Här får du träna med världens bästa golfsimulatorer — till rekordlåga priser

Saknar du att spela golf i Sverige under vinterhalvåret? Nu finns en fantastisk lösning. Genom Golfhallen Stockholm-Arlandastad går det att hålla igång golfen tillsammans med familj och vänner på ett socialt och oerhört trevligt sätt oavsett väder.
— Via bokningskoden ”Bättre Golf” erbjuder vi nu alla läsare att provspela till medlemspris första gången. Medlemspriserna hittas på vår hemsida

Den långa, mörka och kalla svenska vintern gör det svårt för golfspelare att hålla formen på topp. Men det finns faktiskt lösningar om man vill svinga sina klubbor utan att bli störd av det ogynnsamma klimatet. I Rosersberg en bit norr om Stockholm har Golfhallen öppet från måndag till söndag hela vintern lång. Genom sin verklighetstrogna ”About golf” lockar de spelare att ta med sig klubborna för en runda inne i deras simulatorpark.
— När vintern kommer är det många som släpper golfen helt. Nu har man plötsligt större möjligheter att hålla igång året runt trots att man bor i Sverige vilket är väldigt trevligt, säger Mikael Edrén, ägare och grundare av Golfhallen.

Grunden i verksamheten ligger i två av marknadens ledande golfspelssimulatorer med avancerad avläsningsteknik till ett värde av en halv miljon svenska kronor styck. En radaranläggning bakom duken du spelar mot registrerar ditt slag till en noggrannhet på 96 procent. Sedan följer du ditt slag på duken och den simulerade bollen beter sig väldigt verklighetstroget. Via ett knapptryck kommer du till rangen (på duken) där får du all tänkbar information och statistik om dina slag.
— Det finns många golfare i dag som har förutfattade meningar om att det inte går att spela inomhus. Men när de sedan kommer hit blir det nästan alltid en wow-effekt. Många förstår inte hur bra våra simulatorer faktiskt är. Det är otroligt stor skillnad jämfört med andra som finns på marknaden, säger Mikael.

Mikael svingar på Pebble Beachs signaturhål. FOTO: Emelie Edrén.

Boka starttid i Golfhallen

Mikael Edrén som också är utbildad golftränare drev tidigare en golfshop men valde att byta spår och börja nischa sig på golfsimulatorer. Nu har hans verksamhet Golfhallen funnits i 10 år. Ett koncept som bara blir mer och mer trendigt bland golfare runtom i landet för varje år
— Det finns många fördelar med att spela inomhus. Till exempel, att gå och leta boll är det väl ingen som tycker är kul. Något man slipper helt inomhus och här är det alltid ”bra väder”. En annan sak många golfare stör sig på utomhus är att rundan går segt när man hamnar bakom långsamma spelare. Här går det att spela i sitt eget tempo vilket gör att man hinner många hål på kort tid. Dessutom blir det väldigt socialt eftersom man hela tiden är på samma yta som dem man spelar med.

Socialt sett påminner upplevelsen väldigt mycket om bowling. Fast istället för att kasta klot på några käglor finns nu chansen att få svinga sina egna golfklubbor tillsammans med kompisarna eller familjen. Vid sidan av själva golfen finns även tillgång till fikabröd, snacks, kaffe och annan dryck. Alltså går det att kombinera sin golfrunda med en kall öl eller en kaffe & mazarin.
— Vi vill få det att kännas väldigt ombonat och trevligt när man går in i sitt bås. Två saker vi också fokuserar extra på är låga priser och personlig service. Till exempel sitter vi alltid med alla som kommer till oss första gången och instruerar hur simulatorn och tekniken fungerar. På så sätt får alla en bra start och förståelse för hur allt fungerar.

Emelie Edrén tränar puttning. FOTO: Mikael Edrén.

Här finns Golfhallen på Facebook

I Golfhallen går det att välja och vraka mellan 38 olika banor. Däribland några av världens mest kända anläggningar som St Andrews, Pebble Beach, WGC-banan Sheshan och PGA-banan Harbour Town. Det vanligaste är att Golfhallens gäster spelar två timmar åt gången. Det finns spelare som redan nu använder Golfhallen till återkommande event under vintersäsongen. Som ett gäng från Bodaholm som anordnar sin egen Vintertour inomhus.
— Kom in till os och upptäck hur kul och verklighetstroget det är med inomhusgolf. Via bokningskoden ”Bättre Golf” erbjuder vi nu alla läsare att provspela till medlemspris första gången. Medlemspriserna hittas på vår hemsida. Varmt välkomna till oss på Golfhallen.

Så här ser det ut i Golfhallen:

Boka starttid i Golfhallen

Exklusivt novembererbjudande om du uppger ”Bättre Golf” vid bokning:
— Två timmar till priset av en.
— Var med i utlottning av gratis golflektioner.
— Få gratis medlemsskap och få spela för medlemspris hela säsongen (värde 399:-).