Värmlandsklubbens fina ungdomsfokus: ”Golfen ska inte ta tid, den ska ge tid”

Ungdomarna i fokus. Det gäller verkligen på ForshagaDeje Golfklubb. Där ska alla kunna spendera sin tid och samtidigt må som allra bäst. Utan att behöva betala för sig.

Familjefest, så kickade ForshagaDeje Golfklubb igång sin golfsäsong på allvar. På Golfens dag bjöds då hela familjen in till klubben för att umgås och svinga några klubbor tillsammans. För att få föräldrar och barn att se golf som en rolig aktivitet att göra tillsammans.
— Det klagas ofta på att golf tar mycket tid. Vi vill istället vända på det och visa på att golf ger tid. Få saker är så roligt som att spendera tid tillsammans med familj och vänner på golfbanan. Det gäller bara att få så många som möjligt att inse det, säger Emil Meijer klubbchef på ForshagaDeje Golfklubb.

Golfträning tjejer

På ForshagaDeje Golfklubb läggs ofantligt stort fokus på alla barn och ungdomar som dagligen är på anläggningen. De ska få bästa möjliga träningsförutsättningar och framförallt känna sig otroligt välkomna. Klubben ser delvis på sin ungdomsverksamhet som en fritidsgård där juniorerna kan spendera tid när de vill.
— Vi har gjort om vår startkur till ett träningshus där våra juniorer kan äta en matlåda, göra läxor, leka eller bara sitta och prata. Det är otroligt viktigt för oss att man ska kunna vara här och ha roligt utan att behöva betala en massa extra pengar, säger Emil.

Golfträning killar

ForshagaDeje Golfklubb vill utnyttja så mycket som möjligt av sin fina anläggning. Därför planerar klubben nu bygge av en ordentlig korthålsbana som också ska innehålla hål för footgolf. Dessutom planeras en ny övningsgreen på området. Allt för att skapa nya möjligheter för alla dem som tycker om att vara på anläggningen. Dessutom är de noga med att från tidig ålder lära sina unga besökare vett och etikett. Något som gynnar alla parter.
— Våra tjejer och killar som står här och tränar hjälper alltid till och plockar bollar på rangen. Som tack för hjälpen får de bollar att slå gratis. På så sätt lär dig sig att saker och ting kostar pengar. Men får samtidigt en belöning för att de har gjort oss en fin tjänst.

Golfträning nybörjare

Emil Meijer är själv väldigt engagerad i ungdomsträningen. Hans stora ambition är att få alla klubbens unga adepter att längta efter att få komma till golfträningen. En ambition han siktar på att nå genom att behandla juniorer på absolut bästa sätt.
— Alla vill bli sedda. Därför är det extremt viktigt att alla som spelar golf här blir det. Golfen är överlag en väldigt omhändertagande sport. Det försöker vi lägga stor vikt vid genom att vara en fin och gemytlig miljö. Ett ställe där alla ska trivas.

Läs mer