Spela golf i Macau

Nu är Sveriges golfsäsong igång för fullt och vad kan vara bättre än att få spela på våra fina banor med den svenska naturen som granne. Vårt nät av fina golfbanor är väl utbrett och de flesta behöver inte åka långt för att hitta en bana att spela på. Det är ett stort plus att ha nära till golfbanan, då kan man lätt ta en runda efter jobbet eller på helgen. Synd då att den svenska säsongen inte är så lång. Vädret är också ganska opålitligt och det kan göra att det inte alltid är så lätt att planera sina golfrundor. Då kan det vara ett alternativ att åka utomlands för att spela. Spanien är en favorit här i Europa men för den som vill göra en längre resa finns det flera andra alternativ. I det nya industrilandet Kina har golf snabbt blivit en populär sport. Precis som i västvärlden är den ett perfekt sätt att knyta nya kontakter och umgås. I den nya spelstaden Macau, precis bredvid Hong Kong, växer antalet besökare för varje år och numera erbjuds besökare även att kunna spela golf.

Historia

Staden som kallas för Asiens Las Vegas ligger belägen på en halvö vid kusten i södra Kina. Den är likt sin systerstad Hong Kong en Speciell Administrativ Region. Detta betyder att den lyder under lite andra lagar än resten av landet, vilket gör det möjligt att etablera casinon i regionen. Liksom Hong Kong var denna del av Kina från början en europeisk koloni. Macau löd under portugisiskt styre fram till 1999 då det återgick till att tillhöra Kina. Eftersom Hong Kong och Macau har speciella regler så råder det även andra regler för inresa dit än till resten av Kina. En svensk medborgare kan stanna i upp till 90 dagar utan visum i Macau. Den långa varma sommaren och den korta milda vintern ger ett klimat som passar utmärkt för golfspel.

Boende

Boende är lätt att hitta. Flera av de entreprenörer som står bakom några av Las Vegas lyxigaste hotell har även byggt hotell här. Ett exempel är The Venetian, en av Las Vegas större resorter som är starkt inspirerad av Venedig. Nu finns ett systerhotell i Macau. På Venetian Macau kan du spela golf på en miniatyrgolfbana. Den ser ut som en fullfjädrad 18-hålsbana men utan de långa avstånden. Hotellet är byggt av en av de största hotellägarna i världen, Sheldon Adelson. Han började sin bana genom att bygga The Sands Hotel i Las Vegas. Dock fick det inte stå kvar så länge, Adelson rev senare Sands Hotel och på platsen byggde han det första Venetian. Golfbanan på Venetian Macau går att boka både för hotellets gäster och besökare.

Macau Golf and Country Club

Självklart finns en egen golf och country club i Macau. Denna klubb som öppnade 1993 är regionens äldsta. Här kan både medlemmar och gäster gå en runda. All service som kan behövas finns i klubbhuset. Inklusive omklädningsrum med förvaringsskåp, bar, restaurang och en golfshop. Priset är i den övre delen av skalan men å andra sidan får du här vara med om en helt unik upplevelse. Banan ligger precis vid kusten med en helt otrolig utsikt över Sydkinesiska havet. Utsikten har du med dig under hela din golfrunda och den kan ibland vara lätt distraherande. Inte lätt att koncentrera sig när den fascinerande kinesiska naturen är precis inpå banan. Det kan rekommenderas att hyra en lokal caddie som kan guida dig runt banan och kanske även kan ge några tips under spelets gång. Golfbilar finns tillgängliga för den som inte vill promenera runt. Efter en lyckad golfrunda är det fint att koppla av med en drink på terrassen, också den med hänförande utsikt över havet.

Utflykter

Om du vill ta en paus från golfen finns det ett brett utbud på andra aktiviteter i Macau. Vad sägs om att hoppa ett av världens högsta bungyjump? Från Macau Tower kan du hoppa från 233 meters höjd. Innan hoppet kan du njuta av utsikten över Macau och Hong Kong. Efter det kanske det känns rätt att ägna sig åt någonting mer jordnära. Då kan go-cart kanske passa, definitivt på markplan. Vill du komma nära havet igen finns även möjligheter att få se rosa delfiner i Macau.