Försäkringen som betalar vid Hole-in-one!

När man lyckas med det till synes omöjliga. Att sätta en hole-in-one hör det till traditionen att man ska bjuda samtliga medspelare på champagne. Med tillägget golfförsäkring till din hemförsäkring får du ersättning om du lyckas med just den bedriften och tvingas bjuda vännerna på bubbel. Skicka in ditt signerade scorecard så får du en tusenlapp eller två i ersättning för kostnaderna för champagnen.

Hemförsäkring en golfares bästa vän

Alla som spelat golf vet att golf är inte en billig sport. En bag och klubbor kan få dig att öppna plånboken rejält. Speciellt om man ska ha kvalite på grejerna. Då blir det genast väldigt dyrt. Vi alla vet ju att ju dyrare prylarna är desto bättre spelar man.

I din befintliga hemförsäkring finns det redan ett övergripande skydd som täcker din golfutrustning. Men oftast täcker den inte hela kostnaden för ditt golfset. Högsta ersättningsbeloppet brukar vara runt 10 000 kr beroende på vilket försäkringsbolag du har.

Det finns även en del begränsningar när du kan få ersättning för din stulna golfutrustning. Om du valt att förvara bagen i ditt garage eller i ett gemensamt källarutrymme riskerar du att stå utan ersättning om tjuven skulle vara framme.

Golf-tilläggsförsäkring i hemförsäkringen

Är du en seriös golfare men dyra klubbor och tillbehör kan det vara bra att se över så att du är rätt försäkrad. Har du utrustning som är värt mer än 10 000 kr kan det vara bra att teckna tillägget golf försäkring till din nuvarande hemförsäkring. Med tillägget ökar chansen att få ersättning om din utrustning skulle bli stulen eller gå sönder. Du blir även ersatt för betydligt högre summor istället för 10 000 kr kan du få ersättning upp till 30 000 – 40 000 kr.

Med en tilläggsförsäkring kan du även bli ersatt för andra föremål i din bag som skulle kunna försvinna inte bara dina klubbor.

Rätt skydd på golfresan

Det spelar ingen roll hos vilket försäkringsbolag du har tecknat din hemförsäkring. Du är skyddad via din hemförsäkring under det första 45 dagarna. Har du planerat att vara borta längre måste du däremot utöka ditt skydd med en hemförsäkring. Det kan du göra i samband med att du utökar din hemförsäkring med golf tillägget. Mer om de nedan.

Hur mycket kostar det att utöka min hemförsäkring för att täcka min golfutrustning?

Hos vissa försäkringsbolag ingår golfförsäkring som ett delmoment i ett större utökat skydd. Komplett paket med flera tilläggsförsäkringar. Som allrisk och utökad reseförsäkring. Det är alltså inte omöjligt att du redan har golfförsäkring utan att veta om det.

Annars går det att lägga till golfförsäkring hos det flesta försäkringsbolag för bara några hundra kronor. Har du till exempel din hemförsäkring med ICA försäkringar kostar det 156 kr per år att lägga till golfförsäkring.