Att ha råd med golflivet

Nu när golfsäsongen, här i Sverige, börjat på riktigt så väcks vittringen i kroppen. Men att spela golf är nödvändigtvis inte den billigaste sporten eller fritidsaktiviteten att ägna sig åt. Kanske finns det en golfresa du drömt om att göra eller så är du bara sugen på att uppdatera klubbförrådet.

Ultimata golfresan

Finns det någon golfbana utomlands som du verkligen skulle vilja spela på? Förmodligen kommer du på flera som du suktat efter. Men att spela golf utomlands på riktigt fina banor är knappast gratis. På vissa banor kan greenfee kosta upp mot 3000 kronor. Samtidigt ska man även ha i hänsyn de kostnader omkring som förekommer vid en golfresa. Men idag finns det många paketerbjudanden där hotell och flyg ingår tillsammans med speltid.

Nya golfklubbor

Golf är ju en materialsport och den pirriga känslan att köpa nya klubbor är svårslagen. Men priserna varierar kraftigt och att köpa en klubba du länge längtat efter kan vara förknippat med en stor utgift. Kanske kan du sälja av tidigare utrustning? Ett alternativ är att ta ett mindre lån för att äntligen få klubban du längtat efter.

Rätt utrustning är inget krav för att ha kul på golfbanan, men om du redan idag tycker det är kul så finns det säkerligen något du vill uppgradera. Måhända börjar bagen bli sliten, skorna utnötta eller så har du siktet inställt på en ny klubba.

Rätt kläder och utrustning för golfrundan

Rätt utrustning är inget krav för att ha kul på golfbanan, men om du redan idag tycker de tär kul så finns det säkerligen något du vill uppgradera. Måhända börjar golfbagen bli utnött, skorna slitna eller så har du siktet inställ på den perfekta golf-klädseln.

Ekonomi för golf

Säkerligen har du idag material och utrustning som du kan sälja av för att få råd med det nya. Men kanske har vännerna planerat den där golfresan ett tag och du inte riktigt får ihop ekonomin just nu, då finns det flera ställen där du kan jämföra lån och låna pengar för att få det som passar dig bäst.