Planera en golfresa till vintern

Golf, visst är det en härlig sport? Akilleshälen för oss som spelar golf i Sverige är givetvis vädret. Det går förvisso att spela golf hela året i södra Sverige. Även längre norrut finns det exempel på vintergolf innan snön kommit. Ändå är det inte riktigt samma sak som att en runda på – säg – Kanarieöarna.

Ska vi vara säkra på att kunna spela under vinterhalvåret är det bäst att packa väskorna och bege sig ut på en golfresa till varmare breddgrader.

Tips inför golfresan

Det råder ingen brist på destinationer. Vi har tidigare bland annat tipsat om exotiska golfresor. I Europa har vi Kanarieöarna, Mallorca och Algarve som favoritresmål på vintern. Även det spanska fastlandet bjuder på fina banor och bra väder. Här kommer några tips som gäller oavsett vilken solig plats du väljer för din golfsemester.

Planera i tid

Börja planera din resa i god tid. Det är högtryck på golfresor under vinterhalvåret. För att ha gott om resmål och hotell att välja bland bör du försöka boka minst ett halvår i förväg, men gärna ännu tidigare. Då får du dessutom bättre pris.

Är du mer äventyrligt lagd kan du vänta och istället boka en sista minuten-golfresa. Tänk då bara på att urvalet är sämre och att det kan vara svårt att kombinera utbudet av datum med när du kan få ledigt från jobbet.

Köp en bra golfbag

Om du inte rest med dina golfklubbor tidigare behöver du köpa en bra golfbag som tål tuffa tag. Flygbagage slängs hit och dit och därför måste du skydda golfklubborna väl. Köp gärna till ett resefodral till bagen. Det är en billig försäkring! Tips: om du går med i flygbolagets bonusklubb kan du i vissa fall få bättre villkor för bagaget.

All inclusive eller arrangera själv?

Det finns olika typer av golfresor. Vissa researrangörer erbjuder golfpaket där allt ingår. Flyg, transfer, greenfees, boende och transfer mellan olika banor. Det går till och med att hitta golfresor med helpension. Det kan vara ett skönt alternativ om du vill ”fokusera” på att koppla av – och på golfen förstås.

Alternativet är att arrangera resan själv. Köp flygbiljetter, boka hotell och tee-tider. Fördelen med att boka själv är att du får full flexibilitet. Det kan även bli billigare men behöver inte vara det.

Hyr bil

Om du bokar allt själv är ett tips att hyra bil. Det är nu för tiden lätt att boka en hyrbil direkt via nätet. Ifall du inte bor direkt intill golfbanan är bil nästan ett måste. Dessutom kan det vara kul att göra utflykter och se lite av omgivningarna också!

Packa rätt

Vad ska man packa förutom golfklubborna? Eftersom det är en resa till en varmare plats behöver du inte packa så mycket varma kläder. Ofta packar man mer än vad man behöver. Här är några förslag på vad du kan packa utöver de ”vanliga kläderna”

  • Golfskor: ett par räcker. Det är inte så farligt att köpa ett par till på plats vid behov.
  • Strumpor: aldrig fel att packa några extra.
  • Golfbollar: ta med fler än vad du tror du kommer att behöva eller köp på plats.
  • Golfhandskar
  • Solglasögon
  • Solskyddskräm
  • Regnjacka: för säkerhets skull även om du räknar med sol