Olika typer av golf-spel

När du inte har tid för golf, kanske du ändå vill göra något golfrelaterat. Då kan det vara värt att kolla in den uppsjö av tv-spel som finns inom golfgenren. Även människor som aldrig spelat golf på riktigt dras till simpelheten och den harmoniska känslan som andra spelgenrer ibland har svårt att leverera. Action, omedelbara belöningar och snabba avancemang till nästa nivå är aspekter som förvisso gör spel roliga, men ibland vill man ha ett lugnare alternativ. När du har lite extra tid för dig själv och/eller är iväg på resa kan ett bra golfspel vara ett bra tidsfördriv.

Är du mer intresserad av golf betting kan du spana in spelbolagens odds för kommande events. På William Hill är det i skrivande stund Rory McIlroy från Nordirland som har lägst odds på i princip alla tävlingar. Inte särskilt förvånande kanske med tanke på hans resultat på senaste tiden. Brooks Koepka är en annan favorit hos spelbolagen. På William Hill kan du med fördel spela på mobilen om du skulle vara på resande fot.

Rory McIlroy PGA Tour – Xbox och Playstation

Rory McIlroy är också frontfiguren i senaste PGA-tour-spelet Rory McIlroy PGA Tour. Är du ute efter ett rent golfspel så är det aldrig fel med ett spel från PGA Tour-serien. Spelet finns tillgängligt på både Playstation 4 och Xbox One och är ett absolut toppval för den som värdesätter realism. Med över 20 spel bakom sig är PGA-Tour den populäraste golfserien för spelkonsoler idag.

 

Golf Story och NES Open Tournament Golf – Nintendo

Switch har blivit en av Nintendos mest framgångsrika spelkonsoler, mycket på grund av möjligheten att kunna skifta mellan bärbart och stationärt läge. Den digitala e-shopen innebär dessutom ett enormt spelutbud från både etablerade spelföretag och nya indieutvecklare.

Golf Story har blivit en stor favorit på Nintendo Switch på grund av blandningen mellan golf- och rollspel. Spelet har en rik story med intressanta karaktärer och innovativ spelmekanik för själva golfen. Gillar du idén om ett golfspel med historia så är det ett perfekt val.

Om du prenumererar på Nintendo Switch online tjänst så kan man kolla in den digitala spelsamlingen av gamla NES och SNES-spel som ingår. Där finns nämligen NES Open Tournament Golf. Spelet fyller 30 nästa år och grafiken är med andra ord rejält utdaterad. Spelets okomplicerade kontroller och den mysiga framtoningen gör dock att vem som helst kan hoppa in och spela – inte bara nostalgiker.

Golfspel på Android och iOS

Äger du inte någon spelkonsol så misströsta inte. Golfspelen finns i överflöd även på Android- och iOS-enheter. Golf Clash är kanske det mest kända och erbjuder multiplayer-läge mot spelare världen över. Det är helt gratis att spela, har fått bra betyg av både kritiker och spelare och ger en kul ”arkadig” känsla som lämpar sig perfekt för mobilt spelande.

Golf Master 3D är ett annat spel som till skillnad från Golf Clash framhäver realism. För den som vill ha en upplevelse som baseras på en verklig golfrunda är det ett bra val.