar upplägget efter varje person. Och var och en får sina individuella nycklar att jobba med.

Hur vet man vilken vecka som passar just mig – är det olika upplägg på de olika veckorna?
– De ser likadana ut. Vi har funderat på att ha vissa veckor med olika teman men det har inte varit efterfrågat. Folk vill att allt ska finnas under alla veckor. Tillsammans pratar vi om vilken vecka som skulle passa just dem. Ofta vill man åka samma vecka som någon man känner, från förra resan.

Fokus ligger på golf, men att få njuta av semestern måste väl också vara viktigt?
– Ja, man ska inte behöva ha semester efter semestern. Det är till exempel en ledig dag i veckan då man kan göra vad man vill. Jag brukar säga att vi serverar ett smörgåsbord, det är bara att ta del av det man vill. Vill man vara ledig en extra dag, då ska man vara det. Vi har också medvetet valt att bo i Cambrils där det finns ett stort utbud av restauranger och små boutiquer som förhöjer semesterkänslan.