Unika greppen med sanslöst bra kvalité: ”Många tror det är en plojgrej tills de testar själva”

Det är skrämmande många som ger sig ut på golfbanan med fel grepp på klubborna. Detta är något Happy Gilmore vill ändra på. Genom sina helt unika silikongrepp ser de till att lösa problemet på ett snabbt, snyggt och effektivt sätt.

Det finns oerhört få företag som kan stoltsera med att ha patent på en golfprodukt av högsta klass. Happy Gilmore är en av dem. Vid ett besök på den stora Golfmässan i Orlando för ungefär 14 år sedan kom företaget i kontakt med en amerikan som hade patent på alldeles unika golfgrepp. Greppen är de första och enda i världen som består av silikon. Kort därefter fick Happy Gilmore ensamrätt utanför USA:s gränser.
— Greppen är verkligen Top of the Line. De är som allra effektivast mot regn. Tack vare silikonen torkar de aldrig och slits därför inte ut lika fort som andra grepp, säger Dirk Renglund på Happy Gilmore.

De genomskinliga greppen är oerhört enkla att sätta på med hjälp av vatten, diskmedel och tryckluft. På 30 sekunder har Happy Gilmore fått de sprillans nya silikongreppen att sitta fast på klubban. Sedan är det bara att ge sig ut och spela med de nya greppen. Det behövs alltså ingen torktid. Att greppens utseende lockar råder det inga tvivel om. Däremot tvivlar många på dess kvalitet. välja motiv under de genomskinliga silikongreppen, kan få folk att tvivla på greppens kvalitet. Något det inte finns någon som helst anledning att oroa sig för.
— Många tror bara att det här är en plojgrej. Därför är jag noga med att folk måste testa greppen själva och skapa sig en egen uppfattning. Vårt förslag är att testa greppen hos din pro. De finns på många olika klubbar runtom i landet. Vi har aldrig någonsin haft en kund som blivit missnöjd. Framförallt är det för att greppen är så extremt hållbara, säger Dirk.

Under senare år har svensk golf jobbat extremt hårt för att locka fler kvinnor till anläggningarna runtom i landet. Tiden när damgolf prioriterats i andra hand till förmån för herrarna ska förhoppningsvis vara förbi. Och vad gäller greppet på klubborna behöver det nödvändigtvis inte vara någon skillnad alls.
— Jag tycker det är helt förkastligt att det ska vara skillnad på tjejer- och killars grepp. Den fördomen borde man ha vuxit ifrån. Det är inte alls många damer som egentligen ska ha ett damgrepp. De ska ha herrgrepp för att de har lika långa fingrar som männen. Egentligen skulle klubborna som levereras till butikerna vara utan grepp så att man kan skräddarsy dem precis som man gör med annat material Det är skrämmande ofta det blir fel från början vilket får stora konsekvenser.

Redan nu säljer Halmstad Golfklubb, Bro Hof, Ullna och många andra klubbar Happy Gilmores grepp i sina shopar. Grepp som visuellt sticker ut genom etiketter under silikonen med olika loggor. Greppen är inte bara roliga och väldigt hållbara. Eftersom det endast krävs vatten och diskmedel för att få dem på plats är de också extremt miljövänliga. Golfare har överlag alldeles för tunna grepp. Något som påverkar spelet negativt. Ett problem som skulle lösas med Happy Gilmores unika grepp.
— Det går inte bara att prata, utan är upp till bevis. Det går inte att säga att greppen är så pass bra om de inte håller måttet. Men alla måste få testa och bilda sig en egen uppfattning. De kommer sannerligen inte att bli besvikna.