Hur stor är chansen att en nordisk spelare vinner Masters 2020?

Genom åren har chansen att en nordisk spelare skulle vinna den ärorika US Masters varit både större och mindre. Jonas Blixt kom tvåa år 2014 och Peter Hanson trea 2012. Närmre än så har ingen nordisk spelare varit att få sätta på sig den gröna kavajen.

Men 2020 finns det anledningar att ställa sig mer positiva till de nordiska spelarnas chanser. Fler spelare än någonsin kommer att ha chansen att delta, och även om ingen av dem är i topp hos spelbolagen, så har de goda möjligheter att trotsa oddsen.

Odds på nordiska spelare i US Masters 2020

Henrik Stenson – 50.00

Viktor Hovland – 60.00

Alex Norén – 100.00

Lucas Bjerregaard – 100.00

Thorbjørn Olesen – 100.00

Oddsen är hämtade från Betfair, som är tidigt ute. När maj och US Masters närmar sig, kommer odds från flera håll vara tillgängliga. Om Betfair intresserar, kolla gärna in denna recension för att läsa mer. Om inte, kolla in Bettingkollens guide om bettingsidor.

Henrik Stenson

Den svenska British Open-vinnaren är den enda nordiska spelare som hittills vunnit en major. Även om formen har gått lite upp och ned, så finns det stor potential i Stenson, vars främsta placering i US Masters är en delad femteplats.

Betfairs odds för Stenson är 50.00, vilket är högre än hans odds för att vinna British open (30.00), men lägre än oddset för att han vinner USPGA Championship (67.00).

Viktor Hovland

Den norska succén Viktor Hovland är den första spelare som givit norrmännen något att hoppas på inom golfen. I år var hans första år på touren, och han slutade på plats 32 i Masters och plats 12 i US Open, vilket får ses som väldigt bra resultat.

Masters är den major där Hovland har bäst chans, enligt oddsen från Betfair. För norska bettare, som vill spela på sin nya favorit; jämför spelbolag hos Betsjekk.com, som är motsvarigheten till tidigare nämnda Bettingkollen.

Thorbjørn Olesen

Danskarnas främsta hopp är Olesen, som tidigare har mäktat med en sjätteplats i just US Masters, vilket är hans bästa placering i en major. Gällande nästa säsong finns hans bästa chans i just den turneringen, enligt Betfairs odds.

Favoritodds till US Masters 2020

Trots att det finns möjligheter till en nordisk seger i US Masters 2020, så tyder oddsen från Betfair på att det är osannolikt. Favorit är istället föga förvånande Brooks Koepka, som har varit den spelare som vunnit flest majors under de senaste åren.

 

Brooks Koepka – 8.00

Rory McIlroy – 9.00

Dustin Johnson – 12.00

Tiger Woods – 12.00

Jordan Spieth – 14.00

Jon Rahm – 16.00

Justin Rose – 16.00

Rickie Fowler – 16.00

Justin Thomas – 18.00

Francesco Molinari – 20.00