Begagnade bollar av hög kvalitet och till bra pris – det är ledorden för Borthittad.se

Golfbollar – hur många av dessa har man inte slagit bort genom åren? Ungefär lika många bollar har man nog hittat, bakom en buske, i ett vattenhinder eller i den höga ruffen. För Per Karlsson var det precis så, därför valde han att starta Borthittad.se – en webbshop med begagnade bollar.

 

Tänk dig att du står på tee på hål nummer tio. De första nio hålen har du spelat som ett proffs. Du har slagit spikrakt, inspelen, wow – det var längesen du slog så bra och puttarna har suttit, hål efter hål. Det är knappt att du tror det själv, men det har faktiskt varit dina bästa nio hål, någonsin. Så kommer du till tian. Drivern går inte alls dit du tänkt dig och plötsligt börjar du spela riktigt dåligt. Boll efter boll försvinner och när du kommer in i klubbhuset har du faktiskt slagit bort varenda boll du hade med dig. Det som började så bra slutade i katastrof, det är bara att bita i det sura äpplet och köpa ett dussin nya bollar. Det här är det nog många som känner igen sig i. Att köpa nya bollar är både dyrt och kräver lite tanke, vad vill jag spela på och vilka bollar passar mig?

Per Karlsson började spela golf för ungefär fem år sen. Som nybörjare märkte han snabbt hur många bollar man kunde göra av med. Framförallt kunde det bli dyrt, men även från en miljöaspekt kändes det helt galet att slå iväg en massa bollar för att sedan bara fylla på bagen med nya.
– Jag kollade runt på nätet och såg hur utbudet av begagnade bollar såg ut. Jag kände ganska snabbt att det här skulle jag kunna göra mycket bättre. Jag funderade ett tag på formerna för det hela och bestämde mig sedan för att starta Borthittad.se.

– Vi köper in bollar av varierande kvalitet. Många har bara slagits på en enda gång innan de “försvann”. Andra har använts flera gånger eller legat ett tag i en skog eller i ett vattenhinder. Därför sorteras de noga in i olika kvalitetsklasser.

Klasserna som finns är A, B och C. A-bollarna är mer eller mindre i nyskick och helt fria från personliga märkningar vilket Borthittad.se är ensamma om i Sverige. Bollarna i B-klassen kan ha mindre färgskiftningar, mindre skrapmärken eller personliga märkningar. C-bollar är i sämre skick, men är perfekta till träning. – De är perfekta att använda när man vill träna med samma bollar som man tävlar med. I C-klassen hamnar även x-out- och practicebollar.
– A-bollarna säljs ju såklart mycket eftersom de kostar bara en tredjedel jämfört med nya, men våra B- och C-klasser är oerhört populära och prisvärda. Många kunder köper gärna olika sorter och vill gärna testa flera olika bolltyper. Man tycker om att prova sig fram och efterfrågar inte alltid bollar som är i nyskick. Jag tycker att det är roligt när kunderna provar sig fram för att hitta den som passar just sina egna egenskaper och behov. Det kan skilja väldigt mycket och det finns verkligen bollar för alla typer av spelare.

Det är inte ovanligt att kunder hör av sig och ber Per rekommendera en boll. Det är en av anledningarna till att det på Borthittad.se finns en funktion som heter ”Bollväljaren”.
– Bollväljaren tycker jag själv väldigt mycket om. Där kan man bland annat välja boll efter sitt handicap, sin svinghastighet, eller önskade egenskaper som längd, känsla eller en viss hårdhet på bollen. Man får på så sätt fram en lista med bollar som passar in på just de egenskaper man har valt. Naturligtvis kan man välja per märke eller färg också.
– Det är extra roligt att höra när folk verkligen har tänkt igenom sitt bollval. Någon som inte slår bollen så hårt, men ändå vill ha ut maximal längd, eller sådana som bara vill testa alternativ till sin favoritboll. Det är väldigt sällan den dyraste bollen i shoppen passar just ens egna spel. Väldigt mycket hänger samman med vad man är ute efter, men också hur hårt man trycker till bollen vid tillslaget. För att få ut effekten av bollen gäller det att den komprimeras maximalt i förhållande till din svinghastighet. Utan hjälp kan det kräva många rundor och många svordomar. Bollväljaren är ett sätt att underlätta detta, säger Per Karlsson.

Testa Bollväljaren här

Hos Borthittad.se är det alltid fri frakt och snabba leveranser – inom 3 arbetsdagar, men oftast får kunden sina bollar redan dagen efter sin beställning.
– Skulle det av någon anledning bli problem med leveransen, blir kunderna alltid kompenserade. Samma sak om bollarna man får inte håller den kvalitet man förväntat sig. Vi har som mål att alltid överträffa kundernas förväntningar. Det är fantastiskt roligt med nya kunder, men kanske ännu roligare när gamla kunder väljer att komma tillbaka, det tyder på att de är nöjda.

Bollarna levereras i en fin nätpåse, något som är väldigt uppskattat hos kunderna.
– Jag får ofta höra att de har med sig påsen ute på banan. Påsarna är ett väldigt praktiskt sätt att förvara sina bollar på. Genom nätet ser man vilken boll det är om man har flera modeller. Det är roligt att den har blivit så uppskattad.

Per Karlsson spelar själv på Titleist Pro V1x, en boll som är väldigt populär hos kunderna, men han tycker även att det är roligt att gå ut och ha med flera olika bollar och olika märken.
– Många tror att bollvalet inte har någon större betydelse, men rätt boll kan verkligen göra skillnad! Jag vill testa bollarna för att sen kunna rekommendera dem. Som sagt, att göra kunderna nöjda och att kunna bemöta dem på ett sätt som gör att de får förtroende och kommer tillbaka, det är jätteviktigt för mig.

[stextbox id=’fakta_golf’]

Sagt om Borthittad.se:

Björn: Sveriges bästa service! SMS med information om leveransdag, kollinr och personlig hälsning inom 15 minuter efter beställning! Kommer att handla igen!

Leffe: Fina bollar, bra kontakt och grymt snabb leverans.

Axel: Kan inte vara bli bättre än såhär! Snabb leverans och personlig kontakt, rekommenderas!
[/stextbox]