rea1

Unik chans att fynda exklusiva prylar — nu börjar Sveriges största golfrea

På torsdag slår Golfstore-shopparna från Stockholm, Arninge, Kungsängen och Wäsby upp portarna till årets största golfrea. Där får golffantaster möjlighet att frossa i högklassiga prylar till otroligt förmånliga priser.
— Vi har i stort sett allt som går att hitta på marknaden, säger Danny Haas ansvarig pro på Stockholms Golfklubb.

Den första snön har lagt sig och den svenska golfsäsongen 2017 får officiellt anses vara över. Men redan nu börjar uppladdningen inför nästa år. Tack vare entreprenörer på några av Stockholms största klubbar finns en unik möjlighet att kickstarta 2018 med topprylar i bagen. På torsdag öppnar nämligen portarna till Sveriges största golfrea.

Redan i början på 90-talet grundades Tumba-rean, ett framgångsrikt koncept som lever kvar än idag. Tumba-rean, eller golfrean som den numera kallas, var ett evenemang strax före jul då golfklubbar hyrde in sig i ett gigantiskt tält i Lill Jansskogen i centrala Stockholm för att tömma sina butiker inför vinteruppehållet.

Tack vare samarbeten med främst bilhandlare kunde klubbarna fortsätta anordna den populära tillställningen när tältet senare revs. Danny Haas har varit en av de ansvariga för evenemanget i över 25 års tid. Han menar att kunderna som tar sig dit alltid blir positivt överraskade av det fina utbudet.
— Många tror att du bara kan hitta grejer som folk inte vill ha eftersom det är utförsäljning, vilket inte alls är sant. Det finns jäkligt mycket bra och nya grejer att fynda, exempelvis de flesta klubbor som går att hitta på marknaden. Jag vill inte ta i alltför mycket men jag vågar påstå att våra butiker är bland de absolut bästa i Sverige. Vi jobbar bara med stora och välkända leverantörer som tillverkar produkter av absolut högsta klass, säger Haas som är ansvarig pro på Stockholms Golfklubb.

golfrea5

Besök Stockholms Golfklubb

Till vardags bedriver Danny och hans branschkollegor Patric, Micke och Lasse varsin verksamhet under Golfestores flagg. Där erbjuder de golfälskare runtom i Storstockholm möjlighet att ta del av deras enorma golfexpertis, förstklassig träning, alla golfprodukter som går att hitta på marknaden och mer därtill.
— Vi är ett gäng entreprenörer som har shop, träning och driving-range på Stockholms Golfklubb. Det är det vanligaste upplägget om man ser tillbaka 20-25 år i tiden. Vi har även en riktigt bra verkstad där vi gör de vanligaste reparationerna som att greppa om klubbor och justera Lie & Loft-vinkel. Det är något som många klubbar inte har tillgång till och som gör att vi sticker ut. Att man kan lämna in sin trasiga klubba, gå upp och käka lunch i restaurangen och sedan komma tillbaka direkt och så är den fixad, säger Haas.

Entreprenörerna från Stockholms Golfklubb flyttar nu tillsammans med sina respektive branschkollegor på Kungsängen, Arninge och Wäsby den fullsmockade shopen till Värtahamnen i centrala Stockholm. Där erbjuder de sin stora expertis och otroligt förmånliga priser på allt som finns att tillgå inom golfbranschen.
— Man kan sammanfatta det som att vi tömmer våra shoppar och tar alla produkter till ett och samma ställe. Det är verkligen grymma priser, till exempel 30 procents rea på klubbor, 40 procent på bagar, 30 procent på bollar och 50 procent på kläderna, säger Patric Otterström ansvarig pro på Kungsängen GC.

patric1

Besök Golfstore Kungsängen

Den stora golfrean äger rum tre gånger om året, sista helgen i mars, augusti och november. Enligt Lasse Johansson, ansvarig pro på Arninge Golfklubb, är denna rea verkligen unik jämfört med konkurrenternas utförsäljningar.
— Denna rea skiljer sig i jämförelse med andra motsvarigheter, till exempel Dormys stora rea. De kör bara utförsäljning på specifika produkter, så kallade kampanjvaror, medan vi kör utförsäljning på precis allt. Dessutom kommer vi ha en inomhusbur och flera putt-mattor på plats så att det går att testa klubborna man vill köpa och genomföra en Custom Fitting med någon av oss experter på plats. På så sätt får man en klubba eller ett set som verkligen känns rätt, säger Lasse.

golfrea7

Besök Golfstore Arninge

Det råder ingen tvekan om att det kommer finnas fullt av högkvalitativa produkter att köpa. Men vad som också sticker ut är den härliga stämningen, i alla fall enligt Micke Lundbäck pro på Wäsby Golfklubb.
— Det är definitivt en miljö där golfen lever trots att det är december och kallt ute. Man kommer utan tvekan att gå därifrån med golfcravings eftersom att det helt enkelt är så trevligt och bra service. Det är inte bara den största rean utan även den roligaste, säger Micke.

golfrea8

Besök Wäsby Golfklubb

För många är golf en sommarsport. Ett faktum som håller på att förändras. Både Wäsby och Arninge golfklubbs pro-verksamhet har varsin ordentlig studio som används flitigt under vinterhalvåret. Arninge öppnar upp sin studio för vinterträning den tredje december och håller sedan igång hela vägen tills det går att kliva ut på banorna igen. Klubbens ansvarige pro Lasse Johansson är glad över att det är alltfler som väljer att spela golf i Sverige även under vintertid.
— Som du vet själv stänger de flesta banor i oktober eller slutet på november och allt blir bara mörkt och tråkigt. Visserligen är rean en möjlighet för oss att få lite merförsäljning men den är också till för att ge folk en nytändning. Vi kommer att hålla igång hela vintern precis som våra kollegor här från de andra klubbarna. Det är otroligt roligt att golf i allt större utsträckning utvecklats till en året-runt sport.

patric3

Besök Golfstore

Detta ska du titta extra efter på rean:

Elvagn
— Elvagnen är driven med ett litiumbatteri som klarar minst 27 hål. Vagnen har oftast mellan fem och tio olika hastigheter och är lätt att ställa in efter sin egen takt. En fördom många har är att elvagnar tar mycket plats men faktum är att en elvagn inte behöver mer utrymme än en vanlig push-vagn. Det är värt att lägga ned pengar för att få en bra elvagn istället för att hålla på med billigt skräp. På rean kommer vi att ha upp till 20 procents rabatt på våra vagnar som vanligtvis kostar omkring sju papp. Så det är ett väldigt bra tillfälle att tjäna lite stålar, säger Patric Otterström.

patric4

Besök Golfstore Kungsängen

Mindre tekniska hjälpmedel (klocka, armband, solglasögon)
— Med hjälp av en klocka eller kikare får man på bara någon sekund fram avståndet från där man står till eventuella hinder och hela vägen fram till hålet. Med kikaren får man det exakta avståndet plus eller minus en decimeter medan på klockan får man se avståndet till framkant, bakkant och mitten på green. Något som både förbättrar och snabbar upp spelet jättemycket. Solglasögon eller så kallade sportglasögon tar bort den skadliga blåa UV-B-strålningen från ögat. Många glasögon tar bort UV-C men det är bara sportglasögon som Oakley och Sun Dog som tar bort UV-B, säger Lasse Johansson.

oakley

Besök Golfstore Arninge

Vattentäta bagar
— Lätta och vattentäta bagar är en storsäljare som det kommer att finnas några av i början på rean. Så det är viktigt att man kommer tidigt om man ska hinna roffa åt sig en av dem, säger Micke Lundbäck.

vasby3-1

Besök Golfstore Wäsby

Putter
— Det finns otroligt många putters att välja bland. Vi jobbar bara med de vassaste märkena som Scotty Cameron, PING och Odessey, alltså de putters som används absolut mest på de stora tourerna. Därför kan vi garantera att de håller enormt hög kvalité. Det finns även stor bredd i utbudet och det går tveklöst att hitta exakt vad man söker oavsett längd och modell. Vi kommer att ha flera putt-mattor på plats så att man har god tid att prova ut puttern innan man gör sitt köp, säger Danny Haas.

rea9

Besök Golfstore Stockholm

Var: Hangövägen 37, Värtahamnen, Stockholm (bottenvåningen på Scandic)
När: 23 november – 3 december

(Danny Haas, Lasse Johansson, Patric Otterström och Micke Lundbäck kommer givetvis finnas till hands från öppning den 23 november till stängning den 3 december.)

Här finns aktörerna i sociala medier:

Golfstore Arninge:
Facebook
Instagram

Golfstore Kungsängen:
Facebook
Instagram

Golfstore Stockholm:
Facebook

Golfstore Wäsby:
Facebook