Travelers Championship har ofta gett framtida stjärnor en tidig chans

Letar du efter nästa stora golfstjärna är chansen stor att du kan hitta den i Travelers Championship. Turneringen har ett gediget register då det gäller att plocka in lovande talanger, innan de blir riktigt stora.

Justin Thomas, Jon Rahm och Patrick Cantlay. Rickie Fowler och Webb Simpson. För bara ett år sedan var det Collin Morikawa, Matthew Wolff och Viktor Hovland. Inte bara det, gräver man i arkivet visar det sig att David Duval, Justin Leonard och Scott Verplank alla finns bland dem som belönades under deras första PGA Tour vid Travelers.

En bra möjlighet för golfare med få tour-starter

Faktum är att sedan turneringen 1996, inklusive den här veckans upplaga, så har 77 av de 98 obegränsade sponsorinbjudningarna på TPC River Highlands gått till golfare med mindre än 15 tour-starter i bagaget. Två till hade ännu inte spelat 25 gånger på touren. Otroliga 32 av de 77 fick antingen sin allra första start i PGA Tour eller sin första tour-start som professionell.

”Det är viktigt att få en tidig inbjudan. Du kan inte mäta dig själv när du spelar på college eller amatörgolf mot de bästa i världen eftersom du inte tävlar med dem, du tävlar mot dina kamrater,sade Rahm om möjligheten turneringen gav honom och så många andra.

”Jag fick mycket erfarenhet. Det är en riktig ögonöppnare för att se på vilken nivå du är på. Erfarenhet är något du aldrig kan ta ikapp, det är ovärderligt. Du kan inte sätta ett pris på det. Inte många sporter kan göra det. Det är inte som att du kan gå in i en professionell fotbollsmatch och bara spela en halvlek och lära dig hur det går till, lika lite som i tennis.”

pastedGraphic.png

Högoddsare ges större utrymme

Sponsorinbjudningar är en del av affären då du lägger in pengarna som behövs för att står värd för ett evenemang i PGA-touren. Den förenklade förklaringen är att en handfull platser, vanligtvis fyra, lämnas öppen för turneringen för att lägga till spelare som de känner kan ge extra värde till fältet.

För vissa kan detta vara en veteranspelare som kanske inte är kvalificerad på annat sätt men som fortfarande drar in mängder av fans. Eller kanske är det en lokal förmåga som du vet kommer att ge folkligt nöje och skapa exponering i lokala medier. Ibland kan det vara idrottsmän eller kändisar som kan spela hyffsat, som Tony Romo, eller helt enkelt någon som skrev ett brev och frågade snällt.

Var kan du betta på golf?

För Travelers Championship vägs dessa eftertraktade platser tungt mot spelets framtid.

Detta koncept skapar ofta oförutsedda resultat, vilket kan gynna dig med skarpa kunskaper tack vare att riktiga högoddsare ges större utrymme. Det är idag relativt enkelt att hitta de bästa bettingsidorna för att satsa på golfresultat i touren.

”Det är en stor sak för oss. Det handlar inte bara om en sponsors val av undantag. Du blir en del av familjen Travelers Championship,” berättade turneringsdirektör Nathan Grube. ”Vi kommer att göra mycket av tiden när du är här.”

Travelers ett tidigt test för vinnare

Före 1996 blir arkivet med inbjudningar lite otydligt, men vi vet att Leonard blev inbjuden till sin åttonde tour-start, hans första som proffs 1994, och Duval gjorde sin proffsdebut i turneringen och sjunde totalt med start 1993. Verplanks fjärde proffsstart kom på Travelers så långt tillbaka som 1986.

Tyvärr har vi inte kunnat få reda på vem som kan ha blivit inbjuden som 1952 när turneringen gjorde sin debut i PGA-touren. Ted Kroll tog dock titeln, hans andra av åtta segrar i touren, mitt i ett fält som inkluderade spelare som Jack Burke Jr., han som vann fyra titlar i rad tidigare under den säsongen.

Oavsett när traditionen började är det ett faktum att den nu är väl förankrat och troligtvis kommer att förbli på det viset även framöver. Alla tidigare listade spelare har vunnit i PGA Tour efter att ha använt Travelers som ett tidigt test och de är inte ensamma.

Bryson DeChambeau, Matt Kuchar, Danny Lee, Kevin Tway, Nick Taylor, Kyle Stanley, Michael Thompson, Matt Every, Steven Bowditch, Bill Haas, Brian Harman, Hunter Mahan, D.J. Trahan, Nick Watney, Lucas Glover, Charles Howell III, David Gossett, Ryuji Imada, Tim Petrovic och J.J. Henry ansluter sig till Thomas, Rahm, Cantlay, Fowler, Simpson, Morikawa, Wolff och Hovland och det blir 28 olika vinnare i touren sedan 1996.