Unika lösningen en riktig fullträff: ”Känns som vi hittat en väg som fungerar”

Golf ska vara en inkluderande sport. Detta slår Bojsökloster Golfklubb ett rejält slag för inför årets golfsäsong. Bland annat genom en helt unik betallösning på medlemskapet och en storsatsning på Vision 50/50.

I många år har Bosjökloster Golfklubb varit en stabil medlemsklubb. Och har därmed kunnat rulla vidare med sitt traditionella koncept. Men allt har sin tid och på senare år har antalet medlemmar sakta men säkert minskat. Det fick klubben att agera. Och inleda en helomvändning som nu har börjat ge resultat och det med besked.
Det har krävts krafttag för att behålla den fina position som klubben haft. Vi vill vara en framträdande anläggning och då behöver vi en attraktiv golfmiljö att vara stolta över. Samtidigt är det viktigt att det ska finnas plats för många medlemmar. Och att de kan få ut det mesta av sin golf, säger Stellan Ragnar klubbchef på Bosjökloster Golfklubb.

Bli medlem

Idag har Bosjökloster Golfklubb 900 medlemmar. Med hjälp av en unik betalmetod hoppas de ta steget över gränsen till fyrsiffrigt. Denna metod innebär att nya medlemmar kan testa på medlemskapet genom att dela upp den totala kostnaden över tid. Istället för att behöva en stor klumpsumma kan de nya medlemmarna alltså delbetala en mindre summa varje månad, likt en vanlig abonnemangskostnad. Dessutom behöver nya golfare, som går med under årets lopp, endast betala för årets återstående månader. Alltså de månader som de kommer att nyttja anläggningen.
— Vi vill göra det så smidigt som möjligt att komma in i vår verksamhet. I nybörjarmedlemskapet inkluderar vi också gruppträning utan extra kostnad. Dessutom är vår korthålsbana öppen för alla helt gratis. Det känns redan som att vi har hittat något som fungerar vilket är väldigt kul. Förra året fick vi hela 158 nya medlemmar, säger Stellan.

Testa golf

Inför årets säsong siktar Bosjökloster Golfklubb på att få den positiva utvecklingen att fortsätta. Framförallt genom att haka på Golfförbundets storsatsning Vision 50/50, för att det ska bli fler kvinnor på golfbanan. Inför helgens Golfens dag har Höörs enda golfklubb bjudit in ett av Sveriges bästa kvinnliga handbollslag, som kommer från samma trakter. Då ska tjejerna i H65 både vara ambassadörer för damidrott och få testa på att spela golf.
— I år har vi verkligen tagit ställning för att vara en jämställd och inkluderande anläggning. Vi ser inte handbollen som en konkurrent utan tvärtom. De har sin sport på vintern och vi har vår på sommaren. Vi hoppas att de ska tycka det är så kul att de ser golfen som ett bra komplement och fortsätter spela.

Facebook

Skånes Golfförbund har inlett ett nytt projekt som ska göra golfen mer inkluderande. Hittills har cirka trettio klubbar hoppat på satsningen som innebär att klubbarnas juniormedlemmar gratis får ta med sig en kompis och spela på sin egen anläggning. På så sätt finns enormt stora möjligheter att variera sin golf. Dessutom har Bosjökloster Golfklubb ett samarbete med närliggande anläggningar som tillsammans arrangerar tio tävlingar varje år. Delvis för att många tycker det är kul att tävla men också för att skapa tillgänglighet för medlemmar som bara tycker det är kul och avslappnande att spela en runda i den natursköna miljön.
— Vi måste våga tänka annorlunda och bryta mönster för att utvecklas. Men vi måste också komma ihåg att merparten våra golfare är vana och nöjda med det vi redan har. Det är viktigare att göra dem nöjda än att jaga nya spelare.

Läs mer