Kinhult ser fram emot att ta sig an Hills: ”Spelar man bra är det ingen bana som är speciellt svår”

Nordea Masters är igång och Marcus Kinhult är en av de stora svenska stjärnorna som är med och slåss om titeln. Han ser inte det här som vilken jobbvecka som helst – utan som en väldigt rolig jobbvecka, och en stor utmaning.

Hur har veckorna sen British Open varit?
– Det var en väldigt bra vecka med mycket intryck. Det var mycket av allt kan man säga. Det var en dröm som gick i uppfyllelse såklart. Efter blev det tyvärr inte lika bra, jag har haft både sommarvirus och magsjuka.

Idag drar Nordea Masters igång – hur känns det att spela på hemmaplan?
– Det är lite annorlunda då det är många ansikten som man känner igen. Jag glömmer av lite att det är en jobbvecka. Samtidigt som det är väldigt roligt så skulle jag väl kanske inte vilja ha varje jobbvecka så här.

Vad har du för relation till Hills?
– Jag har väl gjort ungefär tjugo varv men jag skulle säga att banan är sig lik. Det är en utmanande och bra bana, den är inte på något sätt superenkel.

Foto: Göran Söderqvist.

Men skulle du säga att det är en bana som passar dig?
– Det är ju en ganska bred bana och jag brukar spela bra på tighta banor. Det är mycket placeringsgolf, det är inte bara att rycka upp en driver och slå. Spelar man bra är det ingen bana som är speciellt svår, gör man inte det blir det mindre bra.

Får vi se en succé à la 2015?
– Det är klart jag satsar på det även pm läget är annorlunda den här gången. Vi vill vara med och hugga och det tror jag att vi kommer att kunna vara.

Vad händer härnäst?
– Nu är det slut på semestern och hösten kommer att vara ganska späckad. Det är skönt att komma in i det igen. När jag kommer ur rutiner blir jag lätt rastlös och börjar klättra på väggarna. Samtidigt tror jag att jag behöver det, ladda om batterierna helt enkelt. Det kommer att bli en rolig höst!

Läs om Marcus Kinhults uppväxt och vad som sporrat honom.