Kan golf som esport bli ett tillskott hos bettingsidor?

Den senaste tiden har sportligor och lag världen över lagt vantarna på e-sport. Idag tävlas det i spelen NBA2K och FIFA 20 för summor som för några år sedan vore otänkbart. Dessutom går dessa esporter att hitta hos merparten av alla bettingsidor i Sverige.

Hur står det till med golfen då? Som e-sport har det än så länge inte tagit fart i samma takt som andra sporter. Men satsningar från organisationen Topgolf kan ändra på detta.

Var går det att betta på golf esport?

I dagsläget är det ovanligt att se golf i esportavdelningen hos spelsajter. Den enkla förklaringen till detta är att intressen inte är tillräckligt utbrett än. Tråkiga nyheter för anhängare av golf kan tyckas. Men glädjande nog kan en vändning vara på gång. Organisationen som inger hopp är Topgolf som förra året förvärvade det onlinebaserade golfspelet World Golf Tour (WGT) med en befintlig medlemsbas på några miljoner.

Även om inte dagens bettingutbud odds för WGT eller liknande golfspel betyder det inte att det inte kan se annorlunda ut i framtiden. Vill du vara först med att betta på golf som esport ska du hålla ögonen öppna efter relevanta nyheter samt titta in på de stora speloperatörerna för att se om något nytt har skett på spelfronten.

Vad kan vi vänta oss av esporten golf?

Just nu går det bara att spekulera. En kvalificerad gissning är att golf inte har potential att slå igenom som esport i klass med giganterna Dota 2, League of Legends eller Counter-Strike. Det är inte lika mycket fart eller samma typ av underhållning så publiken kommer nog att skilja sig betydligt från de som vanligtvis tittar på tävlande i datorspel. Tittare som i snitt är äldre är förmodligen att vänta.

Om det ska få rullning någon gång snart hänger mycket på att Topgolfs köp av World Golf Tour resulterar i något lyckat. Topgolf planerar att starta sex stycken anläggningar spritt över USA där de kommer att anordna esportevenemang.

Sammanfattning

Framtiden får utvisa huruvida online-golf blir populärt att betta på eller inte. Grunden finns där sett till spelare och företag som går in med kapital. Men det krävs också att gamers är villiga att slita sig från typiska esportspel . Tempot i golf är långsamt och det är inte säkert att det passar folk som vanligtvis lirar shooters och mobas.