”Viktigt att visa alla hur fin golfen är och ta hand om ännu fler”

Halmstad Golfklubb och friskvård går verkligen hand i hand. Nu vill klubbchef Christian Jakobsson göra golfen ännu mer tillgänglig. Genom att hitta nya vägar för att få fler människor att tycka om livet på en golfanläggning.

Det andas optimism och framåtanda på Halmstad Golfklubb. Den enorma anläggningen på den populära semesterorten Tylösand laddar för fullt inför kommande säsong. En säsong då golfen för första gången officiellt klassas som friskvård. Ett beslut som storklubben tycker är mycket positivt.
— Att golf är ansett som friskvård sänder väldigt positiva signaler. Framför allt leder detta till att golfen blir tillgänglig för fler. Jag tycker verkligen att man ska nyttja pengarna på att bli en bättre spelare genom att till exempel boka in extra träningspass istället för att se det som en rabatt, säger Christian Jakobsson klubbchef på Halmstads Golfklubb.

Boka ditt friskvårdspaket på Halmstad Golfklubb

Halmstad Golfklubb satsar stenhårt på sin träningsverksamhet. På anläggningen finns gott om duktiga instruktörer tillhands för klubbens cirka 3 500 medlemmar. Och det går snabbt att inse att verksamheten uppskattas enormt. Klubben erbjuder ett träningskort över hela säsongen som inkluderar 300 pass med gruppträning för fyra till åtta personer. Och redan innan säsongen ens har hunnit starta är alla kort helt slut. Men oroa dig inte, det finns gott om andra möjligheter att utnyttja friskvårdsbidraget hos Halmstad Golfklubb. Exempelvis erbjuder klubben två friskvårdspaket, lilla och stora friskvårdspaketet som ger möjlighet att både hålla igång och utveckla golfspelet.
— Vårt träningskort är perfekt anpassat för friskvårdsbidrag. Det är verkligen roligt att så många vill vara en del av det här gemensamma upplägget. Givetvis handlar det framför allt om kvalitativ träning men många gillar det också för att det är väldigt socialt. Att man träffar människor man normalt sett inte skulle träffa på klubben. Vi vill att våra medlemmar ska träna golf men också umgås på samma gång, säger Christian.

Boka ditt friskvårdspaket på Halmstad Golfklubb

Utöver själva golfen erbjuder Halmstad Golfklubb gott om andra möjligheter till fysisk aktivitet. På anläggningen finns både ett stort gym och en padelbana. Dessutom har klubben ett nära samarbete med populära Hotell Tylösand, ett av Sveriges finaste hotell med tillgång till ett fantastiskt spa med utsikt över Kattegatt. Klubbchef Christian Jakobsson är tydlig med att klubben vill att deras gäster utövar friskvård på olika sätt både inomhus och utomhus.
— Padel är en växande sport i Sverige som passar bra till vårt sommartema. Vi vill att folk ska vara så mycket som möjligt på vår klubb. Går man en fyrboll på golfbanan är det bara att ta sig över till padelbanan direkt efter och spela en dubbel där. Padel kan alla spela oavsett ålder och är dessutom mycket enklare att lära sig än många andra bollsporter, säger Christian.

Boka boende vid Halmstad Golfklubb

Cirka en tiondel av de många medlemmarna i Halmstad Golfklubb är juniorer. Klubben satsar stenhårt på att göra sin golfanläggning till en trivsam miljö att växa upp på. Utöver själva golfspelet utbildar de även unga i viktiga ämnen som varför det är viktigt att äta rätt och varför det är viktigt att vara en bra kompis. Genom sitt fokus på unga hoppas klubben att golfen ska bli ett alternativ till att bara sitta framför en skärm hela dagarna.
— Vi satsar jättemycket på våra juniorer överlag. Vår anläggning ska ge en bra utbildning och vara en skyddad miljö för barn och ungdomar som vistas här. Vi försöker vara så inkluderande som vi bara kan. Golfens största dilemma är att den är alldeles för sluten. Alla vill vara en del av ett sammanhang och en plats som ger positiv energi. Därför måste vi bli bättre att visa upp oss för resten av samhället så att fler blir en del av denna härliga miljö som finns runt golfen.

Besök Halmstad Golfklubb

Barn och ungdomar är dock långtifrån den enda målgruppen som prioriteras på Halmstad Golfklubb. Här finns många även från det äldre gardet. Dessutom jobbar klubben för att få de olika åldersgrupperna att umgås tillsammans. På ett sätt som är närmast unikt för golfen inom idrottsvärlden.
— Det bästa exemplet är på tisdagar då många äldre pensionärer är här och spelar med barn som är från sju-åtta år och uppåt. Det fina med golfen är ju att det går att spela på lika villkor. Oavsett hur bra du är får du alltid få vara med och påverka istället för att bara stå och titta på, säger Christian.

Besök Halmstad Golfklubb

Halmstad Golfklubb är känd för sin mästerskapsbana som genom åren arrangerat många stora tävlingar både nationellt och internationellt. Men faktum är att den bana som uppskattas mest av klubbens medlemmar är den lite mindre kända södra banan. De båda banornas fantastiska kvalitet och trevliga variation gör Halmstad till en ultimat plats att besöka för att få ut maximalt av sin golfupplevelse. Klubbchef Christian Jakobsson beskriver varför han trivs med livet på den stora golfanläggningen.
— Det jag tycker är det bästa med golfen är att man får komma ut och gå på en fantastisk plats i fyra-fem timmar. Att få det där breaket och komma ut till en naturupplevelse med personer man tycker om är en ynnest. Sedan är ju golf en rejäl utmaning och precis som många andra älskar jag ju utmaningar.

FOTO: Jacob Sjöman.

Boka ditt friskvårdspaket på Halmstad Golfklubb